Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
A mam jeszcze pytanie z innej beczki: zanim się spalił #195 to co maił reklamę i jeśli tak to jaką czy malowanie miejskie???
I który Ikarus 280/A jest żółto-czerwony (techniczny)
Potrzebne i po to bo chcę zrobić go w grze "VirtualBus" i wrzucić do naszej (mojej, krzysia1493, Kacpra i Kieca) wspólnej strony. (adres w opisie mam)
I który Ikarus 280/A jest żółto-czerwony (techniczny)
Potrzebne i po to bo chcę zrobić go w grze "VirtualBus" i wrzucić do naszej (mojej, krzysia1493, Kacpra i Kieca) wspólnej strony. (adres w opisie mam)
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Niedawno na Paderewskiego widziałem Solarisa z czarną folią na towerze z tyłu. Nie wiem czy to pozostałość po reklamie lub kolizji. Mam jednak nadzieję, że jak przyjdzie czas na przemalowywanie Solarek, to zadbają o to, żeby wieża była czarna, tak jak to jest w prawie wszystkich Solarisach w Polsce.
Oczywiście zakładam, że w tych Solarach, co do nas przyjdą, będzie on na pewno czarny.
Pozostaje jeszcze kwestia rurek wewnątrz. Chciałbym, żeby były w kolorze stalowym, tak jak w obecnie jeżdżących produktach z Bolechowa, ale pewnie dadzą żółte, sądząc po przeprowadzanych NG Jelczy przez nasze MPK
Odpowiadałaby mi również wersja pół na pół, jaka była na targach, bo o żółtej podsufitce to przynajmniej w tej dostawie musimy zapomnieć 
Oczywiście zakładam, że w tych Solarach, co do nas przyjdą, będzie on na pewno czarny.
Pozostaje jeszcze kwestia rurek wewnątrz. Chciałbym, żeby były w kolorze stalowym, tak jak w obecnie jeżdżących produktach z Bolechowa, ale pewnie dadzą żółte, sądząc po przeprowadzanych NG Jelczy przez nasze MPK
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
#195 miał na pewno reklamę ROCKWOOL na części przedniej, czyli do przegubu po stronie lewej (był to po prostu wielki napis koloru chyba czarnego wielkości mniej więcej od listwy środkowej do okien). Wydaje mi się, że również była tam reklama KCMB - pewnie tworzyły jedną całość. Być może, jak pisze Autor miał również Franke, chociaż ja tego nie pamiętam. Co do malowania to było ono mało skomplikowane - dół, który jak wszystkie kieleckie Ikary od #190 wzwyż był pierwotnie zielony, pomalowano na czerwono, powyżej był biały (jasnokremowy?), pewnie oryginalny. Więcej szczegółów nie pamiętam.
- krzysiu1493