Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
ku rozluźnieniu
przepraszam, ale nie mogłem sie powstrzymać, żeby tego nie dodać:
rozwaliła mnie wypoweidź jednego pasażera, którą usłsyzałem dzisiaj rano jadąc autobusem, brzimiała mniej wiecej tak:
"To nie jest kasownik prosze pani, to jest szafa do sprzedawania biletów"
Obyśmy tych "szaf" mieli jak najwiecej.
popołudniu jade 20 i dojrzałem napis na "plecach" kabiny bodajże 900
"miesjce dla osób z małymi" podejrzewam że tam chodziło o dzieci, może ktoś odkleił, może ja niedopatrzyłem, bo stałem z dala, ale myślę, że mężczyni zbyt chętnie tam nie będą siadać:)
rozwaliła mnie wypoweidź jednego pasażera, którą usłsyzałem dzisiaj rano jadąc autobusem, brzimiała mniej wiecej tak:
"To nie jest kasownik prosze pani, to jest szafa do sprzedawania biletów"
Obyśmy tych "szaf" mieli jak najwiecej.
popołudniu jade 20 i dojrzałem napis na "plecach" kabiny bodajże 900
"miesjce dla osób z małymi" podejrzewam że tam chodziło o dzieci, może ktoś odkleił, może ja niedopatrzyłem, bo stałem z dala, ale myślę, że mężczyni zbyt chętnie tam nie będą siadać:)
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ludzie jednak umieją się posługiwać nowymi kasownikami...
Kiedyś jadąc bodajże z wyjścia klasy do teatru, babcia ok.60-70 lat chciała skasować bilet tak jak w starym kasowniku, i spojrzała na kasownik mówiąc:
"A, to te nowe kasowniki, trzeba włożyć bilet odwrotnie."(lub jakoś tak). Więc jak komuś sie nie chce przeczytać to jego wina, przecież to jego kanary złapią, że ma źle skasowany bilet... Sytuacja ta była w SOLARIS-ie
Kiedyś jadąc bodajże z wyjścia klasy do teatru, babcia ok.60-70 lat chciała skasować bilet tak jak w starym kasowniku, i spojrzała na kasownik mówiąc:
"A, to te nowe kasowniki, trzeba włożyć bilet odwrotnie."(lub jakoś tak). Więc jak komuś sie nie chce przeczytać to jego wina, przecież to jego kanary złapią, że ma źle skasowany bilet... Sytuacja ta była w SOLARIS-ie
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Szczerze to co za różnica, gdzie się wydrukuje. Na dole czy u góry. Ważne, żeby było czytelne, dlatego ta strzałka na biletach powinna być jaśniejsza lub przesunięta bliżej brzegu biletu. Ludzi się nie wychowa, bo niektórzy nie potrafią odróżnić Neoplana od Solarisa, a co dopiero wymagać od nich takiego wyszkolenia w obsłudze kasowników
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
No i sprawdziły się wcześniejsze przypuszczenia, a dwa miesiące temu tak nie chcieliście wierzyć, że będą Solarisyabaddon pisze:Będzie to 11 Solarisów Urbino 12 i 15 białoruskich Mazów.
Co do Solbusa to jednak bali się pchać w tę nową konstrukcje.
I do końca roku baju baju PeRyy....
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Super wiadomośc z tymi Solarisami.
Fakt, szkoda byłoby nie skorzystac z takiego rabatu
Solaris 1000 razy bardziej podoba mi się od Solbusa.
Cieszę się nie zakupili Solbusów i tu plus dla MPK za podjęcie dobrej decyzji
- konstrukcja nie sprawdzona i wg mnie o wątpliwej urodzie 
Wreszcie pozbędziemy się PRek
KaeMowcy z innych miast spieszcie się
Fakt, szkoda byłoby nie skorzystac z takiego rabatu
Solaris 1000 razy bardziej podoba mi się od Solbusa.
Cieszę się nie zakupili Solbusów i tu plus dla MPK za podjęcie dobrej decyzji
Wreszcie pozbędziemy się PRek
KaeMowcy z innych miast spieszcie się
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- Sebastian
- Ranga: Kierownik budowy ;)
A wytłumaczcie mi jedną sytuację.B@rteK pisze:Szczerze to co za różnica, gdzie się wydrukuje. Na dole czy u góry. Ważne, żeby było czytelne, dlatego ta strzałka na biletach powinna być jaśniejsza lub przesunięta bliżej brzegu biletu. Ludzi się nie wychowa, bo niektórzy nie potrafią odróżnić Neoplana od Solarisa, a co dopiero wymagać od nich takiego wyszkolenia w obsłudze kasowników
- tomascyzor
- Kontakt:
nic mi tak nie poprawia humoru jak myśl kasowania PeeRek i zakup solarisów

http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
- tomascyzor
- Kontakt:
świetnie tylko moja mała prośba aby filmik miał czarno białe zdjęcia jak nie to daj czarny pasek chociaż ja nie lubie PeeRek ale powoli odczuwam ich brak ehhh
z jednej strony mi smutno a z drugiej sie ciesze

Proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych, gdyż w obecnej formie Twoje wypowiedzi są nieczytelne
B@rteK
Proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych, gdyż w obecnej formie Twoje wypowiedzi są nieczytelne
B@rteK
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
- tomascyzor
- Kontakt:
HMM co myślicie ,ikarusa 280.26 nieudało sie aby stał w muzeum więdz wylądował na złomie
:(:( przykre .myśle że można by było napisać list do ZTM-u o zostawienie jednej PeeRki . Jelcz M11 poszedł na żyletki ikarus też , smutne to chociaż uratujmy jedną PeeRke .Jak Kraków i Warszawa ma ogórki świetnie utrzymane to czemu my chociaż nie możemy mieć jednej histori komunikacji , a zdjęcia nie dają tego jak specjalna linia H CZYLI HISTORIA.