Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

kadoron

ku rozluźnieniu

Post autor: kadoron » 15 października 2008, o 21:02

przepraszam, ale nie mogłem sie powstrzymać, żeby tego nie dodać:
rozwaliła mnie wypoweidź jednego pasażera, którą usłsyzałem dzisiaj rano jadąc autobusem, brzimiała mniej wiecej tak:

"To nie jest kasownik prosze pani, to jest szafa do sprzedawania biletów"

Obyśmy tych "szaf" mieli jak najwiecej.

popołudniu jade 20 i dojrzałem napis na "plecach" kabiny bodajże 900
"miesjce dla osób z małymi" podejrzewam że tam chodziło o dzieci, może ktoś odkleił, może ja niedopatrzyłem, bo stałem z dala, ale myślę, że mężczyni zbyt chętnie tam nie będą siadać:)

Mat

Post autor: Mat » 15 października 2008, o 21:08

pk5 pisze:czy po zakupie 26 autobusów niskopodłogowych, na złom pójdzie 26 kolejnych jelczów z listy?
wychodzi na to ze zostana wycofane wszystkie PRki ale Jelcze 120M od poczatku czyli od #640 jeszcze zostana

Awatar użytkownika
krzysiu1493
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: krzysiu1493 » 15 października 2008, o 21:27

Ludzie jednak umieją się posługiwać nowymi kasownikami...
Kiedyś jadąc bodajże z wyjścia klasy do teatru, babcia ok.60-70 lat chciała skasować bilet tak jak w starym kasowniku, i spojrzała na kasownik mówiąc:
"A, to te nowe kasowniki, trzeba włożyć bilet odwrotnie."(lub jakoś tak). Więc jak komuś sie nie chce przeczytać to jego wina, przecież to jego kanary złapią, że ma źle skasowany bilet... Sytuacja ta była w SOLARIS-ie

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 15 października 2008, o 21:35

Szczerze to co za różnica, gdzie się wydrukuje. Na dole czy u góry. Ważne, żeby było czytelne, dlatego ta strzałka na biletach powinna być jaśniejsza lub przesunięta bliżej brzegu biletu. Ludzi się nie wychowa, bo niektórzy nie potrafią odróżnić Neoplana od Solarisa, a co dopiero wymagać od nich takiego wyszkolenia w obsłudze kasowników
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 15 października 2008, o 21:37

abaddon pisze:Będzie to 11 Solarisów Urbino 12 i 15 białoruskich Mazów.
No i sprawdziły się wcześniejsze przypuszczenia, a dwa miesiące temu tak nie chcieliście wierzyć, że będą Solarisy :!: Ale jeśli Solaris im spóścił z ceny o 100 tys. na sztuce to jak można było nie skorzystać :lol: :lol: :lol:
Co do Solbusa to jednak bali się pchać w tę nową konstrukcje.
I do końca roku baju baju PeRyy....

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 16 października 2008, o 06:59

Super wiadomośc z tymi Solarisami.
Fakt, szkoda byłoby nie skorzystac z takiego rabatu :)
Solaris 1000 razy bardziej podoba mi się od Solbusa.
Cieszę się nie zakupili Solbusów i tu plus dla MPK za podjęcie dobrej decyzji :) - konstrukcja nie sprawdzona i wg mnie o wątpliwej urodzie :)
Wreszcie pozbędziemy się PRek :)
KaeMowcy z innych miast spieszcie się ;)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Sebastian
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Sebastian » 16 października 2008, o 09:04

B@rteK pisze:Szczerze to co za różnica, gdzie się wydrukuje. Na dole czy u góry. Ważne, żeby było czytelne, dlatego ta strzałka na biletach powinna być jaśniejsza lub przesunięta bliżej brzegu biletu. Ludzi się nie wychowa, bo niektórzy nie potrafią odróżnić Neoplana od Solarisa, a co dopiero wymagać od nich takiego wyszkolenia w obsłudze kasowników
A wytłumaczcie mi jedną sytuację. :) Wsiadam do autobusu z nowym typem kasowników.Chcę skasować 2 bilety w karnecie bo załóżmy spotkałem kolegę który nie ma biletu.Jak mam włożyć ten drugi bilet z karnetu nie odrywając tego pierwszego (bo ponoć nie można),żeby oba bilety były skasowane prawidłowo?Może to głupie pytanie ale za nic w świecie nie mam pojęcia jak to zrobić :(

Mat

Post autor: Mat » 16 października 2008, o 09:29

bez obrazy ale podejrzewam ze potrafi to zrobic malpa,... oczywiscie nikogo nie obrazajac, tylko troszke trzeba pomyslec

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 16 października 2008, o 09:41

Tematy się znów pomieszały.
Prosimy zwracac na to uwagę bo będziemy zaraz będziemy miec wszystko wszędzie (czyt. bałagan) - malowanie autobusów w tamacie o biletach, kierowcy w "transexpo", a przystanki w "modelach kartonowych autobusów" itp. 8)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Kiecu

Post autor: Kiecu » 16 października 2008, o 16:47

Dzisiaj #301 miał lekką stłuczkę . Gdy wyjeżdżał spod dworca PKS w przedni prawy róg uderzył opel . Musiał zjechać do zajezdni bo uszkodzony został tylko (na szczęście ) zderzak i lampa kierunkowskazu . Później powrócił na linię 32 . Fotek nie mam bo nie miałem aparatu ...

Awatar użytkownika
tomascyzor
Kontakt:

Post autor: tomascyzor » 16 października 2008, o 18:31

nic mi tak nie poprawia humoru jak myśl kasowania PeeRek i zakup solarisów :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8)
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy

Ziarek

Post autor: Ziarek » 16 października 2008, o 19:06

zrobię jeszcze coś dla PeeRek coś, foty każdemu a później na YouTube zrobię filmik w stylu slajdów z muzyką "To już koniec"

Awatar użytkownika
tomascyzor
Kontakt:

Post autor: tomascyzor » 16 października 2008, o 19:10

świetnie tylko moja mała prośba aby filmik miał czarno białe zdjęcia jak nie to daj czarny pasek chociaż ja nie lubie PeeRek ale powoli odczuwam ich brak ehhh :( :( :( :( :( z jednej strony mi smutno a z drugiej sie ciesze :lol: :lol: :lol: :lol:

Proszę o stosowanie znaków interpunkcyjnych, gdyż w obecnej formie Twoje wypowiedzi są nieczytelne
B@rteK
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy

Ziarek

Post autor: Ziarek » 16 października 2008, o 19:16

też mam takie odczucia pustki naszych PeeRek, będzie mi brakowało tego zapachu ropą w środku, tego dźwięku ale z drugiej srtony ulga, mniej rupieci jakby MPK dbało o te autobusy to były by w świetnym stanie tak jak w Skarżysku ładnie się trzymają PeeRy

Awatar użytkownika
tomascyzor
Kontakt:

Post autor: tomascyzor » 16 października 2008, o 19:33

HMM co myślicie ,ikarusa 280.26 nieudało sie aby stał w muzeum więdz wylądował na złomie :(:(:( przykre .myśle że można by było napisać list do ZTM-u o zostawienie jednej PeeRki . Jelcz M11 poszedł na żyletki ikarus też , smutne to chociaż uratujmy jedną PeeRke .Jak Kraków i Warszawa ma ogórki świetnie utrzymane to czemu my chociaż nie możemy mieć jednej histori komunikacji , a zdjęcia nie dają tego jak specjalna linia H CZYLI HISTORIA.

ODPOWIEDZ