Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
http://tabor.wpk.katowice.pl/spis.php?p=31
#331 #336 są wypożyczone od MPK
#337 #338 #339 #342 kupione.
w odnośniku również zdjęcia MANów, a także informacja, że niedawno znanego już w Kielcach BMC testowała firma PUP Czeladź
#331 #336 są wypożyczone od MPK
#337 #338 #339 #342 kupione.
http://wpk.katowice.pl/index.php?itemid=936&catid=12Zaczniemy od przewoźnika, który wprowadził w ostatnim czasie do użytku najwięcej autobusów. Jest nim Krzysztof Pawelec ze swoimi MAN-ami drugiej generacji, sprowadzonymi z Kielc oraz zza zachodniej granicy. Z sześciu autobusów zakupionych lub wypożyczonych od MPK Kielce cztery są już przemalowane w biało-granatowe barwy, zbliżone do schematu stosowanego przez Irex. Kieleckie MAN-y 339, 337, 336, 338, 342 oraz 331 posiadają obecnie numery odpowiednio 22, 23, 25, 26, 27 i 28. Egzemplarze z numerami 26 i 27 debiutowały w lipcu i sierpniu z zupełnie innymi numerkami, odpowiednio 25 i 23. Zmiana numeracji nastąpiła z początkiem września.
w odnośniku również zdjęcia MANów, a także informacja, że niedawno znanego już w Kielcach BMC testowała firma PUP Czeladź
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- tomascyzor
- Kontakt:
hmm... jaki sens jest wypożyczenie dwóch autobusów skoro kupili 4, to przy lepszej okazji mogli by wszystkie kupić
a tak to #331 #336 wrócą za jakiś czas i znowu będą stać i gnić

http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
nie wiem ale wydaje mi sie ze #640 #641 #642 mogly by odpasc razem z PRkamiPatol pisze: ...może też polecą pierwsze 120-stki.
nie wiesz moze Patol co sie dzieje z nastepnymi Jelczami 120M do remontu bo slyszalem ze juz z powrotem remonty robi MPK/KASP...
i jeszcze jedno pytanko co sie dzieje z #800 spraedali go czy zostal dla celow firmy
Ostatnio zmieniony 12 października 2008, o 23:45 przez Mat, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Nie wydaje mi się że polecą, z punktu widzenia MPK to dobre wozy i będą je trzymali aż się nie rozsypią, może wytrzymają jeszcze 4 lata do emerytury, po 20 letniej służbie dla MPK pójdą na żyletki pewnie.Mat pisze:nie wiem ale wydaje mi sie ze #640 #641 #642 mogly by odpasc razem z PRkamiPatol pisze: ...może też polecą pierwsze 120-stki.
A co do remontów 120M w MPK/KASP - Armagedon nasz czeka!!!
#800 chyba jak na razie stoi sobie na placu MPK i nie będą go też trzymali tylko sprzedają bo gnije, nigdzie nie jeździ
Moze byc, bardzo ciekawo jaka bede cena na MAZy dla Kielc (jezeli mowa o 203) - za informacje neoficalnej dla dealera cena teraz dla MAZ 203 80 000Euro...leo pisze:witam dobra i taka sobie wiadomość dla zainteresowanych do KIELC na 99 % przyjedzie 15 maz i 10 solarisów no i chyba bardzo dobra wiadomość ze od 2009 r żaden jelcz z numerem nie wyższym niż 599 nie wyjedzie na ulice kielc .
- tomascyzor
- Kontakt:
I tak mazy i lazy nie wytrzymają tyle co porządny ikarus czy solaris
czekam na pierwsze usterki
http://www.youtube.com/watch?v=xiuCX2TTVGE czyż nie jest głośno ? Moim zdaniem powinniśmy takie coś wysłać na ukraine wzamian za lazy
No a co mozno czekacz za 80 000Euro (MAZ) i 100 000Euro (LAZ), kiedy Solaris wartuje 180 000Euro???tomascyzor pisze:I tak mazy i lazy nie wytrzymają tyle co porządny ikarus czy solaris![]()
czekam na pierwsze usterki
Kielci moge kupicz LAZ za 165 000Euro i bede komplektacja autobusa jak Solaris za 220-240 000Euro...
LAZ czyli ( L’vivs’ky Avtomobil’ny Zavod) boże czemu MPK/KASP pokarało nas tym złomem
No ja by tak juz nie mowiwem, bo wtedy mam pytannj jezeli Solarisy taki bardzo dobre, to czego Romania kupila 50szt Skod, Wengry teraz nie chce kupowac Solki, a kupili Volvo, na Niemcy teraz nie duzo sprzedaje???
I jak Solaris bedom sprzedawacz autobusy po 180 000 kiedy MANy juz po 165 000, a jak otworze fabryke w Turcje to cena bede jescze tanej...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
My nie mówimy że Solaris jest najlepszym autobusem na Świecie.
Chyba nie możliwe jest takie stwierdzenie co jest lepsze, czy MAN, MB, Scania, Volvo...
To tak jakby się zapytac co jest lepsze - Opel czy Volkswagen, BMW czy Mercedes?
Fakt jest oczywisty że Solarisy pod każdym względem przewyższają MAZa - stylistyka, wykonanie, rozwiązania techniczne, niezawodnośc, trwałośc, serwis.
...ale w ten sposób, rozmawiając o autobusach ogólnie, odbiegamy od tematu autobusów kieleckich więc proponuję powrót do tematu
Chyba nie możliwe jest takie stwierdzenie co jest lepsze, czy MAN, MB, Scania, Volvo...
To tak jakby się zapytac co jest lepsze - Opel czy Volkswagen, BMW czy Mercedes?
Fakt jest oczywisty że Solarisy pod każdym względem przewyższają MAZa - stylistyka, wykonanie, rozwiązania techniczne, niezawodnośc, trwałośc, serwis.
...ale w ten sposób, rozmawiając o autobusach ogólnie, odbiegamy od tematu autobusów kieleckich więc proponuję powrót do tematu
Ostatnio zmieniony 13 października 2008, o 09:09 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
Do porownania ma byc autobusy ktory maje ceny ~jednakowe, jak mozno porownac MAZ za 80 000 z Solarisem za 180 000&AR pisze: Fakt jest oczywisty że Solarisy pod każdym względem przewyższają MAZa - stylistyka, wykonanie, rozwiązania techniczne, niezawodnośc, trwałośc, serwis.
Kielce: jezeli miasto niema pienedzy - to jaka w tym problema LAZa/ MAZa?
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Robią dalej remonty teraz #670 i #685, a #800 trzyma sie dobrzeMat pisze:nie wiem ale wydaje mi sie ze #640 #641 #642 mogly by odpasc razem z PRkamiPatol pisze: ...może też polecą pierwsze 120-stki.
nie wiesz moze Patol co sie dzieje z nastepnymi Jelczami 120M do remontu bo slyszalem ze juz z powrotem remonty robi MPK/KASP...
i jeszcze jedno pytanko co sie dzieje z #800 spraedali go czy zostal dla celow firmy
To w koncu jak? raz piszezsz ze SIWZ to SIWZ tamto, a teraz wyskakujesz, że bedą jezdzić 20 lat??I niektóre wcale nie są już takie dobre.Ziarek pisze: Nie wydaje mi się że polecą, z punktu widzenia MPK to dobre wozy i będą je trzymali aż się nie rozsypią, może wytrzymają jeszcze 4 lata do emerytury, po 20 letniej służbie dla MPK pójdą na żyletki pewnie.
A dlaczego dopiero czeka a nie trwa?! Przecież WSZYSTKIE Jelcze (oprócz 4) były remontowane w MPK, i jakoś jezdzą.Ziarek pisze: A co do remontów 120M w MPK/KASP - Armagedon nasz czeka!!!
A dupa bierz go. Wozi co noc pracowników.I nikt nie myśli o sprzedaży.Ziarek pisze: #800 chyba jak na razie stoi sobie na placu MPK i nie będą go też trzymali tylko sprzedają bo gnije, nigdzie nie jeździ