I jeszcze Ikarusy bo to pojazdy nie do zdarciaice pisze: heh
Znajac zycie to w Kielcach kupia Citelisy i za piec lat pozostana tylko stare poczciwe Neo i Solary bo reszta sie rozsypie.
Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Porównanie Citelisa z cityŁAZem
Na poczatek wyglad: Citelis łądnym wyglądem niegrzeszy, nie ejst być mozę bardzo brzydki, ale w tej dziedzinei ustepuje łazowi. Nic dziwnego - w końcu ukraiński wynalazek zaczerpnął wzorce i kreuje sie na ukraińskiego MANa Lions City. A irisbus Citelis? Cóż, razi brzydki tył.
Z Zewnątrz 3 Citelis, 4 łaz
Przechodzimy do wnetrza: Citelis bardzo ajsny, czerwona podłoga, duzo lepsze krzesła. ogólnie duży plus. Wykoonanie odużo lepsze, ale sa też niedociągnięcia. Maluteńkie okna, brak przycisków, brzydki tył - cała tyna ściana to silnik. dzrwi też "trzaskają" i jest bardzo haąłśliwy dzwonek przy zamykaniu.
Natomaist w ąłzie nei da sie jeżdzić. Ciemno, skrzypi, piszcy, ogólnei okropnie. jedna wielka tandeta.
Łaz - 2, Irisbus - 4--
Ogólne wrażenia. Wg irisbus jest natuarlnie elpszym wozem niż Łaz. choć ciągle jest to dość niska półka.
Ogółem: Łaz 6
Citelis 7
max 10
Na poczatek wyglad: Citelis łądnym wyglądem niegrzeszy, nie ejst być mozę bardzo brzydki, ale w tej dziedzinei ustepuje łazowi. Nic dziwnego - w końcu ukraiński wynalazek zaczerpnął wzorce i kreuje sie na ukraińskiego MANa Lions City. A irisbus Citelis? Cóż, razi brzydki tył.
Z Zewnątrz 3 Citelis, 4 łaz
Przechodzimy do wnetrza: Citelis bardzo ajsny, czerwona podłoga, duzo lepsze krzesła. ogólnie duży plus. Wykoonanie odużo lepsze, ale sa też niedociągnięcia. Maluteńkie okna, brak przycisków, brzydki tył - cała tyna ściana to silnik. dzrwi też "trzaskają" i jest bardzo haąłśliwy dzwonek przy zamykaniu.
Natomaist w ąłzie nei da sie jeżdzić. Ciemno, skrzypi, piszcy, ogólnei okropnie. jedna wielka tandeta.
Łaz - 2, Irisbus - 4--
Ogólne wrażenia. Wg irisbus jest natuarlnie elpszym wozem niż Łaz. choć ciągle jest to dość niska półka.
Ogółem: Łaz 6
Citelis 7
max 10
-
Marcin_3558
- Kontakt:
ja cen nie znam..ale myślę ze Citelis jest droższy:PBKV pisze:Jescze dobre bylo b porownijac ceny na Citelis i na LAZOgółem: Łaz 6
Citelis 7
max 10
ale bez urazy, jesli przezyłbyś to co ja dzisaj.. jedziesz Citelisem, oki jasno, wóż przeciętny, nwet neico powyżej, a potem wsiadam do łaza, gdzie ciemno, dzrwi otwieraja sie za wcześnie, wszystko bardzo palstikowe i wszystko trzeszczy,,,, no to ta różnica w oenie o 1 to wielka przepaść... a cena? cena... lepiej inwestować w coś co jest porządne... każdym autobusem da sie jeżdzić.. tylko teraz jak sie nim jeżdzi...
a co do Citelisa jeszce to czy kierowca jest trochę wyżej bo chyba mi sie przywidziało?
To jest normalne kiedy Citelis lepej LAZa - roznica w cenie mowi wszytko o tym, Citelis - cena od 180 000Euro, LAZ - od 100 000Euro... roznica w 80 000Euro - to jest jakosc materialow...pk5 pisze:ja cen nie znam..ale myślę ze Citelis jest droższy:PBKV pisze:Jescze dobre bylo b porownijac ceny na Citelis i na LAZOgółem: Łaz 6
Citelis 7
max 10
ale bez urazy, jesli przezyłbyś to co ja dzisaj.. jedziesz Citelisem, oki jasno, wóż przeciętny, nwet neico powyżej, a potem wsiadam do łaza, gdzie ciemno, dzrwi otwieraja sie za wcześnie, wszystko bardzo palstikowe i wszystko trzeszczy,,,, no to ta różnica w oenie o 1 to wielka przepaść... a cena? cena... lepiej inwestować w coś co jest porządne... każdym autobusem da sie jeżdzić.. tylko teraz jak sie nim jeżdzi...
a co do Citelisa jeszce to czy kierowca jest trochę wyżej bo chyba mi sie przywidziało?
Ale: lepej kupic cos droge a by potem nie remontowac do 10 raz na dzien
-
Marcin_3558
- Kontakt:
"Koniec kłopotów firmy Mobilis w Krakowie i Bydgoszczy."pk5 pisze:ten sam co w krk nie daje rady ze startem?
http://www.infobus.pl/text.php?from=main&id=18192
http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,355 ... ii_69.html
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Solbus wymodził coś takiego, może to to przyjedzie do nas na testy
http://transport.asi.pwr.wroc.pl/14,249962,0.html
http://transport.asi.pwr.wroc.pl/14,249962,0.html