Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie jest bez sensu.Ziarek pisze:bez sensu jest ZTM, każe MPK sprzedawać autobusy które są ekonomiczne (nie trzeba brać paliwożernych i dużych jelczy czy ikarów czy solarków) mają 5 takich midi autobusów, lini też takich mamy kilka (11, 16bis, 40bis i inne)
Skoro MPK samo nie umie rozdysponować autobusów 2-wejściowych maxi na linie o mniejszym potoku pasażerów lub kursy poza godzinami szczytu to ZTM musiał w końcu interweniować.
Ta decyzja ma same zalety.
Jeśli chodzi o małego Jelcza to MPK musi pozbyć się tylko jednej sztuki.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Mieli na celu używać go również na wynajem do wycieczek i innych imprez. Tak przeczytałem w gazecie, gdy je kupowali. Wg mnie od jeden w porównaniu do MANów mógłby zostać i kursować stale np na linii 6. Ale wg mnie głupotą jednak był jego zakup. Zamiast niego mogli kupić jeszcze jeden niskowejściowy, a zatem byłaby jedna niska podłoga więcej
Sorry, takiego mamy prezydenta...
to znaczy ze poprzedni zarzadcy (ludzie miasta) nie wiedzieli co kupuja a to znaczy ze byli to ludzie niekompetentni i tak samo bylo z 2-drzwiowymi MANami (a poza tym p. S z ZTMu wydal zgode na zakup takich a nie innych MANow a pozniej sa same klopoty)Daniel pisze:Bez sensu to MPK zrobiło kupując #800.Ziarek pisze:bez sensu jest ZTM, każe MPK sprzedawać autobusy które są ekonomiczne
brak jakiego kolwiek zgrania i logiki
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
nie racze zartowac tylko cofnij sie pamiecia do czasu kiedy byly kupwane autobusy i owczesny prezes MPK za aprobata ZTMu zakupil autobusy tylko ze oczywscie nie ma tego na papierze (a ze Ty o tym nie wiesz to jestem zdziwiony)Daniel pisze:Raczysz żartować. Sugerujesz, że MPK pyta Pana S z ZTMu czy może kupić jakiś autobus?Mat pisze:a poza tym p. S z ZTMu wydal zgode na zakup takich a nie innych MANow a pozniej sa same klopoty)
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
I wszystko jasneDaniel pisze:Niezgodny z umową (ma jedną parę drzwi) ma zostać wystawiony na sprzedaż. A może już został sprzedany bo dawno go nie widziałem.tester19 pisze:A wogóle co z tym jelczem 800# jego brak też widać na 11 juz drugi dzień duzy Jelcz jeżdzi cały pusty
To samo juz niebawem bedzie mozna powiedziec o obecnych za decyzje o zakupie Lazy. Oszczedzanie na jakosi zawsze wychodzi bokiem, wiec tym razem bedzie tak samo.Mat pisze:(...)
to znaczy ze poprzedni zarzadcy (ludzie miasta) nie wiedzieli co kupuja a to znaczy ze byli to ludzie niekompetentni (...)
nie mozna sie z tym nie zgodzic tylko ze w tym przypadku jest kwestia ceny a firma nie ma na razie na zakup nowych MANow wydaje mi sie ze tych LAZow w nastepnych latach nie beda kupowac (mam przynajmniej taka nadzieje)Autor pisze:To samo juz niebawem bedzie mozna powiedziec o obecnych za decyzje o zakupie Lazy. Oszczedzanie na jakosi zawsze wychodzi bokiem, wiec tym razem bedzie tak samo.Mat pisze:(...)
to znaczy ze poprzedni zarzadcy (ludzie miasta) nie wiedzieli co kupuja a to znaczy ze byli to ludzie niekompetentni (...)
Na linii nr 9, autobus #649 (Jelcz), godzina 13.40 - z tylnych drzwi z jednej strony byla odkrecona barierka, ktora przy zamykaniu zahaczała o scianki kolo drzwi. Po pewnym czasie się urwała stwarzajac nie male zagrozenie, jak ktos by tam stał. Kierowca myslał juz ze to awaria zawieszenia, a dopiero potem zauwazyl ze nie ma barierki.