ZTM Kielce

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2010, o 10:13

W tej chwili najepiej byłoby zrezygnowac z solarisów w nagłówku i pozostawic poprostu żółte tło.

Małe ikonki z solarisami zastąipiłbym, w nawiązaniu do ikonek z numerami linii, poprostu wektorowym rysunkiem autobusu, przodu autobusu.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2010, o 10:14 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.

redoxygene
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: redoxygene » 15 stycznia 2010, o 10:13

^^ Calkowita zgoda
AR pisze: Pomarańczowe wg przykładu mają zdecydowanie zbyt mały kontrast.
ZTMowe wyglądają nowocześniej.
Nie chodzilo mi kolor, tylko o ksztalt, bo te ZTMowe sa wg mnie nieksztaltne i dziecinnie wygladaja i tylko o to.
Te nasze maja bajerek, bo po najechaniu Obrazek podswietlaja sie na zielono Obrazek :P Byly robione zgodnie z kolorystyka i czcionka stosowanych u nas tablic.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2010, o 10:18

Wg mnie ZTMowe wyglądają nowocześniej niż te a la zdjęcie wyświetlacza.
Osobiście, w takim przypadku, preferuje grafikę zdecydowanie wektorową, nie udającą zdjęcia.

Czy na Waszych monitorach także wyświetla się błąd na przycisku "Strona Głowna" w menu głównym?
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2010, o 10:52 przez AR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 15 stycznia 2010, o 10:30

U mnie wyswietla sie nadal stara strona :(
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2010, o 10:34

Może F5 cyknij :)

jasiek

Post autor: jasiek » 15 stycznia 2010, o 10:49

o jaka paskudna strona. Taki uklad przestalo sie robic 10 lat temu. Po cholere ten zegarek po prawej? bo u mnie w systemie go nie ma heh. Jak zwykle zrobienie strony pewnie powierzono informatykowi, ktory powinien sie zajmowac innymi rzeczami. Jedyny plus to, ze jest w miare czytelna.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2010, o 10:51

Ogólnie nie jest zła.
Na pewno dużo lepsza od dotychczasowej.
Dobrze, że ZTM zadecydowało o wymianie starej.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 15 stycznia 2010, o 13:55

Mnie się nie podoba ta strona :( Ale szkoda mi przede wszystkim tego, że przy mnogości linii nadal nie ma wyszukiwarki połączeń. Ale czy w ogóle ktoś tam w tym bałaganie myśli.... :(

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 15 stycznia 2010, o 14:01

Na pewno ZTM czyta forum.
Taka wyszukiwarka rzeczywiście przydałaby się, jeśli chce się myślec o profesjonalnej stronie www...

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 15 stycznia 2010, o 15:04

http://rozklady.kzkgop.pl/
Najlepsza wyszukiwarka, z jaką miałem do czynienia. Niestety w Kielcach w godzinach wieczornych, jak mam zamiar wieczór spędzić poza domem, muszę przejrzeć rozkłady kilkunastu linii, aby coś utrafić. Zajmuje to nawet kwadrans.

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 15 stycznia 2010, o 15:08

A mnie się nawet podoba. Teraz jest jakby "więcej życia" na tej stronie. Wcześniej była taka nudna. Oprócz strony głównej, to mogliby coś zmienić w rozkładzie jazdy i w mapie. Choć mapa jest robiona podobno jakimś programem więc się jej raczej nie zmieni (choć mogliby w końcu właściwie ustalić przystanki autobusowe :) ). Ale sam rozkład mogliby zmienić. Tu raczej nie mówię o tablicy rozkładu, ale o tych numerach linii które się wybiera i przystanki. Zmienić w nich szatę graficzną. Proponowałbym inny kolor, bo ten niebieski na tym szarym źle wygląda według mnie. Chyba czarny byłby lepszy (tyle, ze niebieski to może dlatego, że kolorem ZTM-u jest niebieski). Czerwony tez by dobrze na szarym wypadał. Ale może byłby zbyt ostry. To już zależy od odcienia :D . Albo może same numery linii, to wygląd może coś w stylu tego jak napisał redoxygene. I proponowałbym każdą dziesiątkę linii w oddzielnej linijce. Od 1 do 9 w pierwszej, od 10 do 19 w drugiej, itd. Literowe w jednej, a setki tez można w jednej, tylko że 101 jest nocna, jak wiec można by obok niej po myślniku napisać "linia nocna". Albo trochę dalej przesunąć w prawo aby nie była tuż obok, tylko trochę dalej od innych "setek" z hasłem "linia nocna". Bo w tej chwili to jak szukam autobusu to mi zazwyczaj wzrok lata po całości i szukam gdzie jest ten autobus który akurat potrzebuję. Wtedy byłoby to 8 linijek tekstu. Czyli trochę więcej niż teraz.

kon_rad

Post autor: kon_rad » 15 stycznia 2010, o 15:56

ice pisze:Tylko w ZTM Kielce, Solarisy bez drzwi, ani z lewej ani z prawej :lol:
Nie mają drzwi dlatego, że lewy jest lustrzanym odbiciem prawego. Widać po jamniku.

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 15 stycznia 2010, o 16:01

Nie chciało się podejść z drugiej strony autobusu i zrobić zdjęcia. Albo nie chciało się potem tej fotki obrobić. Niestety mogłoby to lepiej wyglądać.

Awatar użytkownika
N8S
Kontakt:

Post autor: N8S » 15 stycznia 2010, o 16:37

Mnie ta strona się nie podoba, mogliby by się bardziej postarać o jej wygląd :? I jeszcze taka ciekawostka, którą zauważyłem, gdy wpiszemy adres http://ztm.kielce.pl wyświetla się nowa strona, a jak wpiszemy http://www.ztm.kielce.pl wyświetla się stara :P

Awatar użytkownika
dovers_ck
Kontakt:

Post autor: dovers_ck » 15 stycznia 2010, o 17:13

N8S pisze:I jeszcze taka ciekawostka, którą zauważyłem, gdy wpiszemy adres http://ztm.kielce.pl wyświetla się nowa strona, a jak wpiszemy http://www.ztm.kielce.pl wyświetla się stara :P
Mnie tak czy siak się nowa pokazuje.
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt

ODPOWIEDZ