Kierowcy MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Nietrzeźwy kierowca miejskiego autobusu
2008-06-15, ostatnia aktualizacja 2008-06-15 12:10
Ponad pół promila alkoholu miał w wydychanym powietrzu 54-letni kierowca miejskiego autobusu, którego policjanci zatrzymali w sobotę w Radlinie pod Kielcami.
Jak poinformowała w niedzielę Agnieszka Włodarska z zespołu prasowego świętokrzyskiej policji, o tym, że kierowca dziwnie się zachowuje, m.in. zbyt ostro bierze zakręty, zawiadomił policję jeden z pasażerów.
Patrol kieleckiej drogówki przebadał kierowcę alkomatem. Mężczyzna tłumaczył, że w piątek po pracy oglądając mecz wypił z kolegami kilka piw.
Za jazdę pod wpływem alkoholu mężczyźnie grozi kara do dwóch lat więzienia i utrata prawa jazdy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
2008-06-15, ostatnia aktualizacja 2008-06-15 12:10
Ponad pół promila alkoholu miał w wydychanym powietrzu 54-letni kierowca miejskiego autobusu, którego policjanci zatrzymali w sobotę w Radlinie pod Kielcami.
Jak poinformowała w niedzielę Agnieszka Włodarska z zespołu prasowego świętokrzyskiej policji, o tym, że kierowca dziwnie się zachowuje, m.in. zbyt ostro bierze zakręty, zawiadomił policję jeden z pasażerów.
Patrol kieleckiej drogówki przebadał kierowcę alkomatem. Mężczyzna tłumaczył, że w piątek po pracy oglądając mecz wypił z kolegami kilka piw.
Za jazdę pod wpływem alkoholu mężczyźnie grozi kara do dwóch lat więzienia i utrata prawa jazdy.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
Super kierowcy, super. Dzisiaj czekam na 15, wg. rozkładu o 20:00 powinien być, przystanek oś. pod dalnią w kierunku centrum. 20.01, 02, 03, 04, 05 - przyjeżdża 46 zgodnie z rozkładem.. 06, 07 - jest i 15! Specjalnie na następnym przystanku wysiadłem z 46 i wsiadłem do tej 15 (był korek przy wjeździe w piekoszowską, dlatego widziałem kiedy przyjechał autobus). Kierowcy najwyraźniej się nie spieszyło i nic sobie nie robił z tego, że jest spóźniony już 7 minut, nawet troche wolniej przejechał obok shella i popatrzył na budowe stacji benzynowej... Mimo, że miałem miesięczny to skasowałem bilet, żeby złożyć skarge. Szkoda, że nie ma konkrsu na najgorszego kierowce.. Myślę, że czołówka osiągalna..
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Mnie też i nie tylko mnie czasem jest gorąco, a jednak się nie rozbieram.
Gorąco jest policjantom, pani w sklepie, urzędnikom itd.
To nie plaża. Trzeba naprawdę nie mieć pojęcia o Świecie żeby taki cyrk robić.
Temu kierowcy to raczej już nie pomożemy w życiu ale tu chodzi o wizerunek miasta i szacunek do pasażerów.
Gorąco jest policjantom, pani w sklepie, urzędnikom itd.
To nie plaża. Trzeba naprawdę nie mieć pojęcia o Świecie żeby taki cyrk robić.
Temu kierowcy to raczej już nie pomożemy w życiu ale tu chodzi o wizerunek miasta i szacunek do pasażerów.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba