Malowanie autobusów MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Oto nowy stary MAN w nowym malowaniu.
http://img70.imageshack.us/img70/7401/kielecki1ng9.jpg
Niestety lub stety to tylko photoshop
Mnie się podoba
Oczywiście nie tak jak zielony ale uważam że w tym malowaniu niskopodłogowy wygląda naprawdę dobrze.
Prezes Słoń, mówił o tym, że podoba mu się wersja z przewagą koloru czerwonego.
Nie zastanowił się nad tym co mówił.
Przewagę koloru czerwonego można uzyskać tylko w przypadku autobusu z wysoką podłogą. Autobusy niskopodłowe mają za małą powierzchnię boczną.
Tak naprawdę różnica w malowaniach - nazywanych na forum - "wrocławskim" a "rzeszowskim" będzie niewielka bo żółty zaczynał się będzie w zależności od malowania albo od kilku do kilkanastu centymetrów niżej albo wyżej.
Ja osobiście jestem za malowaniem przedstawionym na zdjęciu, ponieważ wykorzystuje ono ,w większości autobusów, listwę boczną do rozdzielenia kolorów i podział nie wygląda sztucznie.
http://img70.imageshack.us/img70/7401/kielecki1ng9.jpg
Niestety lub stety to tylko photoshop
Mnie się podoba
Oczywiście nie tak jak zielony ale uważam że w tym malowaniu niskopodłogowy wygląda naprawdę dobrze.
Prezes Słoń, mówił o tym, że podoba mu się wersja z przewagą koloru czerwonego.
Nie zastanowił się nad tym co mówił.
Przewagę koloru czerwonego można uzyskać tylko w przypadku autobusu z wysoką podłogą. Autobusy niskopodłowe mają za małą powierzchnię boczną.
Tak naprawdę różnica w malowaniach - nazywanych na forum - "wrocławskim" a "rzeszowskim" będzie niewielka bo żółty zaczynał się będzie w zależności od malowania albo od kilku do kilkanastu centymetrów niżej albo wyżej.
Ja osobiście jestem za malowaniem przedstawionym na zdjęciu, ponieważ wykorzystuje ono ,w większości autobusów, listwę boczną do rozdzielenia kolorów i podział nie wygląda sztucznie.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Jak podciągną czerwień do dolnej linii okien to znowu zaczna olewać malowanie powyrzej linii okien jak ma to miejsce obecnie. Ja nie zmieniam swojej decyzji i mnie najbardziej podoba się 677.MAŁY pisze:Dla mnie bomba lecz mnie by sie bardziej podobalo gdyby czerwień byla podciagnięta do lini okien! a ten fotomontaz jest jak real normanie myślałem że to real