ZTM Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
A czy Podkarczówka nie jest generowana ilością linia większą niż Ślichowice.
Podkarczówka 1,6,11,13,19,22,26,27,28,29,31,39,49,Z łącznie dojazd na pętle i pare kroków od pętli linii: 14
Ślichowice : 8,15,11,23,42,45,46,47,C łacznie linie w głab osiedla 9 plus ewentualnie 3 i 54 ze sporym dojściem na pętle wychodzi 11 hmm
I nie przekona Mnie mówienie, Podkarczówka ma więcej linii zaś słabą częstotliwość kursowania ich bo przy odpowiednim ułożeniu i rozłożeniu kursów w danej godzinie wyjdzie tak jak potrzeba, zaś teraz są one układane w bliskich odstepach od siebie i tak niestety jest ze wszystkie jada o jednej porze zaś trzeba czekać poźniej godzine na dane linie.
Podkarczówka 1,6,11,13,19,22,26,27,28,29,31,39,49,Z łącznie dojazd na pętle i pare kroków od pętli linii: 14
Ślichowice : 8,15,11,23,42,45,46,47,C łacznie linie w głab osiedla 9 plus ewentualnie 3 i 54 ze sporym dojściem na pętle wychodzi 11 hmm
I nie przekona Mnie mówienie, Podkarczówka ma więcej linii zaś słabą częstotliwość kursowania ich bo przy odpowiednim ułożeniu i rozłożeniu kursów w danej godzinie wyjdzie tak jak potrzeba, zaś teraz są one układane w bliskich odstepach od siebie i tak niestety jest ze wszystkie jada o jednej porze zaś trzeba czekać poźniej godzine na dane linie.
- tester19
Tak szybko policzyłem kursy w dzień roboczy to wychodzi tak:
Podkarczówka w strone miasta : 185 kursów całodniowych
Szczytowych : 44, łacznie 229 kursów do dyspozycji mieszkańców by dostać sie do miasta.
Ze Ślichowic wychodzi tak:
Całodniowych kursów : 200
Szczytowych : 13 łacznie 213 kursów do dyspozycji mieszkańców by dostać do miasta.
Podkarczówka w strone miasta : 185 kursów całodniowych
Szczytowych : 44, łacznie 229 kursów do dyspozycji mieszkańców by dostać sie do miasta.
Ze Ślichowic wychodzi tak:
Całodniowych kursów : 200
Szczytowych : 13 łacznie 213 kursów do dyspozycji mieszkańców by dostać do miasta.
-
redoxygene
Oczywiscie, ze mozna, tylko pytanie-jaki to ma sens? Skoro dazymy do zmniejszenia ilosci linii tak, aby nowopowstale mialy w miare normalne czestotliwosci, to po jasny gwint utrwalac obecny stan rzeczy?tester19 pisze:39 i 49 można połączyć ale też zrobić tak :
[ 39 - Fabryczna,Krakowska, Jagiellońska, 1 Maja, Okrzei, Zagnańska Jesionowa,Świętokrzyska, Jeziorańskiego, Świętokrzyskie. ]
[ 49 - Fabryczna, Krakowska, Podklasztorna,(jest możliwość skrętu z Krakowskiej)- Kołłątaja - Jagiellońska i dalej tak jak jedzie ]
Dodatkowo:
1) Istnieje mozliwosc skretu w Podklasztorna, tylko powiedz jakim cudem autobus ma wyjechac z zatoki na Krakowskiej i skrecic w Podklasztorna
2) Po co pchac kolejna linie w Jesionowa, skoro polaczona 22 i 36 jezdzilyby tam co 10 minut w szczycie?
Tym bardziej - po co dublowac kolejne linie na Slichowicach? Pasazerowie do autobusow tam sie nie mieszcza? Wystarczy zlikwidowac koncowy Na Stoku i przerzucic 46 do Swietokrzyskiego.tester19 pisze: A 35 od Paderewskiego przez Żytnią do Ślichowic
Tez mi sie nie widzi 34 na Bukowce:)tester19 pisze: Likwidacja tak jak mówisz 16bis, 40bis,17,47,Z i do tego 40,51,53,54 i wycofanie kursów 34 z Bukówki.![]()
- tester19
Ja nie umówie o nowych liniach żeby powstawały, a o tym że z tych co juz są zrobić z nimi porządek i skorygować tak trasy zeby nie tworzyc bezsensownych nowych linii.redoxygene pisze:Oczywiscie, ze mozna, tylko pytanie-jaki to ma sens? Skoro dazymy do zmniejszenia ilosci linii tak, aby nowopowstale mialy w miare normalne czestotliwosci, to po jasny gwint utrwalac obecny stan rzeczy?tester19 pisze:39 i 49 można połączyć ale też zrobić tak :
[ 39 - Fabryczna,Krakowska, Jagiellońska, 1 Maja, Okrzei, Zagnańska Jesionowa,Świętokrzyska, Jeziorańskiego, Świętokrzyskie. ]
[ 49 - Fabryczna, Krakowska, Podklasztorna,(jest możliwość skrętu z Krakowskiej)- Kołłątaja - Jagiellońska i dalej tak jak jedzie ]
Dodatkowo:
1) Istnieje mozliwosc skretu w Podklasztorna, tylko powiedz jakim cudem autobus ma wyjechac z zatoki na Krakowskiej i skrecic w Podklasztorna
2) Po co pchac kolejna linie w Jesionowa, skoro polaczona 22 i 36 jezdzilyby tam co 10 minut w szczycie?
1) Więc co do tego skrętu to zrobić tak samo jak jest na Seminaryjskiej gdzie 4,30 omijają przystanek i skręcają w Jana Pawła więc przystanek Krakowska Podkarczówka by 49 omijała I lepiej by na tym ludzie wyszli
2) Jak narazie 22 tylko w szycie kursuje a od tego jest mądre ułozenie rozkładów ze by sie mogły nieźle uzupełniac z linia 39 a i trasa też nie pokrywająca się, a co do 36 to ma kursów raptem (6) i je by trzeba wyprowadzić z Jesionowej a dac po normalnej trasie czyli po Okrzei wieć jeden wariant literowy mniej na rozkładzie bo wcale tłumów nie wozą te kursy.
Jak zrobią 46 do Swiętokrzyskiego to okej. Dużo jest pomysłów do skorygowania tras i Ja wcale nie jestem zwolennikiem tworzenia nowych linii
-
redoxygene
- tester19
A wg mnie nie poządana bo na Warszawskiej dochodzi 13,49,42,46 które by jechały w tym samym kierunku potem jeszcze linie z IX.Wieków
wieć po co pchac na Warszawską jeszcze jedną linie. Natomiast obecnie jakie masz połaczenie Grunwaldzkiej i Jagiellońskiej (ogólnie tych rejonów) z Okrzei tylko 9,23,36. więc Ja sie tutaj z Toba nie zgadzam. A naprawde nie ma rewelacji na 36 przez Warszawska
- tester19
http://www.ztm.kielce.pl/pl/rozklady/0017/0017t024.htm Widzę, że tym w ZTM co raz to gorzej sie robi. Ależ musi byc zapotrzebowanie na 17 w niedziele po 19 eh i znów kurs w jednym kierunku
Ale za to z 14 zniknął ten kurs do Cedzyny z rana w niedziele
nie wypaliło to moze im sie tu uda 
http://www.ztm.kielce.pl/pl/rozklady/0017/0017t001.htm - No to teraz mnie powalili
(godzina 15 w niedziele)
http://www.ztm.kielce.pl/pl/rozklady/0017/0017t001.htm - No to teraz mnie powalili
-
redoxygene
Jeszcze niech dodadza z 5 roznych wariantow przejazdu i bedzie IDEALNIE.
"Mam w dupie, mam w dupie, wiele lat już o tym mówię
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
- dovers_ck
- Kontakt:
Przez przypadek znalazłem kolejny ciekawy rozkład:
http://www.ztm.kielce.pl/pl/rozklady/0015/0015t039.htm