Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
MAŁY
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MAŁY » 3 grudnia 2007, o 08:46

Daniel pisze:
MAŁY pisze:Dziennie zaglądam w ten temat po kilkadziesiąt razy ale żadnych konkretów i to mnie smuci :cry:
B@rteK pisze:mnie też ;(
LAZów się nie możecie doczekać :?: :lol: :?:
Nie tyle Łaz'ów co wieści o nich i nie tylko. :wink: :wink:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Limp

Post autor: Limp » 3 grudnia 2007, o 21:11

Jak dobrze się zorientowałem czytając ten temat to wogóle Neoplany nie są brane pod uwagę przy zakupie nowych autobusów. Dlaczego???
Limp

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 3 grudnia 2007, o 21:17

Jeśli mowa o pojazdach nowych to Neoplan jest tą luksusową marka w grupie NEOMAN, a więc odpowiednio drogą w zakupie. Co ciekawe - krata Neoplana i MANa jest niemal identyczna, co widać w wyglądzie pojazdów.
Obrazek

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 3 grudnia 2007, o 22:44

Nie wiem czemu ale mam jakieś takie przeczucia że te łazy to nawet w naszych kolorach nie będą ,bo coś mi sie obiło o uszy ,że już sie przymierzają po nie jechać? Czyli by wyszło na to, że biorą pierwsze lepsze z placu nawet nie w naszych barwach??Ale mam nadzieje że wszytko będzie wykonane jak powinno być.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 grudnia 2007, o 22:59

Fuck! Tam to patafiany pracuja i tyle... szczesliwie, ze grudzien juz sie zaczal.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 3 grudnia 2007, o 23:01

W cywilizowanych fabrykach nie ma wolnych autobusów na placu. Każdy pojazd wykonany jest pod konkretnego odbiorcę - kolor, wyposażenie, ilość i rozmieszczenie foteli i inne bebechy.
Ja mam tylko jedno pragnienie aby w poszukiwaniu oszczędności nie sprowadzono wersji jaką poznałem na targach - koszmar.
Obrazek

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 3 grudnia 2007, o 23:07

Daniel pisze:W cywilizowanych fabrykach nie ma wolnych autobusów na placu. Każdy pojazd wykonany jest pod konkretnego odbiorcę - kolor, wyposażenie, ilość i rozmieszczenie foteli i inne bebechy.
Ja mam tylko jedno pragnienie aby w poszukiwaniu oszczędności nie sprowadzono wersji jaką poznałem na targach - koszmar.
Ależ ja sobie z tego zdaje sprawe, ale na Ukrainie to nic nie wiadomo , a nawet jeśli to czemu miedzy pracownikami już takie pogłoski krążą, że w niedalekiej przyszłosci po nie pojadą?? Przecież w normalnej fabryce np Solaris to od podpisania umowy potrzeba min 3 miesiące (tak mi sie wydaje) na dostarczenie pierwszych autobusów.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 3 grudnia 2007, o 23:09

Patol pisze:Nie wiem czemu ale mam jakieś takie przeczucia że te łazy to nawet w naszych kolorach nie będą ,bo coś mi sie obiło o uszy ,że już sie przymierzają po nie jechać? Czyli by wyszło na to, że biorą pierwsze lepsze z placu nawet nie w naszych barwach??Ale mam nadzieje że wszytko będzie wykonane jak powinno być.
Ja też mam takie przeczucie niestety.
Będzie to zbieranina prototypów i demówek które będą miały lekkie oznaki uzytkowania :evil:

Limp

Post autor: Limp » 4 grudnia 2007, o 13:40

Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć bo bardzo mnie to ciekawi ile atubusów posiada MPK na ten momen??
Limp

eM

Post autor: eM » 6 grudnia 2007, o 15:13

:arrow: http://www.mpk.kielce.pl/pliki_przetarg ... szenie.pdf

Sprzedają Many, nie wiem czemu zostawiają #346 i #347

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=8562
Bilety autobusowe z automatu
Mobilne automaty, w których będzie można kupić bilety, pojawią się w przyszłym roku w autobusach komunikacji miejskiej w Kielcach. Kupi je Zarząd Transportu Miejskiego, który podpisze z MPK umowę na ich dzierżawę- poinformował dyrektor ZTM Marian Sosnowski. Dzięki automatom uda się m.in oszczędzić rocznie z prowizji płaconej sprzedawcom około miliona 400 tysięcy złotych. Koszt jednego automatu to ponad 20 tysięcy złotych. Z nieoficjalnych informacji wynika, że część z nich zostanie kupiona za pieniądze pochodzące z kary, którą MPK zapłaciło za strajki.

:arrow: http://www.radio.kielce.com.pl/index.php?go=3&id_k=8535

Zarejestrowano spółkę Kieleckie Autobusy
Jest już zarejestrowana spółka pracownicza Kieleckie Autobusy. Jak informuje prezes MPK, Marek Wołoch w tym tygodniu odbędzie się Walne Zgromadzenie Wspólników. Podejmie ono decyzję o podniesieniu kapitału spółki o milion złotych i objęciu udziałów przez ponad 460 pracowników. To z ich pieniędzy pochodzi ten milion złotych. Marek Wołoch zapowiedział, ze oferta dla miasta w sprawie zakupu udziałów będzie gotowa niebawem. Aktualnie prowadzona jest jeszcze wycena firmy. Ma ona zakończyć się w przyszłym tygodniu, wówczas przygotowana zostanie wiążąca oferta dla miasta. W MPK trwa też wymiana taboru. Dziś ogłoszono przetarg na sprzedaż 16- stu dwudrzwiowych Manów. Do końca tygodnia powinny zakończyć się negocjacje w sprawie zakupu czterech ukraińskich Lazów. Zdaniem Marka Wołoch sprawdza się ponad to uruchomiony na początku listopada telefon dyżurny MPK. Są dni, gdy dzwoni nawet do 60 osób. - powiedział prezes. Najwięcej- bo ponad 50% interwencji od mieszkańców dotyczy rozkładów jazdy. Te uwagi są kierowane do Zarządu Transportu Miejskiego. 30% zgłoszeń dotyczy obsługi pasażerów, pozostałe estetyki, bądź niedogodnych warunków podróżowania autobusami. Marek Wołoch zaznaczył, że szczególnie istotne są zgłoszenia dotyczące zachowań kierowców. Szefostwo spółki planuje bowiem, że kierowcy przejdą szkolenia z obsługi pasażerów. Numer telefonu dyżurnego MPK to 041 345- 06- 95.

Uff wreszcie działa forum, ja spać nie mogłem :lol:

eM

Post autor: eM » 6 grudnia 2007, o 15:15

http://wawkom.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=4926

Czwarty post od góry :shock:

P.S W skarżysku testują Maza, zdjątko na TWB
Obrazek
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2007, o 19:23 przez eM, łącznie zmieniany 1 raz.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 6 grudnia 2007, o 16:36

Łooo cie pieron no wreszcie działa forum :lol: A ja tu mam tyle informacji..
Dziś do Bydgoszczy pojechali kierowcy z MPK po minimum 4 Many możliwe że może w tym towarzystwie być też jakiś przegub.
A na Ukraine mają wysyłać mechaników na szkolenie.
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2007, o 18:30 przez Patol, łącznie zmieniany 1 raz.

eM

Post autor: eM » 6 grudnia 2007, o 18:27

Widziałem dzisiaj #349, bryka na 16, wole je jednak od Lazów. Pomalować, włączyć wyświetlacze i niech śmigają. Wiem powtarzam się.
Czyli skoro jadą na Ukrainę to przesądzony jest zakup Lazów, jeżeli to prawda i mają przyjechać 4 to nie jest tak żle, zobaczymy jak się sprawdzą, bo przecież zima idzie.
Co z #350?

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 6 grudnia 2007, o 22:57

M@rcin pisze:http://wawkom.waw.pl/forum/viewtopic.php?t=4926

Czwarty post od góry :shock:
Brzmi obiecujaco :)
Ale chodzilo mu o Mazy czy o Many :?:
No ale raczej o nowiutkich Manach nie mamy co marzyc.
Jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.

A ten Maz na zdjeciu M@rcina jakis inny niz ten co byl u nas.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 6 grudnia 2007, o 23:44

ice pisze:A ten Maz na zdjeciu M@rcina jakis inny niz ten co byl u nas.
Bo u nas był LAZ :!: :!: :!:
Obrazek

ODPOWIEDZ