Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 29 listopada 2007, o 14:35

:!: POTWIERDZAM. Z moich informacji wynika że Man już, jest fakt w naszych barwach ,ale co jest w nim dziwne (inne)..... Podest dla inwalidów jest w pierwszych drzwiach, a nie w środkowych. Już ma naklejony numer #350

Co do przeguba to powinien byc lada dzień bo mieli jakiś problem z ubezpieczeniem (niewiem dokładnie oco chodzi) , więc już sprawy formalne są załatwione.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2007, o 14:51 przez Patol, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Daniel
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Daniel » 29 listopada 2007, o 14:36

Przejrzałem umowę raz jeszcze i załącznik zawierający wykaz posiadanego taboru ma kolumny z numerem rejestracyjnym i rokiem produkcji. Skoro woź nie jest zarejestrowany to nie może od 1 stycznia wykonywać usług, a więc wprowadzany jest dopiero w następnym roku. Wykaz należy dostarczać do 31 grudnia każdego roku.
Obrazek

eM

Post autor: eM » 30 listopada 2007, o 07:51

Patol pisze::!: POTWIERDZAM. Z moich informacji wynika że Man już, jest fakt w naszych barwach ,ale co jest w nim dziwne (inne)..... Podest dla inwalidów jest w pierwszych drzwiach, a nie w środkowych. Już ma naklejony numer #350
Czy z twoich informacji nie wynika co z wyświetlaczami?

Obrazek

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... 4/71129058
Przypomnijmy więc najważniejsze sprawy minionego roku oraz plany na najbliższe lata. Prezydent za największą wpadkę uznaje to, że nie udało mu się bezboleśnie przekształcić Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach.

Przypomnijmy, że po strajku zorganizowanym przez załogę w sierpniu tego roku, w mieście przez kilka dni nie było komunikacji. Sprowadzone później autobusy zastępcze rozładowały nieco kłopoty z dowozem pasażerów, ale zaogniły nastroje protestującej załogi.

Doszło do odzyskiwania przez miasto siłą zajezdni na Pakoszu, przy pomocy ochroniarzy, bo policja tylko kibicowała zdarzeniom. Odbiło się to złym echem w całym kraju.

Z tym, że konflikt ma szczęśliwy finał, gdyż miasto doszło do porozumienia z załogą Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji, która wzięła na swe barki odpowiedzialność za los firmy.

Zapadła decyzja o utworzeniu spółki pracowniczej, która ma przejąć miejski transport. - Jestem życzliwy tej spółce pracowniczej, która powstała i będę jej pomagał - deklaruje prezydent.
RYNEK I PARKING

Wszystko jest już dopięte na ostatni guzik i wiosną rozpocznie się remont Rynku. Teraz wielu kierowców właśnie przez to miejsce skraca sobie przejazd na kierunku północ - południe. Po zakończeniu remontu całego Rynku, w ogóle zostanie on wyłączony z ruchu.

- Ale planujemy, by dojeżdżały tu autobusy komunikacji miejskiej i każdy mógł bez przeszkód dostać się do centrum. Tylko warunkiem jest to, że te autobusy mają być ekologiczne, nie z silnikami spalinowymi. O takie już rozpoczęliśmy starania. Będziemy dążyć do tego, aby komunikacja miejska była na takim poziomie, by jak najwięcej kielczan jadących do śródmieścia przesiadło się ze swych aut do autobusów - proponuje prezydent. - Myślę też o wykorzystaniu trakcji kolejowej dla przemieszczania się w obrębie kieleckiej metropolii.

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 30 listopada 2007, o 17:42

M@rcin pisze:
Czy z twoich informacji nie wynika co z wyświetlaczami?
Na temat wysletlaczy nic nie wiem ,ale jak jest w naszych barwach to mogliby zrobić też i te wyświetlacze....

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 30 listopada 2007, o 18:35

Patol pisze:jest w naszych barwach
...ale jest pomalowany specjalnie dla Kielc czy to przypadek i ma (jak to często ma miejsce w podobnych malowaniach) np. czerwony pasek nad oknami?

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 30 listopada 2007, o 20:24

Mój informator twierdzi, że nie ma pasków czerwonych nad oknami. Mnie sie wydaje że chyba był przemalowany dla nas, ale to tylko moje przypuszczenia.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 1 grudnia 2007, o 15:38

#341 po kolizji drogowej.
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 1 grudnia 2007, o 18:36

Pech chcial ze ostatnio w kolizjach biora udzial autobusy, ktore maja isc na sprzedaz :)

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 1 grudnia 2007, o 22:05

No własnie i ciekawe czy tego zrobią ,bo #337 robią.

Prezes MPK przebywa na Ukrainie w sprawie Łazów.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 1 grudnia 2007, o 22:15

Patol pisze:Prezes MPK przebywa na Ukrainie w sprawie Łazów.
Pewnie jeszcze negocjuje cene, bo im podniesli niespodziewanie. Oby zaporowo, choc zaloze sie, ze juz z podpisana umowa zwroci, przeciez zaden rozsadny czlowiek nie kupilby naszych Manow...

eM

Post autor: eM » 1 grudnia 2007, o 22:20

autor pisze:przeciez zaden rozsadny czlowiek nie kupilby naszych Manow...
I to jest jedyny plus tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 1 grudnia 2007, o 22:40

Dzisiaj jechałem bialym Manem #342, w srodku siedzonka swiezo obite ladnie, wygodnie sie siedzi, miekko, na sciance co oddziela kierowce, ladny obraz w ramce bukietu kwiatuszkow :) Zadnych reklam, czulem sie jak w jakims kamerlanym pokoiku :)

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 2 grudnia 2007, o 22:15

Ciekawe kiedy wyjedzie ten nowy Man i co z tym przegubowcem no i czy będą jutro jakieś wieści o Łazach. Dziennie zaglądam w ten temat po kilkadziesiąt razy ale żadnych konkretów i to mnie smuci :cry:
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 3 grudnia 2007, o 01:06

mnie też ;(
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 3 grudnia 2007, o 08:00

MAŁY pisze:Dziennie zaglądam w ten temat po kilkadziesiąt razy ale żadnych konkretów i to mnie smuci :cry:
B@rteK pisze:mnie też ;(
LAZów się nie możecie doczekać :?: :lol: :?:
Obrazek

ODPOWIEDZ