Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 28 listopada 2007, o 22:46

Ile ma drzwi ciekawe. I ciekawe skąd :twisted:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Patol
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Patol » 28 listopada 2007, o 23:10

ZTM ukarze MPK za zimno w autobusie

Pierwszą w tym sezonie karę za nieogrzewany autobus Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach chce nałożyć na Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji.
To efekt skargi, jaką wczoraj rano złożył telefonicznie w ZTM jeden z pasażerów autobusu linii 38.

- Mężczyzna jechał przed godz. 7 w kierunku Kielc przegubowym ikarusem. Z jego relacji wynika, że było bardzo zimno, bo nie działało ogrzewanie. Ciepło miało być tylko w kabinie kierowcy - opowiada Zbigniew Michnicki, kierownik Działu Organizacji Ruchu Pasażerskiego ZTM. Podkreśla, że skargę potraktowano bardzo poważnie i w ciągu kilku dni pismo w tej sprawie trafi do MPK.

- Sezon dopiero się zaczyna i nasi kontrolerzy, jeżdżąc po mieście, też zwracają uwagę na ogrzewanie. Zgodnie z umową przewoźnik ma obowiązek włączyć ogrzewanie, gdy temperatura spadnie poniżej zera. A kara za brak ogrzewania to 70 złotych - tłumaczy Michnicki.

Andrzej Jończyk z kieleckiego MPK zapowiada, że sprawę wyjaśni.

- Oczywiście przepraszam pasażerów. Autobus, o który chodzi, o godzinie 7 był na trasie już od jakiegoś czasu. A z opisu sytuacji wynika, że kierowca mógł zapomnieć o włączeniu nawiewu ciepłego powierza z silnika. Możliwe, że coś się popsuło i były z tym problemy. Na pewno będę z nim rozmawiał na ten temat - zapewnił Jończyk.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,4716291.html

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 28 listopada 2007, o 23:13

Daniel pisze:Dziś o 18:50 w Poniatowie pod Piotrkowem widziano posuwającego na Kielce żółto-czerwonego MANa NL202 na próbnych blachach T1 3852.
Ty to masz wtyki ;)
B@rteK pisze:Ile ma drzwi ciekawe. I ciekawe skąd :twisted:
No raczej trzy wejscia inne nie wchodza w gre.
Moze pedzil z Łodzi :)

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 28 listopada 2007, o 23:15

ice pisze:
Daniel pisze:Dziś o 18:50 w Poniatowie pod Piotrkowem widziano posuwającego na Kielce żółto-czerwonego MANa NL202 na próbnych blachach T1 3852.
Ty to masz wtyki ;)
B@rteK pisze:Ile ma drzwi ciekawe. I ciekawe skąd :twisted:
No raczej trzy wejscia inne nie wchodza w gre.
Moze pedzil z Łodzi :)
Jeżeli do nas to napewno 3, ale czy aby napewno? A może to nasz 345, wrócił z "testów" :lol: :twisted:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Patol
Kontakt:

Post autor: Patol » 28 listopada 2007, o 23:18

B@rteK pisze: Jeżeli do nas to napewno 3, ale czy aby napewno? A może to nasz 345, wrócił z "testów" :lol: :twisted:
Przecież # 345 nie ma próbnych tablic.

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 28 listopada 2007, o 23:33

#345 straszył dzisiaj na jedynce.
Co do Łodzi - w tym tygodniu odebrali pierwsze z 30 zakupionych używanych przegubowych Mercedesów, więc nie sądzę by do nas coś pchali, bo z powodu remontu torowisk mają olbrzymie braki taborowe.
Obrazek

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 28 listopada 2007, o 23:50

Gazeta Wyborcza Kielce pisze:ZTM ukarze MPK za zimno w autobusie
Oni tych autobusów z rana chyba w ogóle nie ogrzewają :? W poniedziałek wracałem z imprezy zaraz po piątej, jeszcze było ciemno. Jechałem piętnastką i wszystkie grzejniki były zimne :x
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 28 listopada 2007, o 23:53

To dzwon, numer do ZTM spisz w komorce i basta :)

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 listopada 2007, o 08:15

No to LAZy pewne.
W sumie to niezle wykombinowali z tym ze wymieniają MANy na LAZy.

Został tylko im tylko miesiąc więc muszą się streszczac.

Jeśłi chodzi o nowińskiego Neoplana to jestem za.

eM

Post autor: eM » 29 listopada 2007, o 08:54

Mówicie o żółto-czerwonym Manie - czyżby zlecili przemalowanie czy taki się im trafił, jeszcze może powiecie, że ma sprawne wyświetlacze. Nie nie wierzę.
Wymiana Manów to fajny pomysł, obecnie ciężko się pozbyć tego typu autobusów, gdyż można znaleźć inne, być może lepsze. Szkoda tylko że to wymiana na Laza. Ciekaw jestem, czy jeżeli będą Lazy, to będą w malowaniu miejskim i z działającymi wyświetlaczami? Jak znam życie to te autobusy są już wyprodukowane i gdzieś stoją w jakiś barwach, może nawet z napisami z cyrylicą. Cykl produkcji autobusów, nawet kilku chyba trochę trwa, a do końca roku został miesiąc.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 29 listopada 2007, o 10:51

M@rcin pisze:Mówicie o żółto-czerwonym Manie - czyżby zlecili przemalowanie czy taki się im trafił, jeszcze może powiecie, że ma sprawne wyświetlacze. Nie nie wierzę.
Wymiana Manów to fajny pomysł, obecnie ciężko się pozbyć tego typu autobusów, gdyż można znaleźć inne, być może lepsze. Szkoda tylko że to wymiana na Laza. Ciekaw jestem, czy jeżeli będą Lazy, to będą w malowaniu miejskim i z działającymi wyświetlaczami? Jak znam życie to te autobusy są już wyprodukowane i gdzieś stoją w jakiś barwach, może nawet z napisami z cyrylicą. Cykl produkcji autobusów, nawet kilku chyba trochę trwa, a do końca roku został miesiąc.
Wyjąłeś mi tego posta z klawiatury M@rcinie :)

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 29 listopada 2007, o 11:59

AR pisze: Jeśłi chodzi o nowińskiego Neoplana to jestem za.
heh
Dzisiaj mi sie śnił nowiński Neo, jechalem za nim zeby go sfocić i zlapalem go dopiero na zajezdni, przynajmniej tak to wygladalo :D

Awatar użytkownika
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel » 29 listopada 2007, o 12:44

Nawet ja nie mam tak skrzywionych snów :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 29 listopada 2007, o 13:38

AR pisze:
M@rcin pisze:Mówicie o żółto-czerwonym Manie - czyżby zlecili przemalowanie czy taki się im trafił, jeszcze może powiecie, że ma sprawne wyświetlacze. Nie nie wierzę.
Wyjąłeś mi tego posta z klawiatury M@rcinie :)
Wydaje mi sie ze teraz z MPK maja wieksze problemy niz miejskie malowanie, byle cokolwiek jezdzilo niewazne w jakim malowaniu.
Odnosnie "nowego" Mana to juz cos wiadomo czy dojechal, czy juz jezdzi.
Wlasnie zrobilem obchod zajezdni na Jagielonskiej ale go nie zlokalizowalem.

eM

Post autor: eM » 29 listopada 2007, o 13:44

Wydaje mi sie ze teraz z MPK maja wieksze problemy niz miejskie malowanie, byle cokolwiek jezdzilo niewazne w jakim malowaniu.
Odnosnie "nowego" Mana to juz cos wiadomo czy dojechal, czy juz jezdzi.
Wlasnie zrobilem obchod zajezdni na Jagielonskiej ale go nie zlokalizowalem.
Ale po pierwszym stycznia, jest to podstawowym problem, i teraz pytanie pojazd wprowadzony do ruchu, ma mieć zgodnie z umową o ile dobrze pamiętam kolory miejskie i wyświetlacze kierunkowe działające. Co się dzieje, gdy podpisujemy umowę na zakup autobusów, czy też wymianę przed 1 stycznia 2008 , a wprowadzamy faktycznie do ruchu po 1 stycznia 2008. Co przy tempie przyjazdu Laza na testy może mieć miejsce :?: Jakieś koncepcje :idea:

ODPOWIEDZ