Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Ciekawe kto się skusił na nasze MANy, druga sprawa powoli nie łapię się już w tym mercedesie, a ten biały co jeździł to co? Czy nadal jeździ?Daniel pisze:
O tym, że MPK musi kupić nowe autobusy, wiadomo od dawna. Sytuacja jest tym gorsza, że od 1 stycznia, zgodnie z wymaganiami Zarządu Transportu Miejskiego, nie powinny jeździć dwudrzwiowe MAN-y. Mają zostać sprzedane.
- Mamy już kupca i sami też znaleźliśmy nowsze autobusy w zamian - podkreśla Marek Wołoch. Wczoraj wieczorem do Kielc miały dotrzeć dwa niskopodłogowe, trzydrzwiowe MAN-y. Mają po osiem lat i spełniają wymagania ZTM.
W poniedziałek do Kielc ma też przyjechać trzyletni, niskopodłogowy mercedes. - Cena i przebieg jest atrakcyjny. Ostateczna decyzja o zakupie też zapadnie po testach - mówi prezes.
Nie widziałem dziś Ukraińca na mieście, przynajmniej na 20.
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Mowa jest także o niskowejściowych"Niskopodłogowe, wygodne, a przede wszystkim z klimatyzacją i monitoringiem - takie mają być autobusy miejskie, które od przyszłego roku będą jeździć po Radomiu"
Będziemy mieli czego im zazdrościć
Wstyd dla Kielc co się dzieje w naszym MPK i nic więcej...
To już jest przesądzone, że zostają ?Coraz głośniej mówi się że nasze LAZy też maja być klimatyzowane
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Na to wygląda że zamierzają kupić.Daniel pisze:100% pewności nie ma, ale tak na 95% zakupią kilka sztuk.
Jeszcze nigdy przy żadnym testerze nie było takiej atmosfery podniecenia ze strony MPK.
Nie wiem czy warto coś pisać MPK o tym że LAZ jest taki czy taki.
Oni i tak sami podejmą decyzję.
LAZ jest fajniejszy od Solbusa i Jelcza wg mnie.
Do MANów i Mercedesów mu daleko.
Wolałbym 3 Solarisy albo MANy niż 5 LAZów.
Jeśli kupią LAZy to mam nadzieję że będą miały sprawne wyświetlacze, kieleckie malowanie (nie spaprane - bez inwencji twórczej producenta), i nie będą miały tych blaszanych pokrywek na kołach.
Czym się różni wersja KIEV od CITY?
City taka ładniejsza nazwa...