PKS
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
Ans.Mały
tam tj na Skarżysko jest tak spakowana komunikacja ,że smutek
mimo ,że część kursów ostanio zawieszono to......... tylko zawieszono kiedyś może opowiem o różnych trickach formalno-prawnych-komunikacyjnych dupiących konkurencje ............. a PKS Kielce przecież zaatakował na kierunku skarżyskim (łaczna -zalezianka) ,a busiarzysko które tam zbójowało poszło na zasiłek.......
tam tj na Skarżysko jest tak spakowana komunikacja ,że smutek
mimo ,że część kursów ostanio zawieszono to......... tylko zawieszono kiedyś może opowiem o różnych trickach formalno-prawnych-komunikacyjnych dupiących konkurencje ............. a PKS Kielce przecież zaatakował na kierunku skarżyskim (łaczna -zalezianka) ,a busiarzysko które tam zbójowało poszło na zasiłek.......
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Pytanie do zibiego:
czy mógłbyś zrobić zdjęcia wszystkich lub chociaż części nabytków PKS po sprzedaniu działki przy Zagnańskiej? Jestem ciekawy jak wyglądają. Na ich stronie są tylko Mercedesy z armii, a innych nie widać nigdzie. Na ulicach Kielc widziałem tylko granatowego Merca na kursie do Władysławowa
czy mógłbyś zrobić zdjęcia wszystkich lub chociaż części nabytków PKS po sprzedaniu działki przy Zagnańskiej? Jestem ciekawy jak wyglądają. Na ich stronie są tylko Mercedesy z armii, a innych nie widać nigdzie. Na ulicach Kielc widziałem tylko granatowego Merca na kursie do Władysławowa
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- Daniel
- Kontakt:
Giżycko wykonamy sami czy na przemian z Mrągowem?
Niedługo rozpocznie się sezon turystyczny - czy PKS zamierza zakupić jakieś furki które będzie można puścić nad morze
Pytam ponieważ w ubiegłe wakacje jechałem do Władysławowa Jelczem, którego około 2 nad ranem pasażerowie pchali w Elblągu na dworcu by odpalił.
Niedługo rozpocznie się sezon turystyczny - czy PKS zamierza zakupić jakieś furki które będzie można puścić nad morze
Jechałem dwa razy do Wadka Autosanem pomarańczowym i Neoplanem i żadnych problemów po drodze nie było. Ciekawe czy w tych "nowych" pojazdach-busach PKS Kielce jest wzstarczająco mijsca dla ludzi 190 cm wzrostu na 12-tą godzinną podróż. Żeby się wysikać jest w Warszawie 10 min. wg. rozkładu, a później to chyba jak się zdarzy (za krzaczkiem) kobiety mają większy problem....
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
M@rcin pisze:Dzisiaj widziałem białego sprintera na kursie do Rzeszowa o 12.45 i powiem że to dobry pomysł puszczać busy na takich kierunkach, gdyż był solidnie zapełniony, jednakże wysyłanie takich busików do Władysławowa to porażka, można inne bardziej komfortowe kupić, jak np BP Tour z Lublina.
A nie mówiłem sprinterami nie da się opędzić takiej trasy11 godzin spędził w mikrobusie pasażer kieleckiego PKS-u, który jechał z Gdańska do Kielc. - Byłem zaskoczony, że podjechał taki mały samochód. To było bardzo męczące - opowiada.
Chodzi o kurs na trasie Władysławowo - Kielce - Zakopane. To najdłuższa linia obsługiwana przez kieleckiego przewoźnika, ma około 1000 km. Nasz Czytelnik do samochodu wsiadł w sobotę w Gdańsku o godz. 22.15. - Byłem bardzo zaskoczony, gdy zobaczyłem, jak podjeżdża mikrobus, chyba mercedes sprinter. Było jeszcze trochę wolnych miejsc, ale w dalszą trasę wyjechał komplet, 18 pasażerów - mówi starszy mężczyzna. Jazda do Kielc trwała około 11 godzin. - To była bardzo męcząca podróż. Wprawdzie mieliśmy przerwy na trasie i można było wysiąść na chwilę, ale w środku jest za ciasno. Takim małym samochodem to można co najwyżej do Buska jechać, a nie przez całą Polskę - uważa nasz Czytelnik.
Grzegorz Kowalczyk, prezes kieleckiego PKS-u, wyjaśnia, że o wysłaniu mercedesa sprintera zdecydowały koszty. - Z doświadczenia wiemy, że poza sezonem wakacyjnym auto tej wielkości wystarcza i wszyscy pasażerowie się w nim mieszczą. Mercedes pali tylko 10 l paliwa, w przeciwieństwie do dużego autobusu, który może spalić i 30 l na 100 km - tłumaczy prezes. - Oczywiście jest nam przykro, że ta podróż nie była tak komfortowa, ale, niestety, my też musimy pamiętać o kosztach. Zresztą pasażerowie też widzieli, do jakiego samochodu wsiadają - dodaje.
PKS ma pomysł na poprawę komfortu jeszcze przed wakacjami. - Kupiliśmy kolejnego sprintera o podwyższonym standardzie. Ma wygodniejsze fotele, więcej miejsca na bagaż i rozsuwane fotele. Chcemy go przeznaczyć właśnie na tę trasę, zanim zaczną tam jeździć duże autobusy - mówi prezes Kowalczyk.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce
1.Będą fotki MB na stronie net pks kielce
2.Giżycko tylko z PKS Kielce
3.Ciekawy jestem dokąd z Gańska ten cwaniak za 30 zeta by dojechał ....
myślał może ,że będzie leżał w lektyce cóż z ignorantami ekonomicznymi szkoda polemizować ,może ten kolo nie wie ile kosztuje ropsko
PKS Kielce stara się utrzymywać połaczenia ze światem , żeby nasze miasto nie było zapyziałą dziurą ale nie stać go na dokładanie do kursów gdyz powtórzę jest firmą czysto komercyjną
2.Giżycko tylko z PKS Kielce
3.Ciekawy jestem dokąd z Gańska ten cwaniak za 30 zeta by dojechał ....
myślał może ,że będzie leżał w lektyce cóż z ignorantami ekonomicznymi szkoda polemizować ,może ten kolo nie wie ile kosztuje ropsko
PKS Kielce stara się utrzymywać połaczenia ze światem , żeby nasze miasto nie było zapyziałą dziurą ale nie stać go na dokładanie do kursów gdyz powtórzę jest firmą czysto komercyjną
- CKfan
No nasz jeden kolega z forum na dworcu miał problemy z pracownikami PKS, gdy chciał porobić zdjęcia, wiec nie wiem czy tak się da...zibi pisze:no problem
praktycznie cała flotylla sprite'ów stoi na kotwicy (na stanowiskach) codziennie do godz. 6.00 a.m -oprócz tych które są we Władku i Wrocławiu -tak ,że trzeba tylko wcześnie wstać ,a na dworcu może przebywać kazdy....także z kamerą
Sorry, takiego mamy prezydenta...
-
eM
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
http://transport.asi.pwr.wroc.pl/14,248628,0.html
Kielecka nowa/stara Swetra na kursie Kraków-Władysławowo, pytanie dla zorientowanych czy ona rzeczywiście nie nadaje się na taką trasę?
Kielecka nowa/stara Swetra na kursie Kraków-Władysławowo, pytanie dla zorientowanych czy ona rzeczywiście nie nadaje się na taką trasę?
yes yes yes
ale tylko z krakowa do kielc dalej pojechał Asan H1010 AAAA -pasażerów z krakofa do władzia ZERO 00000 utarg 0,00 PLN nawiasem pisząc taka swetra pewniej by dopłynęła do Władysławowa niż autobus roku 2008 typu Volvo 9700 ( ten PKS Kielce nawet się zapalił jadąc na Wybrzeże w styczniu 2008 kole Olsztyna , potem zamarzł przy -5 stopnich za Radomiem -szwedzki prototyp za 1.5 mln. i teraz strach to gdziekolwiek wypuszczać bo byle śrubka kosztuje 1000 zeta a naprawić to potrafią tylko w Młochowie i to po miesiącu )
No i co piękna maszynka międzymiastowa UL 215 najlepszy wózek obok O303 MB ostatnich lat -czyste aluminium -ta jest akurat z silnikiem Mana cena ............35 000 zł................
ale tylko z krakowa do kielc dalej pojechał Asan H1010 AAAA -pasażerów z krakofa do władzia ZERO 00000 utarg 0,00 PLN nawiasem pisząc taka swetra pewniej by dopłynęła do Władysławowa niż autobus roku 2008 typu Volvo 9700 ( ten PKS Kielce nawet się zapalił jadąc na Wybrzeże w styczniu 2008 kole Olsztyna , potem zamarzł przy -5 stopnich za Radomiem -szwedzki prototyp za 1.5 mln. i teraz strach to gdziekolwiek wypuszczać bo byle śrubka kosztuje 1000 zeta a naprawić to potrafią tylko w Młochowie i to po miesiącu )
No i co piękna maszynka międzymiastowa UL 215 najlepszy wózek obok O303 MB ostatnich lat -czyste aluminium -ta jest akurat z silnikiem Mana cena ............35 000 zł................
Ostatnio zmieniony 7 czerwca 2008, o 21:31 przez zibi, łącznie zmieniany 1 raz.