Linie w sieci ZTM Kielce (0-114, A-Z)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
michau
Hahaha, nono, widzę, ze niektórzy zostali urażenie gorzką prawdą. Przeszkadza Wam krytyka? I to uzasadniona?

Swoją drogą, to przecież kiedyś, w dawnych czasach, obydwa fora podjęły współpracę. Stąd powstały wątki "Wieści znad Mlecznej" u nas, i "Wieści znad Silnicy" u nich. Ich celem było właśnie wklejanie newsów z naszych maist, i potem wspólna dyskusja. Jak wiemy nie wiele z tego wyszło, redoxygene z tego co widziałem wklejał duzo nowosci z radomia jak jeszce był na forum, ale ze go nikt nie lubił, no to już nie wkleja, i wątek lezy odłogiem. natomiast u nich przynajmniej sami radomiane wklejają wieści z Kielc i komentują, a ze nie ma nikogo z Kielc, to pozostają w tym watku sami. Szkoda, bo możnaby było podyskutować, wyjaśnić niektóre kwestie, przedstawić je z naszego, kieleckiego punktu widzenia.
Zabrońmy wszystkim o nas dyskutowac, no chyba, ze by nas chwalili
Przeciez nie maja prawa o nas żle mówić!
A z tego co zauważyłem już, i nie jest to bynajmniej do Ciebie B@rtku, lecz ogólnie, to Kielce są właśnie takim wielkim miasteem
wielkim duchem 
Po za tym, w radomiu tez działają, ale nie musza tak jak u nas, bo ich komunikacja jest w o wiele lepszym stanie. Z tego co wiem, i czytałem np. własnie w watku "Wieści znad Mlecznej" to takze działają: ostatnio także modernizują tabor, wprowadzają autobusy do śródmieścia, czy starają sie o tramwaje. I im dużo lepiej wychodzi niż u nas, gdzie o głupi przystanek Żelazna/Sienkiewicza czy tablice koralikowe nie mozemy załatwić, a co mówić o taktowaniu rozkładów, lepszych liniach i czestotliwościach.
:D Ta wojewódzka pycha, duma wielkiego maista:D a swoją drogą, to chyba nie dzieje się u nich dużo mniej niż u nas, jeżeli chodzi o inwestycje.
Niby w jaki sposób i w czym ma zaszkodzić.? Bo ktoś piszenegatywnie o nas na zewnątrz?A co, ma nazywać szambo perfumerią? poza tym chyba nie tylko on się tam udziela:DB@rtek pisze:Nasz były "kolega" forumowy chce nam trochę zaszkodzić.
Z tymże watek nie nazywałby się "wieści znad Silnicy", prawda?B@rtek pisze:Pewnie gdyby taka rzecz działa się w innym mieście niż Kielce, to nie byłoby wspomniane o tym wcale
Swoją drogą, to przecież kiedyś, w dawnych czasach, obydwa fora podjęły współpracę. Stąd powstały wątki "Wieści znad Mlecznej" u nas, i "Wieści znad Silnicy" u nich. Ich celem było właśnie wklejanie newsów z naszych maist, i potem wspólna dyskusja. Jak wiemy nie wiele z tego wyszło, redoxygene z tego co widziałem wklejał duzo nowosci z radomia jak jeszce był na forum, ale ze go nikt nie lubił, no to już nie wkleja, i wątek lezy odłogiem. natomiast u nich przynajmniej sami radomiane wklejają wieści z Kielc i komentują, a ze nie ma nikogo z Kielc, to pozostają w tym watku sami. Szkoda, bo możnaby było podyskutować, wyjaśnić niektóre kwestie, przedstawić je z naszego, kieleckiego punktu widzenia.
haha, cóż za hipokryzja. "Po to mamy cztery ściany aby brudy prać we własnym domu" ?? Już o tym napisano, "Moralność Pani Dulskiej", Twoja wypowiedż idealnie do niej pasuje. Cóż, jak widać dulszczyzna wiecznie żywaB@rtek pisze:No cóż, mnie również nie podoba się częstotliwość kursowania większości linii, ale to jeszcze nie powód, żeby się z nas śmiać na radomskim forum. Są pewne sprawy, które powinny pozostać tylko tutaj.
Nono, ciekawe kto leczy i czyjeB@rtek pisze: Ale niech leczą te swoje "wielkomiejskie" kompleksy
To co, jeżeli u nas zmieniają wszytko na gorsze, to to jest lepsze niż nie zmienianie względnie dobrej sytuacji? No to, rzeczywiście w Kielcach jest idealnie. Dużo się robi, to nic, że większość na minus.Adasiek Ck pisze: Ciekawe co u nich sie zmienia?
Po za tym, w radomiu tez działają, ale nie musza tak jak u nas, bo ich komunikacja jest w o wiele lepszym stanie. Z tego co wiem, i czytałem np. własnie w watku "Wieści znad Mlecznej" to takze działają: ostatnio także modernizują tabor, wprowadzają autobusy do śródmieścia, czy starają sie o tramwaje. I im dużo lepiej wychodzi niż u nas, gdzie o głupi przystanek Żelazna/Sienkiewicza czy tablice koralikowe nie mozemy załatwić, a co mówić o taktowaniu rozkładów, lepszych liniach i czestotliwościach.
Przeciez jak im się nie podobają to nie będą ich wychwalac tylko dlatego ze sa kieleckie:. Poza tym jak napisałem wyżej, kielczanie moga sie tam udzielać, i bronić naszych inwestycji. i to nieprawda, ze wszytsko jest oceniane negatywnie...Adasiek CK pisze: Generalnie, wszystko u nich w wątku "Wieści znad Silnicy" jest na nie. Każda kielecka inwestycja. Trochę to śmieszne. Taki mały OT.
haha, to pojechałeś po bandzie. Widac ewidentnie, kto tu ma kompleksy i kto jest zaściankowymichau pisze: Na pierwszy rzut oka widać kompleksy pod kazdym względem w stosunku do Kielc, cóż taka już rola zaściankowego powiatowego miasteczka. U nich gówno się robi więc trzeba odwracać uwage.
-
michau
Dzieje się czy się nie dzieje, to nikt od nas nie wytyka na każdym kroku wad miasta Radomia, w przeciwieństwie do wysoko rozwiniętego Radomia. Zgadzam się, mają racje w tej kwestii, ale myślę że oni akurat powinni mieć najmniej do powiedzenia pod względem naszego miasta. Najpierw trzeba spojrzeć na siebie. No cóż, tyle się tam dzieje, że zaczynam żałować że nie urodziłem się i nie mieszkam w Radomiu, przecież to idealne miejsce do życia.
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
A ja dostałem reprymendę od Masmixa
:
"Śmieszny to Ty jesteś kolego, bo wypowiadasz się, a nawet nie nie przejrzałeś wątków w tym dziale. Sprawdź może temat Amfiteatru na Kadzielni, Placu Wolności albo Galerii Korona i zweryfikuj swoją wypowiedź.
Akurat komunikacje miejską mamy chyba najgorszą w Polsce i w porównaniu do Radomia to jesteśmy w czarnej dupie. Boli, ale szukać na siłę konfliktu i podburzać animozje to chyba powinna być ostatnia rzecz. Ale usprawiedliwienia na to że nie chce nam się za to wziąć to można szukać wszędzie...
Zobacz sobie wątek o komunikacji miejskiej w Kielcach na skyscrapercity... tam cała Polska się z śmieje."
"Śmieszny to Ty jesteś kolego, bo wypowiadasz się, a nawet nie nie przejrzałeś wątków w tym dziale. Sprawdź może temat Amfiteatru na Kadzielni, Placu Wolności albo Galerii Korona i zweryfikuj swoją wypowiedź.
Akurat komunikacje miejską mamy chyba najgorszą w Polsce i w porównaniu do Radomia to jesteśmy w czarnej dupie. Boli, ale szukać na siłę konfliktu i podburzać animozje to chyba powinna być ostatnia rzecz. Ale usprawiedliwienia na to że nie chce nam się za to wziąć to można szukać wszędzie...
Zobacz sobie wątek o komunikacji miejskiej w Kielcach na skyscrapercity... tam cała Polska się z śmieje."
<klawy tekścik w tym miejscu>
Na lini 109 frekwencja niewielka a na dodatek dziś z Żelaznej zamiast o 11:59 to o 11:52 podjechał.Niewiem czy to wina kierowcy czy rozkładu.Ciekawie tez jest na lini 25 i 102 w wielu przypadkach naklada sie na siebie.Owszem trase maja inna ale moze da zrobic sie to troche lepiej zeby na Paderewskiego i Zytniej gdzie wsiada najwiecej osob byl odstep chociaz 15 minut.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach informuje, że w związku z interwencją pasażerów od dnia 19.06.2010 r. nastąpi korekta rozkładu jazdy linii nr 109 w dni robocze. Nowe rozkłady wyżej wymienionej linii zostaną umieszczone na przystankach w dniu 18.06.2010 r.
O pasażerowie musieli byc nieźle zdeterminowani jak ZTM sie ruszyło i rozkład zmieniło, cuda sie zdarzają
Zarząd Transportu Miejskiego w Kielcach informuje, że na czas trwania meczu piłki nożnej kobiet Polska – Węgry w dniu 19.06.2010r. od godz. 12:00 – 21:00 nastąpi zamknięcie dla ruchu Al. Legionów i ul. M.S. „Barabasza”. W związku z powyższym nastąpią zmiany w organizacji ruchu.
Autobusy komunikacji miejskiej linii nr 2, 30, 34 i 44 kursować będą przez ul. Ściegiennego (bez wjazdu w ul. M.S. „Barabasza” i Al. Legionów) w obu kierunkach.
Linia nr 4 kursować będzie z kierunku Al. Na Stadion przez ul. Ściegiennego (bez wjazdu w ul. M.S. „Barabasza” i Al. Legionów).
Linia nr 6 kursować będzie w obu kierunkach przez ul. Krakowską (bez [/wjazdu w Al. Legionów).
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Szkoda, że nie działają tak dynamicznie na prośby w sprawie 102 lub 105. Dzisiaj jak byk było napisane na wyświetlaczu "Grunwaldzka Mielczarskiego" a i tak połowa ludzi nie chciała wyjść z autobusu na tym przystanku. To jest chore, że nowy autobus zjeżdża przed szczytem do zajezdni.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- tester19
Rozkład 47 wisi z data 19.06.2010 ale nadal wjeżdza pod "Piekoszowska Os.Pod Dalnią" wiec mogli przy zmianie nawet 1 kursu juz puscic 47 po nowej trasie
aa co do linii 40 to ZTM Kielce rozwiesił jednak rozkłady z tym błędnym oznaczeniem "A - kurs do Malików Pętla" ale fachowcy tam pracuja nie ma co 
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2010, o 11:58 przez tester19, łącznie zmieniany 1 raz.
- tester19
Zarząd transportu Miejskiego w Kielcach informuje, że od dnia 26.06.2010r. uruchamia się kursowanie nowych linii autobusowych: nr 110 oraz 114.
Trasa linii nr 110: Os. Podkarczówka (ul.Podklasztorna) - Kołłątaja - Jagiellońska - Grunwaldzka - Żytnia - Paderewskiego - IX Wieków Kielc - Warszawska - Jesionowa - Łódzka - Olszewskiego - Pawia - 1 Maja - Łódzka - Zakładowa.
Trasa powrotna: Zakładowa - Batalionów Chłopskich - 1Maja - Pawia - Olszewskiego - Łódzka - Jesionowa - Warszawska - IX Wieków Kielc - Paderewskiego - Żytnia - Grunwaldzka - Jagiellońska - Krakowska - Podklasztorna.
Trasa linii nr 114: Piekoszowska - Jagielońska - Grunwaldzka - Żytnia - Paderewskiego - Okrzei - Zagnańska - Jesionowa - Klonowa - Orkana - Ks.Bp.Jaworskiego - Al. Solidarności - Domaszowska - Żniwna.
Informujemy , że od dnia 26.06.2010r. zmianie ulegną godziny kursowania linii nr 22. Nowe rozkłady jazdy zostaną umieszczone na słupkach przystankowych dnia 25.06.2010r.
Szczegółowe informacje o kursowaniu w/w. linii można uzyskać na stronie: ztm.kielce.pl.