Malowanie autobusów MPK

Wszystko związane z działaniem komunikacji publicznej.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR

Awatar użytkownika
abaddon

Post autor: abaddon » 11 sierpnia 2009, o 12:54

B@rteK pisze:Zastanawiam się czy w MPK pracują sami debile, czy po prostu świadomie robią nam na złość...
Debila to sobie mozesz poszukac w rodzinie...
piszac takie cos piszesz rowniez o mnie i wielu innych ktorzy nie maja nic wspolnego z tym jak wykonuja swoja prace lakiernicy czy ktokolwiek inny kto odbiera woz z lakierni lub po zdjeciu reklamy... o ludziach ktorzy nie maja na to zadnego wplywu...
Tak ze liczyl bys sie moze ze slowami...
Autor pisze:... Ta firma to gówno ...
niczym twoj pseudo-obiektywny portal...

Pewnie za to zostane zbanowany albo moja wypowiedz zostanie skasowana...
ale co tam taki jest przywilej wladzy... wladza moze, szarak nie.
"Mam w dupie, mam w dupie, wiele lat już o tym mówię
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"

Farben Lehre
->> JUDASZ <<-

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 13:21

Jesli moj, to juz wiadomo, ze slowo obiektywny jest nie na miejscu. Wskaz mi prosze blad merytoryczny lub jakosciowy w portalu, a wtedy wypowiedzi nie usune.

redoxygene
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: redoxygene » 11 sierpnia 2009, o 13:21

Nie no... Panowie, ogarnijcie sie!
abaddon pisze: wladza moze, szarak nie.
No niestety - powtorze n-ty raz - my zyjemy w zachodnim obwodzie Rosji, a do wschodnich landow Niemiec jeszcze kilkadziesiat lat mentalnosci :) Bo to nie jest kwestia "przywilejow wladzy", ale przede wszystkim mentalnosci spoleczenstwa, ktore pewne standardy ma w glebokim powazaniu.

Oczywiscie moge zgodzic sie, jako widz calkowicie z zewnatrz, z zarzutami co do MPK, jednak wydaje mi sie, ze trzeba trzymac okreslony poziom dyskusji i miec pewien dystans.

Cenzura jest widocznie (po powyzszej wypowiedzi) gleboko zakorzeniona w naszym narodzie.
Jak to sie mowi, oczywiscie w kontekscie przenosnym: "garnitur na czlowieku ze wsi dobrze bedzie lezal dopiero w trzecim pokoleniu".
Autor pisze:Wskaz mi prosze blad merytoryczny lub jakosciowy w portalu, a wtedy wypowiedzi nie usune.
Przeciez nikt Ci nie zarzucal bledow merytorycznych czy "jakosciowych?", a tylko brak obiektywizmu, stad tez calkowicie niezrozumiale jest stwierdzenie, ze wtedy nie usuniesz. A brak obiektywizmu mozna zarzucac portalowi i wcale to nie wynika z faktu, ze jest "Twoj", a z faktu jaki sposob prowadzenia go obrales.
Portal ow pretenduje do bycia glownym portalem informacyjnym komunikacji, obszerniejszym i lepszym od ZTMowego (przynajmniej jako taki go widze), a w zasadzie naszpikowany jest swoistymi felietonami, a nie notkami informacyjnymi. Aby zobaczyc jak mozna prowadzic portal obiektywny, ktorego autor nigdy nie angazowal sie (nie wazne z jakich przyczyn) w "ideologizacje" czytelnikow - zapraszam na www.komunikacja.radom.pl

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 13:55

O tym do czego pretenduje portal, to chyba nie ty wiesz. Poki co jest to jedyna droga wymuszenia tego, co powinno byc robione bez zajakniecia i profil sie nie zmieni do momentu az przyzwoity poziom zostanie osiagniety. Tak jak napisalem wyzej portal nie bedzie obiektywny, bo redaguje go sam i nie zamierzam chlodnym okiem patrzec na wszystkie przewinienia, klepanie raczek Mariana i Eli, znoszenie ciaglem postawy "nam sie nalezy, nas bija z kazdej strony, jestesmy ofiarami losu", bzdurnego tlumaczenia porazek MPK itp.

A wypowiedz wiadomo, ze nadaje sie do utylizacji. Jest dzial dotyczacy KPK, mozna napisac, ze portal jest gowniany, ale do tego trzeba argumentow, ja na MPK moge wymieniac bez konca, a druga strona w moja raczej madroscia nie uderzy.

redoxygene

Post autor: redoxygene » 11 sierpnia 2009, o 14:18

Autor pisze:O tym do czego pretenduje portal, to chyba nie ty wiesz.
Shift sie zepsul? Widac nie wiem, ale fakt, nie chodze po portalach komunikacyjnych :lol: Coz... Wydaje mi sie, ze inne metody sa o wiele bardziej skuteczne, stad tez wg mnie albo portal powinien byc portalem informacyjnym, albo blogiem z komentarzami dot. dzialalnosci MPK.
Obecna forma KPK to "przemyslenia o MPK i ZTM" i zamiast zmieniac wizerunek komunikacji kieleckiej w oczach obcych doklada do calego syfu swoja fure lajna, a w samych Kielcach jak nie bylo portalu komunikacyjnego z prawdziwego zdarzenia, tak nie ma go dalej.
Autor pisze: ja na MPK moge wymieniac bez konca, a druga strona w moja raczej madroscia nie uderzy.
Nie zmienia to faktu, ze znowu sie powtorze - potrzebny jest poziom pewien i dystans do tego wszystkiego, a slowa "debile" czy "gowno" swiadcza raczej o czym innym.

Ja nie widze kompletnie nic do usuniecia do czasu, kiedy nie ocenzurujesz swoich wypowiedzi i B@rtka. Ja tez jestem moderatorem od merytoryki i poziomu dyskusji u siebie na RI i wydaje mi sie, ze powinniscie dzialac troche bardziej sprawnie i obiektywnie.
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2009, o 14:36 przez redoxygene, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 14:28

I o czym wg Ciebie swiadczy to, ze chodzisz po portalach? O tym, ze wiesz jaki jest cel mojej pracy? Czytales gdzies o tym?

Moderuje tylko w sytuacjach skrajnych, zeby potem nie bylo, ze jestem pseudoobiektywny :wink:

redoxygene

Post autor: redoxygene » 11 sierpnia 2009, o 14:35

Autor pisze: Moderuje tylko w sytuacjach skrajnych, zeby potem nie bylo, ze jestem pseudoobiektywny :wink:
A nie jestes? Mowisz, ze wykasujesz wypowiedz kogos, bo zareagowal na twoje i B@artkowe chamskie wypowiedzi.

Co do reszty - nie chce mi sie juz odnosic.

PS. Patrz - doskonale wiesz, ze nie znosze sie z Ziolkowskim, a jednak jestem w stanie mu pogratulowac za stworzony portal i polecac go od zawsze w swoich stopkach. To jest wlasnie moja proba obiektywizacji wlasnego zachowania i opinii. Doskonale tez wiesz, ze zdanie o sytuacji w Radomiu mam takze nienajlepsze, sam prowadze wrecz batalie o rozne standardy i zmiany. To, czym moge sie pochwalic (do spolki z kilkoma innymi osobami) daleko wybiega poza "dokonania" KPK i nie potrzebuje do tego mieszania tresci roznych portali. A radomianie od kielczan nie roznia sie na tyle, aby nie dalo sie podobnych efektow osiagac i w Kielcach - jednak z troche wieksza klasa i innym stylem.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 14:46

Radomianie moga sie nie roznic, ale sytuacja rozni sie diametralnie. Nie widze w Kielcach przychylnosci, otwartosci mediow, a tu sila jest ogromna (chocby przedstawienie kochajmympkkielce.pl wywolalo w MPK natychmiastowa reakcje) i ludzi, ktorzy moga zrobic cokolwiek, bo ich wiedza jest albo wiedza jest niewystarczajaca albo zapal nie istnieje.

redoxygene

Post autor: redoxygene » 11 sierpnia 2009, o 14:54

Na wlasnym przykladzie moge powiedziec, ze media sa pomocne, ale nie jest to absolutnie pomoc wydatna (zalezy jeszcze o jaka sprawe chodzi).

Najwazniejsze sa checi i przygotowanie merytoryczne - ale to da sie zbudowac. Przeciez 3 lata temu u nas bylo to samo co jest dzisiaj u was w kontekscie mozliwosci dogadania z urzednikami.

Widzisz - jak to juz kiedys gadalismy - ja mam w sobie pewne poczucie misji :D W roznych miejscach przejawia sie roznie, ale 3 lata indoktrynacji pewnych osob w zakresie transportu i spoleczenstwa obywatelskiego robi swoje. Zmiana jest widoczna chociazby na forum RI, gdzie w zeszlym roku "zrownowazonych transportowcow" bylo 3. Teraz juz z 3/4 forum da sie normalnie porozmawiac. Do niedawna musialem parenascie postow dziennie pisac o tym, dlaczego metro to przezytek, a przejscia podziemne czy kladki w miescie powinno sie raczej likwidowac (zalezy od przypadku). A teraz polowa ludzi mnie w tej kwestii poprze.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 11 sierpnia 2009, o 16:32

A odnośnie 310 (bo to jego zdjęcia były) może jakieś pretensje również do firmy która obkleja autobusy że nie nakleili nowej reklamy w żądanym terminie...tył nie był malowany bo IM również poprzednia reklama by sie nie "trzymała" na nowym lakierze.

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 11 sierpnia 2009, o 17:02

Do Autora i redoxygena - misja misją ale odbiegacie od tematu.
Posty co najmniej do tematu "www.komunikacja-kielce.pl".
Przypominam, że znajdujemy się w temacie "Malowanie autobusów MPK".
8)
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 17:13

O czym ty gadasz, Tolek... autobus byl malowany pod koniec czerwca, a reklama jezdzila od poczatku maja z czasem emisji 3 miesiace, czyli pracownicy malowali autobus dokladnie w srodku ekspozycji. Winnych szukajcie wsrod siebie, moze cos sie poprawi. Przypomne jak w kwietniu niejaka Sreniawska obiecywala, ze na autobusie #220 lada dzien pojawi sie nowa reklama. Dzis mamy sierpien, a naiwny ZTM do tej pory tlumaczy za MPK, ze na tym autobusie lada moment pojawi sie reklama.

TOLEK

Post autor: TOLEK » 11 sierpnia 2009, o 17:19

Tak,zgadzam sie,ale firma oklejająca autobusy zażyczyła sobie żeby nie malować miejsca przeznaczonego pod reklame bo po wypadkach z przeszłości widać że po zmianach schodzi lakier razem z reklamą.I z tego co widziałem to 310 od razu po malowaniu miał reklame,chyba że sie myle...to samo było chyba z 212-scie.A z tego co widze to kierowcy z 220 jeżdżą innymi wozami także chyba ktoś sie zlitował nad tą malowanką :-))
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2009, o 17:23 przez TOLEK, łącznie zmieniany 1 raz.

Ziarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Ziarek » 11 sierpnia 2009, o 17:21

Wspominała też na OC coś o #224 lub #226 że będzie mieć nową reklamę.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2009, o 17:31

Reklama na #212 i #310 byla na kilka tygodni przed malowaniem.

ODPOWIEDZ