Z tego wynika, że:
#201 w trakcie kasacji
#649, #656, #657 są przeznaczone do kasacji
#658-667 są przeznaczone na sprzedaż (oprócz jednego egzemplarza, który podejrzewam, że będzie skasowany)
#668-677 - jedna sztuka z tego zakresu jest wystawiona na sprzedaż, a pozostałe? chyba nie zostaną wycofane
14 Jelczy się więc pozbędziemy, zostanie ich jeszcze 18. Miałem nadzieję, że jednak bardziej przerzedzą tą dostawę z 1996 roku, ale może jednak to nie koniec. Nie wszystkie MAN-y muszą iść na komercyjne, wystarczy usunąć ze spisu #353, który jeździ na darmobusie oraz jeszcze jedną sztukę i średnia wieku zostanie spełniona. Dlatego każdy dodatkowo wycofany Jelcz lub Ikarus, uratuje tego MAN-a. Jestem jednak przeciwny kasowania Ikarusów z jednego powodu, musi być jakaś przegubowa rezerwa, aby nie były puszczane solówki w razie awarii.
W SIWZ był chyba zapis dotyczący pierwszeństwa autobusów nowszych nad starszymi na ulicach. Starsze miały być tylko rezerwą dla tych nowszych. A powinno to oznaczać, że na weekendzie powinna jeździć tylko niska podłoga, a w dni robocze powinno być tylko 26 Ikarusów na liniach i 13 Jelczy 120M. Teoretycznie, jeśli wszystkie pojazdy byłyby sprawne. Przy obecnych ustaleniach, w rezerwie zostałyby 2 Ikarusy, 5 Jelczy 120M i 1 Jelcz M081MB. Jeśli nic nie pomyliłem

Sorry, takiego mamy prezydenta...