Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- krzysiu1493
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Tak sobie teraz liczę średnią wieku i... po przyjściu 4 MB, nawet przy skasowaniu 4 Ikarusów, 4 Jelczy i 2 MANów (które będą mieć 20 lat) średnia wieku wynosiłaby 10,18. A myślę, że większej ilości pojazdów się nie mogą pozbyć. Tak więc czyżby szykowała się kolejna kara... albo desant z Irexu Sosnowiec? 
Optymistycznie więc, jeśli nasz ZTM nie będzie wchodzić w żadne szemrane układy z MPK, to może się wzbogacić, egzekwując karę dopóki nie przyjdzie więcej nowych autobusów lub możemy się spodziewać już w styczniu dużo więcej nowości - teoretycznie jakieś dodatkowe 3 autobusy.
Tylko jak oni liczą tą średnią wieku, że zaplanowali tylko 4 sztuki MB? Coś mi tu śmierdzi jakimś kolejnym niezdrowym układem.
Optymistycznie więc, jeśli nasz ZTM nie będzie wchodzić w żadne szemrane układy z MPK, to może się wzbogacić, egzekwując karę dopóki nie przyjdzie więcej nowych autobusów lub możemy się spodziewać już w styczniu dużo więcej nowości - teoretycznie jakieś dodatkowe 3 autobusy.
Tylko jak oni liczą tą średnią wieku, że zaplanowali tylko 4 sztuki MB? Coś mi tu śmierdzi jakimś kolejnym niezdrowym układem.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- krzysiu1493
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
No to wychodziłoby na to, że na KPK jest błąd
Widzę, że na TWB widnieje 1992. W takim razie dobrze, że jeszcze rok miałyby zostać, ale mogliby im uruchomić wyświetlacze, skoro już posiadają nowe sterowniki.
Trzeba by się rozejrzeć po mieście które pojazdy posiadają jeszcze stare kasowniki, będzie wtedy wiadomo co nie wyjedzie po nowym roku. Ostatnio jechałem #357 i miał już nowy. Za to widziałem jednego Jelcza i Ikarusa ze starymi. Nie pamiętam numerów.
Trzeba by się rozejrzeć po mieście które pojazdy posiadają jeszcze stare kasowniki, będzie wtedy wiadomo co nie wyjedzie po nowym roku. Ostatnio jechałem #357 i miał już nowy. Za to widziałem jednego Jelcza i Ikarusa ze starymi. Nie pamiętam numerów.
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- dovers_ck
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
#207 ma stary.
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /475986810
Akurat 16bis (jedyna linia która tamtędy jeździ) nie stała, kończyła przy Bukówce.Po zderzeniu droga była całkowicie zablokowana. W obu kierunkach tworzyły się korki, w których stały między innymi busy i kursowe autobusy.
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt
-
Ziarek
Tak na TWB widnieje 1992, bo nie dawno zmieniłem to, z tego względu ze byłem w MPK z 2 znajomymi w sprawie wynajmu MANa na imprezę, ale powiedziano nam, że są to roczniki 1992, gdy powiedzieliśmy im że chcemy wynająć jednego z dwóch MANów które będą kończyć 20 lat teraz.B@rteK pisze:No to wychodziłoby na to, że na KPK jest błądWidzę, że na TWB widnieje 1992. W takim razie dobrze, że jeszcze rok miałyby zostać, ale mogliby im uruchomić wyświetlacze, skoro już posiadają nowe sterowniki.
Co do starych kasowników, to jeszcze #203 i #204 ze starymi jeżdżą.
- krzysiu1493