Ma ok.50 latdovers_ck pisze:Hahaha... chyba ten kierowca to totalny dziadek tuż przed emeryturą. Mój znajomy pracuje 2 lata i ma 9.50 zl/h.czorny pisze:Kierowca w MPK ( u nas) ma 14 zł na godzinę i do tego jeden podatek ok.2 zł,mam znajomego kierowcę i mi mówił wczorajKarol S. pisze:uwazasz ze kierowcy mpk kielce dobrze zarabiaja?
Kierowcy MPK
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
czorny
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
9,5 zł x 168h = 1596 zeta miesięcznie
To netto czy brutto?
To netto czy brutto?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Za brutto przy takiej kwocie koncowej nikt by tam juz nie pracowal. Zwlaszcza, ze wiemy, ze brutto dla nowych kierowcow bedzie 1,8 tysiaca, a to sa najnizsze pensje. Nalezy dodac, ze na pensje w MPK nie skladaja sie tylko lyse godzinysueno pisze:9,5 zł x 168h = 1596 zeta miesięcznie
To netto czy brutto?
poczatkowa placa blisko tego... netto.sueno pisze:9,5 zł x 168h = 1596 zeta miesięcznie
To netto czy brutto?
Jednak na to ile zarobi pracownik [ w tym przypadku kierowca ] wplyw ma wiele rzeczy... oprocz stawki godzinowej mnozonej przez ilosc przepracowanych godzin dochodza taze uznania np premia, dodatek za noce itd itd itd... ale nalezy tez pamietac o obciazeniach z tytulu funduszy emerytalnych , skladek zdrowotnych itd itd itd... [ to tak w skrocie co by nie przedluzac ]...
w sumie dla kierowcy z nieduzym stazem pracy na reke moze wyjsc ok 2000 [ ale to przy naprawde swietnym miesiacu i pomylsnych wiatrach ] a moze i wyjsc 1500 [ jak sobie nagrabi ze premie zabiora itd itd itd ]
Wiadomo ze wraz ze stazem stawka godz. rosnie i jak ktos ma XX lat przepracowane ta kase ma nieco lepsza...
to tak w ramach wyjasnienia co by ktos nie wysoczyl zaraz z jakas kosmiczna fantazja o zarobkach wsrod kierowcow...
a czy to duzo ? czy to malo ? ... to juz zalezy od punktu z ktorego sie patrzy.
"Mam w dupie, mam w dupie, wiele lat już o tym mówię
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
Nie sprzedasz i nie kupisz tego co kocham i lubię"
Farben Lehre
->> JUDASZ <<-
Witam, mam pytanie : czy jeżeli po moim telefonie dyspozytor w toku rozmowy z kierowcą przyłapie go na jeździe 7 minut przed czasem, to czy zostaną wyciągnięte wobec niego jakieś konsekwencje? jeśli tak, to jakie? A może dyspozytor to kolega kierowcy i nikt o niczym nie będzie pamiętał? prosze o odpowedź jakąś kompetentną osobę, dzięki
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Miałem dzisiaj ciekawą sytuację jadąc 224 na linii 15. Po pierwsze, autobus miał 19 (!) minut spóźnienia na IX Wieków jadąc na Sieje. Po drugie, kierowca wyjeżdżając z Orkana skręcił w prawo zamiast w lewo. Po zwróceniu uwagi przez pasażerów postanowił zawrócić przed Turystyczną. a że zawracanie Ikarusem nie jest łatwe, to manewr trwał kilka minut i w tym czasie zablokował obydwa pasy ruchu. Ostatecznie udało się wykręcić, ale wymagało to przestawienia znaku 'przejście dla pieszych' lusterkiem. Jakby tego było mało, na pętli na Dąbrowie kierowca w ostatniej chwili zauważył stojący autobus z linii 33 i podczas ostrego hamowania z krzeseł spadły dwie starsze panie...
Stąd moje pytanie. Gdzie (oczywiście oprócz policji) należy zgłaszać takie zajścia skoro do dyspozytorni ZTM dzwonić można wyłącznie do 15?
Stąd moje pytanie. Gdzie (oczywiście oprócz policji) należy zgłaszać takie zajścia skoro do dyspozytorni ZTM dzwonić można wyłącznie do 15?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji