Kolej miejska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
?
najpierw podaj swoje argumenty za dworcem we wloszczowejAutor pisze:Nastepny madry. Chcialbym, zeby wszyscy ironizujacy o Wloszczowie przedstawili liczbe twardych argumentow na poparcie swojej opinii.
Autobusem Przez Galaktykę
.
dworca na slichowicach? pewnie ze pomysl dobry , tylko, ze jak sie nie ma dalszych planow a tylko pomysly same, to sie nie wydaje pieniedzy z podatkow mieszkancow.MeehoweCK pisze:Pomysł był bardzo dobry. Tylko realizacja idiotyczna.
Przede wszystkim - brak dojscia, beznadziejna lokalizacja, zero infrfastruktury. Chyba ktos tu zapomnial ze kielce to nie metropolia zachodnia, i taka linia kiepsko ulokowana to absurd. Tylko czekac na budowe metra i linii tramwajowych.
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Re: ?
We Wloszczowie, nie we wloszczowej - to raz, a dwa - niejednokrotnie na tym forum byla na ten temat dyskusja (nawet dawalem odnosnik do dyskusji na forum radomskim), sa odpowiednie artykuly na ten temat i nie wydaje mi sie za celowe, zeby Autor mial Cie w tej chwili szkolic i powtarzac kolejny raz to, co jednokrotnie powiedziane juz bylo.Karol S. pisze: najpierw podaj swoje argumenty za dworcem we wloszczowej
A o co konkretnie Ci chodziMeehoweCK pisze:Pomysł był bardzo dobry. Tylko realizacja idiotyczna.
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Jak ktoś myśli o założeniu działalności i myśli o tym czym ma się zajmować to sobie kalkuluje co ma zrobić żeby zdobyć klientów i pod nich prowadzi tą działalność.
Miasto o tym zapomniało i puściło pociągi licząc że klienci (pasażerowie) rzucą się na nie i dostosują się do ich produktu. Ale po co mieli się rzucać skoro te pociągi nie zawiozą ani nie przywiozą ich z pracy? Czy ktokolwiek sprawdził jak pracują firmy do których mogliby dojeżdżać ludzie? Nie... Zamiast puścić poranny pociąg o 6:55 - 7:00 żeby pracownicy PUP, ZUS i II US mogli dojechać i nie spóźnić się do pracy to puścili o 7:15 kiedy zaczyna się ich praca. To samo z firmami które zaczynają prace o 6-7 a mieszczą się w pobliżu dworca Kielce Herbskie... Z powrotami to samo. Trzeba czekać 40 minut na pociąg. To z buta szybciej można dojść.
Miasto o tym zapomniało i puściło pociągi licząc że klienci (pasażerowie) rzucą się na nie i dostosują się do ich produktu. Ale po co mieli się rzucać skoro te pociągi nie zawiozą ani nie przywiozą ich z pracy? Czy ktokolwiek sprawdził jak pracują firmy do których mogliby dojeżdżać ludzie? Nie... Zamiast puścić poranny pociąg o 6:55 - 7:00 żeby pracownicy PUP, ZUS i II US mogli dojechać i nie spóźnić się do pracy to puścili o 7:15 kiedy zaczyna się ich praca. To samo z firmami które zaczynają prace o 6-7 a mieszczą się w pobliżu dworca Kielce Herbskie... Z powrotami to samo. Trzeba czekać 40 minut na pociąg. To z buta szybciej można dojść.
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
dla wielu zapewne beda to kiepskie argumentysueno pisze:Jak ktoś myśli o założeniu działalności i myśli o tym czym ma się zajmować to sobie kalkuluje co ma zrobić żeby zdobyć klientów i pod nich prowadzi tą działalność.
A moglbys dac linka? Poniewaz nie spedzam na tym forum calego wolnego czasu i nie wiem gdzie to jest.redoxygene pisze:We Wloszczowie, nie we wloszczowej - to raz, a dwa - niejednokrotnie na tym forum byla na ten temat dyskusja (nawet dawalem odnosnik do dyskusji na forum radomskim), sa odpowiednie artykuly na ten temat i nie wydaje mi sie za celowe, zeby Autor mial Cie w tej chwili szkolic i powtarzac kolejny raz to, co jednokrotnie powiedziane juz bylo.Karol S. pisze: najpierw podaj swoje argumenty za dworcem we wloszczowej
A o co konkretnie Ci chodziMeehoweCK pisze:Pomysł był bardzo dobry. Tylko realizacja idiotyczna.?
Mam nadzieje, ze nie zrobilem zadnego bledu? Brak polskich znakow liczy sie jako blad?
Karol S. pisze:Brak polskich znakow liczy sie jako blad?
-
redoxygene
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Ja tez nie mam czasu na wyszukiwanie starych dyskusji z watkow.Karol S. pisze: A moglbys dac linka? Poniewaz nie spedzam na tym forum calego wolnego czasu i nie wiem gdzie to jest.
To jeszcze takie krotkie porownanie - do Czestochowej nie jezdzisz dokladnie tak samo jak do Warszawej czy Wloszczowej. Jezdzisz do Czestochowy, Warszawy i Wloszczowy i odmieniasz je tak samo. I tu chodzi o to, zeby nie robic smietnika z jezyka, zwlaszcza, ze Wloszczowa w koncu lezy w kieleckiem i wszyscy z regionu powinni wiedziec jak sie ja odmienia.Karol S. pisze: Mam nadzieje, ze nie zrobilem zadnego bledu?
PS. Ostatnio tez czytalem, ze cos sie stalo w "Końskim"
Radio Kielce pisze:Kolej Miejska się nie sprawdziła
Ostatni dzień listopada będzie tez prawdopodobnie ostatnim kursowania Kolei Miejskiej w Kielcach. Miasto i zarząd PKP prowadzą rozmowy o zakończenia jej funkcjonowania. Zastępca prezydenta Kielc- Tadeusz Sayor informuje, że okres próby miał trwać trzy miesiące, ale w związku z nikłym zainteresowaniem, kolej może zostać zlikwidowana wcześniej.
Dziennie korzysta z niej zaledwie kilka osób, a żeby inwestycja była opłacalna powinno korzystać ponad 200. Dlatego miasto postanowiło skrócić czas próby.
Zdaniem Tadeusza Sayora, mieszkańcy Ślichowic nie korzystali z kolei, bo uznali, że znacznie bliżej mają do przystanku autobusowego, niż kolejowego. Poza tym o małej popularności tego środka komunikacji mógł zdecydować fakt, że koleją można było dojechać tylko do centrum miasta.
Miasto zdecydowało się zorganizować taki środek transportu, żeby ruch w Kielcach po zamknięciu mostu herbskiego był płynny. Okazało się jednak, że inwestycja nie powoduje wielu utrudnień.
Anna Roży
anna.rozy@radio.kielce.pl
źródło