Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Ziarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Z jednej strony to dobrze że to MAZ bo z pierwszej dostawy...
...ale z drugiej to źle bo to dosyć dobra maszyna. Wolałbym żeby na jego miejscu była jakaś PeeRka (jeśli jeździ jakaś), a właśnie były dzisiaj na ulicy jakieś PeeRki 5xx, bo wiedziałem dzisiaj 704, no ale ona to może bo ma przecież te 18 latek więc ZTM może naskoczyć - tak pewnie myśli MPK.
...ale z drugiej to źle bo to dosyć dobra maszyna. Wolałbym żeby na jego miejscu była jakaś PeeRka (jeśli jeździ jakaś), a właśnie były dzisiaj na ulicy jakieś PeeRki 5xx, bo wiedziałem dzisiaj 704, no ale ona to może bo ma przecież te 18 latek więc ZTM może naskoczyć - tak pewnie myśli MPK.
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Dziś Maz #911 na 19, rano do godziny 8:30 jeździł z działającym wyświetlaczem i w trakcie trasy do Kielc znów się zepsuł i pan z zajezdni dawał mu tablice na przystanku^^
Coś ten 911 ma wadliwy wyświetlacz.
Maz #902 na linii nr.1, kierowca bardzo głośno puszczał muzykę techno tak że w całym autobusie było ją słychać
Maz #902 na linii nr.1, kierowca bardzo głośno puszczał muzykę techno tak że w całym autobusie było ją słychać
- krzysiu1493
-
Ziarek
Widziałem dzisiaj na Sandomierskiej 19 o godzinie ok 7.20 w kierunku Zagórskiej, nie miał jeszcze dech a już nie działał wyświetlacz, ciekawe co się dzieje z tym wyświetlaczem skoro Erotis widziała do godziny 8.30 sprawny, a ja o 7.20 widziałem nie działający, dodam że nie miałem Deja vu.Erotis pisze:Dziś Maz #911 na 19, rano do godziny 8:30 jeździł z działającym wyświetlaczem i w trakcie trasy do Kielc znów się zepsuł i pan z zajezdni dawał mu tablice na przystanku^^
heh, powiem tyle ze to kierowca który np. nie zawsze zatrzymuje się na przystanku (jeśli ktoś siedzi), ten co miał nie przyklejać żadnych nalepek i liter, a zrobił to, napewno ten puszczał głośno muzykę bo jechałem już z nim na 43 na II zmianie kiedyś, nie raz z nim sobie jeżdżę więc się pochwalił że ma radyjko to podkręcił, dosyć głośno to powiedziałem mu żeby ściszył to troszkę ściszył ale nadal było za głośno, pasażerów uratowało od słuchania głośnej muzyki brak zasięgu radia RMF MAXX po za Kielcami.Erotis pisze:Maz #902 na linii nr.1, kierowca bardzo głośno puszczał muzykę techno tak że w całym autobusie było ją słychać
Dziś na 15 #703, na 44 #573 i na 9 #591 a wczoraj na 18 #589Ziarek pisze:Z jednej strony to dobrze że to MAZ bo z pierwszej dostawy...
kosmo
Wczoraj otworzono oferty przetargowe na zakup kolejnych automatów do sprzedaży biletów, które będą montowane w autobusach MPK Kielce. Przetargiem zainteresowała się jedna firma - R&G PLUS z Mielca, która montowała już poprzednią partię urządzeń. ZTM planował przeznaczyć na zakup ok. 2,5 mln zł, okazało się jednak, że R&G wyceniło swoją ofertę na 2,8 mln zł. Różnica w cenie między obecnym, a ubiegłorocznym przetargiem wynika najprawdopodobniej z wyższego o złotówkę kursu euro. Dyrektor ZTM zwróci się o dodatkowe 300 tys. zł do prezydenta, który zgodzi się na dołożenie brakującej kwoty, jednak jego decyzje będą musieli zatwierdzić kieleccy radni.
Jelcz 120M, nr taborowy #671 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Jelcz 120M, nr taborowy #672 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Jelcz 120M, nr taborowy #675 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #199 - usunięcie reklamy Foto Perfect (busboard+fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #211 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #221 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #223 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #228 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
http://www.komunikacja-kielce.pl/km_aktualnosci.htm
Jelcz 120M, nr taborowy #671 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Jelcz 120M, nr taborowy #672 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Jelcz 120M, nr taborowy #675 - usunięcie reklamy RTV Euro AGD (busboard+fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #199 - usunięcie reklamy Foto Perfect (busboard+fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #211 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #221 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #223 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
Ikarus 280.70, nr taborowy #228 - usunięcie reklamy POL-MOT Auto Bis (fullback)
http://www.komunikacja-kielce.pl/km_aktualnosci.htm
Kielce - tu jest moje miejsce
^^^
ja pisze:Skoro już mowa o różnych działach, nie sądzicie, że przydałoby się nieco uporządkować toczące się w tym wątku dyskusje? Tak na dobrą sprawę, to przecież każda informacja, czy to o kursach, kierowcach, wypadkach może trafić do tego właśnie tematu. Nie chcę wyjść na malkontenta albo na marudę, ale czasami znalezienie jakiejś cennej informacji np. choćby sprzed kilku dni polega na przekopaniu kilku(czasem nawet -nastu) stron tematu Autobusy kieleckie.
Fajnie byłoby rozdzielić ten wątek na kilka pomniejszych, żeby dostępność informacji była większa. Można by zrobić wątki o nowych autobusach, wypadkach i innych nietuzinkowych zdarzeniach związanych z autbousami, spekulacjach na przyszłość, obserwacjach brygad czy osobny o liniach podmiejskich. Co o tym myślicie?
Tak jego juz nie zobaczymy na miescie, kiedys zdejmowli mu kasowniki. Obecnie na stanie jeszcze jest 570, 573, 587, 589, 591, 703, 704, choc co do 587 i 589 to nie jestem pewien.AR pisze:Widziałem dzisiaj #702 jak stał koło tej złomowanej PRki w zajezdni.
Może to jego ostatnie miejsce postoju na Jagiellońskiej?