Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
No ale ten niskopodłogowy kurs chyba nie jest o 6.13 rano COPiotr pisze:Z autobusami linii 31 nie jest tak niedobrze jak piszesz.Babcia trochę ściemniała w rozkładzie jazdy w dni powszednie 6 kursów wykonuje autobus niskopodłogowy,a tych raczej do "spróchniałych" trudno zaliczyć.krzysiu1493 pisze:Moja babcia ostatnio się wkurzyła bo na 31 ciągle jeździły zimne "spróchniałe" Jelcze z niedomykającymi się drzwiami (#703). Zadzwoniła do sekretariatu p. Wołocha, skąd przekierowali ją do "telefonu od skarg" (coś takiego) i tam tak pogadała z kobietą, że od tamtej pory puszczają im Jelcze, ale sprawne i ogrzaneA ostatnio MAN jechał
A wtedy zawsze jedzie, a raczej jeździł przeważnie PR110, lub 120M/I z niedziałającą centralką... I to nie jest "spróchniałe"
W zasadzie kurs linii 31 z Żytniej z godziny 6.13 mógłby wykonywać któryś z Jelczy M081B.Pasażerów w nim tyle co kot napłakał.Nawet #800 dałby radę.Również powrotny kurs z Chęcin z godz 7.00 nie oszałamia frekwencją.W tym samym czasie z Nowin jedzie Ikarus linii19 i krótki 29 nie mówiąc o busach,które skutecznie podbierają pasażerów.To jest jedyny kurs wysokopodłogowca rano do Chęcin.Po południu są jeszcze trzy z Żytniej i o godzinie 22.45 dla drugiej zmiany jeszcze jeden.Pozostałe sześć realizuje niska podłoga.
-
Erotis
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
O przepraszam bardzo, regularnie jeżdzę kursem o 7:20 z Nowin i nie zauważyłam małej frekwencji na tym kursie, miejsc siedzących nie ma, a sporo ludzi stoi. To jest mała frekwencja? Absolutnie żadnych Jelczy M081B :/W zasadzie kurs linii 31 z Żytniej z godziny 6.13 mógłby wykonywać któryś z Jelczy M081B.Pasażerów w nim tyle co kot napłakał.Nawet #800 dałby radę.Również powrotny kurs z Chęcin z godz 7.00 nie oszałamia frekwencją.W tym samym czasie z Nowin jedzie Ikarus linii19 i krótki 29 nie mówiąc o busach,które skutecznie podbierają pasażerów.To jest jedyny kurs wysokopodłogowca rano do Chęcin.Po południu są jeszcze trzy z Żytniej i o godzinie 22.45 dla drugiej zmiany jeszcze jeden.Pozostałe sześć realizuje niska podłoga.
29 nie jeździ z Nowin, tylko ze Słowika jeśli już. Nikt z Nowin raczej nie biega na Słowik na przystanek. I dlaczego ja mam jeździć busami skoro nie lubię? Ja chcę mieć duży wygodny i ciepły autobus, chyba na taki zasługuję kupując bilet.
A co do tego że na 31 jeździły stare Peery, to owszem zawsze tak było, same 5XX najczęściej jeździły, a ostatnio rzeczywiście Jelcze 120M, raz nawet Manem jechałam
- krzysiu1493
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
wyglada calkime niezle... choc nie mialem okazji mu sie dluzej z bliska przygladac...
Z innych ciekawostek... Ikar pogotowia technicznego tez juz jest po remoncie ( czy tam malowaniu )... nawet ktos juz mu zdazyl fote cyknac...
http://www.phototrans.eu/14,295665,0.html
Z innych ciekawostek... Ikar pogotowia technicznego tez juz jest po remoncie ( czy tam malowaniu )... nawet ktos juz mu zdazyl fote cyknac...
http://www.phototrans.eu/14,295665,0.html