Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
Re: Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Nie rozumiem zachowania Pani prezes MPK w którymś z wywiadów było ze nie chcą kupować już Solarisów bo nie chcą by im dyktowali warunki a i dalej jest to samo... Jakby nie było innych fabryk autobusów.I po za tym to co kupią to na komercje i nikt na to uwagi nie zwraca ze wszystkie nowe autobusy tam jeżdżą a stare po mieście...
Witam znów pójdzie na święcenie 20 tys zł
na biskupa oczywiście będzie święcił "nowe "
autobusy jakaś kpina solarisy przegubowe gdy wjechały na baze miały ponad 600 tys km .
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
Dokładnie i święta prawdaScyzoryk pisze:Witam znów pójdzie na święcenie 20 tys złna biskupa oczywiście będzie święcił "nowe "
autobusy jakaś kpina solarisy przegubowe gdy wjechały na baze miały ponad 600 tys km .
- CKfan
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
Moja pomyłka jeśli chodzi o SU, miałem na myśli właśnie te nry co napisałeś. A z Mazami oczywiście musieli pomieszać wszystko, jakby nie było już sporego bałaganu.xbox pisze:Z tego co widziałem nowe SU 12 maja numery taborowe od #452-455 a Maz stoi od strony Krakowskiej i numer boczny ma #010
Może nowy biskup będzie święcił za darmo, wydaje się normalniejszyScyzoryk pisze:Witam znów pójdzie na święcenie 20 tys złna biskupa oczywiście będzie święcił "nowe "
Rok później Solaris przebił ofertę MBArkadiusz92 pisze:Nie rozumiem zachowania Pani prezes MPK w którymś z wywiadów było ze nie chcą kupować już Solarisów bo nie chcą by im dyktowali warunki a i dalej jest to samo... Jakby nie było innych fabryk autobusów.I po za tym to co kupią to na komercje i nikt na to uwagi nie zwraca ze wszystkie nowe autobusy tam jeżdżą a stare po mieście...
Sorry, takiego mamy prezydenta...
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Nie wiem kiedy w końcu ZTM i MPK zdadzą sobie sprawę, że ludzie nie chcą jeździć autobusami za zaklejonymi oknami.Patol pisze:Jak to ostatnio już bywało , zamiast przemalować usrali reklamami. Teraz tak samo... 4 su12 i Maz już prawie gotowe.
Burty też w reklamie wyglądają jak śmietnik.
Nieszanowanie pasażerów i kompromitowanie miasta.
Najlepsza komunikacja w Polsce...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba
-
Patol
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
- Kontakt:
Swoje już mają przejechane, a jednak szybko się rozpierzchły po kraju. Oprócz Kielc , MPK Radom, PKM Gliwice, Aśka Żory, Kłosok Żory i Transkom Koziegłowy.Scyzoryk pisze:(...) autobusy jakaś kpina solarisy przegubowe gdy wjechały na baze miały ponad 600 tys km .
Dziś 9 rano Ikarus od holowany na złom nawet cześć opończy zjedli
Tak zgadza się. Wszystkie te autobusy są przeznaczone na kursowanie po mieście.
Natomiast na linie komercyjne idzie #387.
Natomiast na linie komercyjne idzie #387.
Dzisiaj chyba po raz pierwszy wyjechał na ulice #010
Kursuje dzisiaj na 25
Kursuje dzisiaj na 25
Pierwszy raz wyjechał w piątek na linie 29
- Nowak
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
W niedzielę 010 na 25 i skandal bo na przystanku pod bazarami niepełnosprawna na wózku musiała zostać wieczorem na mrozie i czekać na inny autobus bo kierowca nie miał "haczyka" do otwierania platformy dla niepełnosprawnych...
Na nic krawężniki najazdowe jak te "nowoczesne" autobusy, które zakupiło MPK nie mają tak podstawowej funkcji jak przyklęk.
Na nic krawężniki najazdowe jak te "nowoczesne" autobusy, które zakupiło MPK nie mają tak podstawowej funkcji jak przyklęk.
Jadąc dziś #919 jakoś bez problemu autobus się obniżył 
-
Arkadiusz92
- Kontakt:
Dziś w swoją ostatnią drogę wyruszył #677
-
rzeczownik
Ostatnio przydarzyło mi się wybrać na Bukówkę. Wsiadłem do autobusu linii 3. Trasa bardzo mi się podoba jeżeli chodzi o możliwość szybkiego przemieszczenia się z Herbów na Bukówkę. Niestety linia była obsługiwana przez autobus, którego czasy świetności pokryły się chyba z latami mojej młodości, a było to dosyć dawno. Czy na tej linii stale jeździ taki wiekowy tabor? Czy to zgodne z umową z ZTM?
Tak, bo inaczej niskacz się połamie na brukowanym odcinku Wojska Polskiego.