Tabor MPK oraz KASP Kielce w sieci ZTM (#001-951)
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, CKfan, AR
- tester19
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Ikarus na 15 wystepuje często. Na Grunwaldzkiej Szpital jest podmiana autobusu zazwyczaj. W roku szkolnym czesty przypadek.B@rteK pisze: Chyba mają nadmiar przegubowców, bo dziś widziałem jak jeździł Ikarus na 15. Po co? Nie wiem, ale bardziej przydałby się na 35 lub 34, jeśli mają w nadmiarze i nie mają gdzie posyłać.
Nie tylko wyczuwalny w srodku ale i widoczny.Mysle ze mini pozar pewnie od zwarcia.B@rteK pisze:A dym unosił się na zewnątrz czy był również wyczuwalny w środku. Ciekawa sytuacja, jeśli miałby to być jakiś mini pożar, to mamy już pierwszego kandydata do huty, bo raczej nie byłoby sensu go naprawiać.
Chyba mają nadmiar przegubowców, bo dziś widziałem jak jeździł Ikarus na 15. Po co? Nie wiem, ale bardziej przydałby się na 35 lub 34, jeśli mają w nadmiarze i nie mają gdzie posyłać.
Tu się urodziłem i umrzeć bym chciał tu.
- kacper
- Kontakt:
Na 9 wczoraj Solaris (#369 bodajże) miał problemy z trzecimi drzwiami, i co za tym idzie, z przystankowym. Drzwi kłapały przy otwieraniu, lampka nie gasła, za dużo powietrza było w układzie, bo kierowca spuszczał tym zaworem za drzwiami. Nie zawsze to skutkowało, bo autobus ruszał i zaraz łapał przystankowy, więc Solaris powinien zmienić jamnika na kangura. W Kostomłotach II pod szkołą kierowca musiał zgasić silnik, odczekać i zapalić od nowa. Chyba elektronika poszła.
Precz z busiarstwem!

-
Marcin_3558
- Kontakt:
Co do Mercedesów Conecto LF to w Bydgoszczy już korodują:B@rteK pisze:Czy 10 sztuk wystarczy do obniżenia średniej wieku do wartości 9 lat? Szczerze wątpię, chyba że ZTM obniży wartość wozokm w starej umowie, co pozwoliłoby skasować więcej pojazdów niż przyjdzie.
Z punktu widzenia MKMa na pewno MB Conecto będą atrakcją (pomijając fakt, że w Conecto wnętrze lubi się telepać), ale z punktu widzenia MPK wg mnie nie, ponieważ będą musieli zorganizować sobie od nowa cały serwis tej marki i postarać się o autoryzację, żeby nie jechać z byle naprawą do Evobusa. Nie mówiąc już o cenach części po zakończeniu gwarancji...
Mnie jednak nurtuje fakt, że ostatnio polubili uchylne okienka i zastanawiam się jakim sposobem zachęcić ich do przesuwnych. Koszt stosunkowo niewielki, a różnica dla pasażera spora.
http://forum.komunikacja.bydgoszcz.pl/v ... 4518#34518
Conecto LF nie ma co porównywać do Citaro. Te dwa autobusy jednej marki to są każdy z innej bajki.
- dovers_ck
- Kontakt:
Jednak przerabiamy Mex-a na turystykaMiejskie Przedsiębiorstwo Komunikacji Sp. z.o.o jest zainteresowane zakupem części do zabytkowego autobusu typu Jelcz 043
tj:
* oblachowania,
* lamp,
* skrzyni biegów,
* i innych.
Telefon kontaktowy:
p. Władysław Wotliński
512 010 150
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt
- dovers_ck
- Kontakt:
Śmieje się tylko, pisałem do nich mail żeby zmienili na 272 Mex bo to nie to samo, ale od 2 tyg nic się nie zmieniło.AR pisze:Chyba nie mówisz poważnie!
Mam nadzieję że to symbol modelu wynika z niewiedzy.
Większośc szczegółów nadwozia jest identycznych.
Najważniejsza część czyli dach nie pasuje od 043
"Lepiej jest jechać słabym samochodem na 100% niż dobrym na 20%"James Hunt
-
Marcin_3558
- Kontakt: