MZD Kielce - pl. Piłsudskiego / przebudowa skrzyżowania
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
(ewentualnie proszę o przesunięcie do innego tematu/stworzenie jako nowego tematu)
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... cznych.pdf
Opis koncepcji dla zadania Plac Piłsudskiego:
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... skiego.pdf
Mapa:
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogrod_ii/mapa.pdf
Mapa - Plac Piłsudskiego:
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... F-PLAC.pdf
Źródło: http://www.mzd.kielce.pl/index.php?opti ... 4&Itemid=1
Opis koncepcji:Miejski Zarząd Dróg w Kielcach prezentuje koncepcję zadania inwestycyjnego pod nazwą:
”Rewitalizacja Miasta Kielce-przywrócenie przestrzeni publicznej i otwarcie komunikacyjne historycznego obszaru Stadion-Ogród” polegającej na budowie połączenia ul. Krakowskiej z ul. Wojska Polskiego ( w ciągu ul. Krakowskiej).
Ewentualne uwagi należy przesłać do dnia 24.02.2011 na adres: Miejskiego Zarządu Dróg w Kielcach ul. Prendowskiej 7, 25-384 Kielce.
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... cznych.pdf
Opis koncepcji dla zadania Plac Piłsudskiego:
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... skiego.pdf
Mapa:
Mapa - Plac Piłsudskiego:
ftp://ftp.mzd.kielce.pl/Konsultacje/ogr ... F-PLAC.pdf
Źródło: http://www.mzd.kielce.pl/index.php?opti ... 4&Itemid=1
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
O, nareszcie jakaś mama z uwzględnieniem przedłużenia Krakowskiej. Wygląda ciekawie. Przystanek (?) na pasie kończącym się na wjeździe na parking... na który wjazd jest tylko z jednego pasa. W sumie rondo (sic!) zaraz obok. A, przepraszam, nie zauważyłem tego ronda po lewej (SIC!). Wygląda dość komicznie. Wróżę korki jak jasna ch...
Parkingu przed WDK nie widać (uff). Ścięcie placu da się przeżyć, dyskutowałbym nad tym czy pomnik nie powinien być w osi drogi, nie chodnika po jednej stronie (biegnącego z resztą w cieniu stadionu).
Do tego należy z góry pesymistycznie założyć jakość wykonania inwestycji podobną do tej jaką obserwujemy na IX Wieków/Nowy Świat, dzięki temu będziemy jedynie mile zaskoczeni jeśli będzie lepiej
O, nareszcie jakaś mama z uwzględnieniem przedłużenia Krakowskiej. Wygląda ciekawie. Przystanek (?) na pasie kończącym się na wjeździe na parking... na który wjazd jest tylko z jednego pasa. W sumie rondo (sic!) zaraz obok. A, przepraszam, nie zauważyłem tego ronda po lewej (SIC!). Wygląda dość komicznie. Wróżę korki jak jasna ch...
Parkingu przed WDK nie widać (uff). Ścięcie placu da się przeżyć, dyskutowałbym nad tym czy pomnik nie powinien być w osi drogi, nie chodnika po jednej stronie (biegnącego z resztą w cieniu stadionu).
Do tego należy z góry pesymistycznie założyć jakość wykonania inwestycji podobną do tej jaką obserwujemy na IX Wieków/Nowy Świat, dzięki temu będziemy jedynie mile zaskoczeni jeśli będzie lepiej
"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
- andrzeej
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Przyjrzyj się dokładnie - parking jest, nawet opisana ilość miejsc parkingowych: 19mp, 8mp, 6mp, 11mp. Czyli sporo - w sumie 42 miejsca, chyba o wiele więcej niż terazPetras pisze:Parkingu przed WDK nie widać (uff).
Rondo koło pływalni to moim zdaniem dobry pomysł, bo teraz organizacja ruchu w tym miejscu jest co najmniej dziwna.
- cm
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Przez chwilę wydawało mi się, że budowa ronda przy Wojska Polskiego wymusi wyburzenie paskudnej rudery znajdującej się na rogu z ul. Zgoda. Ale nie. Po dokładnych oględzinach okazuje się, że ta budowla zostanie wręcz idealnie wyeksponowana dzieki budowie tego ronda. Gratulacje.
Rzeczony obiekt zaznaczyłem na czerwono:

Rzeczony obiekt zaznaczyłem na czerwono:

Ostatnio zmieniony 14 lutego 2011, o 09:18 przez cm, łącznie zmieniany 1 raz.
Ilustracja:cm pisze:Przez chwilę wydawało mi się, że budowa ronda przy Wojska Polskiego wymusi wyburzenie paskudnej rudery znajdującej się na rogu z ul. Zgoda. Ale nie. Po dokładnych oględzinach okazuje się, że ta budowla zostanie wręcz idealnie wyeksponowana dzieki budowie tego ronda. Gratulacje.

Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
- gaki majster
- Ranga: Kierownik budowy ;)
- Kontakt:
Według mnie troszkę za wąsko projektują skrzyżowanie Krakowskiej z Jana Pawła. Powinny być po 2 pasy na wprost+skrajny prawy do skrętu i jako BUS-pas. inaczej jak będzie skrajny prawy do skrętu i na wprost, to będą z niego korzystać tylko skręcający w prawo i autobusy (przystanek bez zatoczki tuż za skrzyżowaniem - kolejny genialny pomysł...) i będzie dokładnie tak samo jak na IX wieków, gdy tylko przed światłami staje autobus, wszyscy ustawiają się na lewym pasie. Poza tym Krakowska powinna dochodzić do kończącego ją ronda jako ulica dwupasmowa i oczywiście odchodzić od niego też. Powinny być też postawione sygnalizatory kierunkowe do skrętu w lewo, ale zezwalające na zawracanie.