No i stalo sie. Krawężnik na sławnym łuku jest juz zrujnowany. Tiry regularnie wjezdzaja na kraweznik przez co obsunal sie i trzeba bedzie go wymienic przed polozeniem watswy scieralnej. Na dodatek na łuku jest studzienka i kraweznik jest tam bardzo ostry.cm pisze:
MZD Kielce - [DK 74] ul. Łódzka
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
Ostatnio zmieniony 31 maja 2007, o 16:48 przez Loan, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co zauważyłem to akurat to nie jest wina Tirów jeżdżących Łódzką a wywrotki, która właśnie w tym miejscu wyjeżdżała załadowana ziemią z pasma zieleni pomiędzy chodnikiem a ulicą.Loan pisze: No i stalo sie. Krawężnik na sławnym łuku jest juz zrujnowany. Tiry regularnie wjezdzaja na kraweznik przez co obsunal sie i trzeba bedzie go wymienic przed polozeniem watswy scieralnej. Na dodatek na łuku jest studzienka i kraweznik jest tam bardzo ostry.
Ale swoją drogą również nie jestem zwolennikiem szykan i wolałbym żeby jej tam nie było.
Nie wiem czy mowimy o tej samej sprawie. Tam raczej wywrotka nie wyjeżdżała to w tym miejscu stoi słup i musiałaby go najpierw staranowac.Zonzu pisze: Z tego co zauważyłem to akurat to nie jest wina Tirów jeżdżących Łódzką a wywrotki, która właśnie w tym miejscu wyjeżdżała załadowana ziemią z pasma zieleni pomiędzy chodnikiem a ulicą.
Postaram sie zrobic zdjecia tego o czym mowie.
- Daniel
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Tak bywa jak ścieżki dla rowerów robią ludzie, którzy na nich nie jeżdżą. Ale w Polsce tak bywa, że ludzie zajmują się rzeczami o których nie bardzo mają pojęcie... oczywiście nie mówię, że projektant nie miał odpowiednich kwalifikacji, tylko że albo on nie ma pojęcia o jeździe na rowerze, albo zamawiający i zarządzający drogami nie ma pojęcia o drogach rowerowych, co by mnie wcale nie dziwiło patrząc na rozwój ich sieci w Kielcach.Grzegorz pisze:Szkoda, że na trasach rowerowych zamiast czerwonej kostki nie położyli asfaltuTak jest np. w Rzeszowie - wygląda to naprawdę ładnie i na pewno jedzie się dużo wygodniej...

- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Może znajdę i wrzucę zdjęcia z Fuerteventury jak tam jest rozwiązany ruch rowerowy. Wzdłuż chodników zrobione jest korytko z dość wysokimi krawężnikami przec co nikt się tam nie pcha, a dodatkowo cały asfalt pomalowany był kiedyś na zielono, ostatnio prześwitywały tylko gdzie niedzie kolorkiGrzegorz pisze:Szkoda, że na trasach rowerowych zamiast czerwonej kostki nie położyli asfaltu
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Proszę bardzo, oto Rzeszów - tylko zazdrościć...
Fotki ze Skyscrapercity.com:

Troszkę mniejsze od Kielc miasto a pokazali, że się da! Z tego co ostatnio tam widziałem, jak przejeżdżałem, to na większości dróg w mieście jest wymieniony asfalt a obok ulic chodniczki z kosteczki a obok ścieżki rowerowe z asfaltu (na fotkach widocznych powyżej to wszystko jest pokazane) - prawie przy każdej ulicy! Jak się to widzi na żywo to robi wrażenie... Jakby nie było się w Polsce
Nadchodzi czas wielkich pieniędzy dla Kielc (obiecywana przez prezydenta jedna złotówka pomnożona razy sześć = UE) - bieżmy przykład z Rzeszowa i odnawiajmy naszą infrastrukturę drogową ! ! !
Fotki ze Skyscrapercity.com:

Troszkę mniejsze od Kielc miasto a pokazali, że się da! Z tego co ostatnio tam widziałem, jak przejeżdżałem, to na większości dróg w mieście jest wymieniony asfalt a obok ulic chodniczki z kosteczki a obok ścieżki rowerowe z asfaltu (na fotkach widocznych powyżej to wszystko jest pokazane) - prawie przy każdej ulicy! Jak się to widzi na żywo to robi wrażenie... Jakby nie było się w Polsce