Kielce - Sygnalizacje świetlne
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1, MeehoweCK, Masmix
-
bzik
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Przeliczyłem jeszcze raz i wyszło 40bzik pisze:to może wymień to bedzie można porównac przy ew różnicyAR pisze:Ile jest w Kielcach miejsc w których jest sygnalizacja świetlna? Liczymy!
Ja doliczyłem się 39 miejsc (nie uwzględniłem sygnalizacji na ul. Paderweskiego)
1....
2....
3...
...
39....
1. Krakowska/Fabryczna;
2. Krakowska/Podklasztorna;
3. Krakowska/Jagiellońska;
4. Jagiellońska/Grunwaldzka;
5. Jagiellońska/Piekoszowska;
6. Jagiellońska/Hoża;
7. Jagiellońska/1 Maja;
8. 1 Maja – Herby;
9. 1 Maja/Zagnańska;
10. Pasaż Świętokrzyski;
11. Żytnia/Żelazna;
12. Łódzka – Makro;
13. Łódzka/Olszewskiego;
14. Łódzka/Zagnańska;
15. Zagnańska – OBI;
16. Jesionowa/Toporowskiego;
17. Jesionowa/Warszawska;
18. Świętokrzyska/Al. Solidarności;
19. Radomska – Real;
20. Warszawska/Orkana;
21. Orkana – Uroczysko;
22. Warszawska/1000-lecia;
23. Warszawska/Al. Solidarności;
24. Ogrodowa/JPII;
25. Seminaryjska/Żeromskiego;
26. Seminaryjska – bazary;
27. Seminaryjska/Tarnowska;
28. Tarnowska/Zagórska;
29. Źródłowa/Sandomierska;
30. Sandomierska/Śląska;
31. Sandomierska/Szczecińska;
32. Szczecińska/Zagórska;
33. Tarnowska/Wojska Polskiego;
34. Tarnowska/Wrzosowa;
35. Wrzosowa;
36. Ściegiennego/Posłowicka;
37. Ściegiennego/Wapiennikowa;
38. IX Wieków – UW;
39. IX Wieków/Warszawska;
40. IX Wieków/Bodzentyńska;
41. (Paderewskiego/Sienkiewicza)
- Gandalf
- Ranga: Kierownik budowy ;)
A od dziś trwają próby przy sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Szajnowicza-Iwanowa/Massalskiego. Wystarczyło na 2 minuty włączyć czerwone aby zrobił się korek na całe długości Szajnowicza-Iwanowa aż do Grunwaldzkiej.
Wszystko niby pięknie ale liczyłem na przebudowę i Szajnowicza i Massalskiego. ... A tak ani jedna ani druga nie została nawet poszerzona...
Wszystko niby pięknie ale liczyłem na przebudowę i Szajnowicza i Massalskiego. ... A tak ani jedna ani druga nie została nawet poszerzona...
- sueno
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Ciekawehalny pisze:Czy w poz.23 chodzi o Al.Solidarności/Domaszowska ?
Na tym skrzyżowaniu powinna być jakiaś bezkolizyjna sygnalizacja, bo skręt z Manifestu w Tysiąclecia graniczy z cudem a jak jeszcze skręca autobus to już w ogóle nie widać samochodów jadących z naprzeciwka...
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany
Budowa sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Krakowskiej i GagarinaAR pisze:Na skrzyżowaniu Krakowskiej z Gagarina chyba pracują nad sygnalizacją świetlną.
Rozstrzygnięcie przetargu:
Miejski Zarząd Dróg w Kielcach informuje, że w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego z dnia 12.10.2006r. została wybrana oferta następującego Wykonawcy:
Zakład Urządzeń i Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego Waldemar Boleń ul. Zagórska 95 25-346 Kielce,
za cenę brutto: 252 424,80 zł. (słownie złotych: dwieście pięćdziesiąt dwa tysiące czterysta dwadzieścia cztery i 80/100)
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Rozpoczęto budowę sygnalizacji świetlnej na ul. Gagarina
Będzie bezpieczniej na skrzyżowaniu ulic Krakowskiej z Gagarina. Drogowcy rozpoczęli budowę sygnalizacji świetlnej. - Cała inwestycja ma się skończyć w tym roku. Prace idą bardzo sprawnie i jeżeli pogoda się utrzyma, możliwe, że w ciągu miesiąca sygnalizacja będzie gotowa - mówią pracownicy Miejskiego Zarządu Dróg.
O tym skrzyżowaniu pisaliśmy wielokrotnie. M.in. w październiku 2003 roku, gdy mitsubishi potrąciło tam matkę ucznia SP nr 22 przy ul. Gagarina. Dyrekcja szkoły i rodzice dzieci od lat apelują o poprawę bezpieczeństwa. Samochodom trudno jest wyjechać w lewo z ul. Gagarina, a na dodatek w tym miejscu z ulicą krzyżuje się ścieżka rowerowa. Dopiero po naszym artykule władze miasta zatrudniły przeprowadzaczy, a później, za pieniądze sponsora - PKN Orlen - wybudowano azyle. Mimo to tylko w ubiegłym roku zginęły tam dwie osoby - rowerzysta i pieszy.
marc
http://miasta.gazeta.pl/kielce/1,35255,3713933.html
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.