Inwestor prywatny - ul. Warszawska 27/Przecznica

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

heysel

Inwestor prywatny - ul. Warszawska 27/Przecznica

Post autor: heysel » 2 lipca 2006, o 15:24

Rozpoczęła się budowa 4-piętrowego budynku mieszkalnego na rogu Warszawskiej i Przecznicy (Warszawska 27).Na domu, który znajduje się na rogu tych ulic jest wizualizacja budynku.Mam nadzieję,ze ten dom też idzie do wyburzenia bo budynek ma być narożny.To chyba nie jest ten projekt,który Jurek przedstawiał kiedyś na stronie.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 lipca 2006, o 00:28

Zabudowa siega do tego nowego budynku, gdzie jest BOŚ? Jakby ktos przechodził z aparatem to zdjęcie ladne poprosze, zeby mozna bylo zrobic wizualke na strone.

heysel

Post autor: heysel » 3 lipca 2006, o 14:40

Budynek jednak 4-kondygnacyjny więc chyba łącznie z parterem.Zabudowa powinna sięgać do BOSia bo wyburzyli ten drewniany barak.Zaczęli kopać od strony Przecznicy,na wizualizacji jest projekt podobny do tego który kiedyś był na stronce ale chyba jest bardziej przeszklony.Dziwi mnie,że nie burzą tego domu na rogu.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 3 lipca 2006, o 15:19

heysel pisze:Dziwi mnie,że nie burzą tego domu na rogu.
Powstaną dwa obiekty, jeden na działce, gdzie był ten barak zielony, a drugi na dzialce narożnej, kamienice wyburza w najblizszym czasie. Moze uda mi sie zdobyc projekt.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 lipca 2006, o 23:30

ice pisze:Trwaja chyba przygotowania do budowy kamienicy Warszawska/Przecznica. Na obecnym budynku ze sklepem od strony Przecznica widnieje wizualka. Projekt chyba nieco zmieniony, jakby wiecej powierzchni szklanej, tak mi sie wydaje. Tuz za sklepem trwaja jakies prace ziemne.
Mam tylko jedno male ale. Z projektu wynika iz budynek bedzie stal frontem do ul. Przecznica, czyli boczna krotsza sciana bedzie od ul Warszawskiej.
I obawiam sie ze miedzy nowa kamienica a tym brzydkim budynkiem gdzie znajduje sie bank bedzie luka??? :? No chyba ze planuja tam jeszcze jakas plombe.
http://img144.imageshack.us/img144/7761 ... ica2lj.jpg
Boss pisze:
projekt ciekawy ale nie podoba mi sie ta chaotycznośc w wielkości i umiejscowieniu okien :?
autor pisze:W tej luce projektowana jest nowa kamienica, takze zabudowa siegnie calej przestrzeni.
ice pisze:
autor pisze:W tej luce projektowana jest nowa kamienica, takze zabudowa siegnie calej przestrzeni.
Wiadomo cos wiecej, jak bedzie wygladala? Mam nadzieje ze zostanie utrzymana w charakterze bardziej "nowoczesnym" a nie kolejna "chatka puchatka"
Wizualizacja na budyknu.
http://img198.imageshack.us/img198/9398 ... ska0gi.jpg
autor pisze:
ice pisze:Wiadomo cos wiecej, jak bedzie wygladala?
Wiadomo, ze projektant wspolpracuje w tej kwestii z architektem budowanego obiektu.
tom pisze:
Boss pisze:
projekt ciekawy ale nie podoba mi sie ta chaotycznośc w wielkości i umiejscowieniu okien :?
Nowy projekt wydaje się być lepszy. Okna bardziej "uszeregowane" i to przeszklenie na rogu sporo daje:
Obrazek

andbas

Post autor: andbas » 13 lipca 2006, o 12:38

nowa wizualizacja ładniejsza zgadzam sie, ciekawi mnie tylko z czego wykonaja gore budynku??

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 13 lipca 2006, o 13:08

andbas pisze:nowa wizualizacja ładniejsza zgadzam sie, ciekawi mnie tylko z czego wykonaja gore budynku??
Nie wiem, ale jest dosc charakterystyczna :) oby wykonawcy nie zepsuli projektu...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 15 lipca 2006, o 16:12

Obrazek

Na rogu Warszawskiej i Przecznicy wielkie zmiany
15-07-2006

Nie ma już zielonych baraków, które od lat stały w pobliżu przystanku przy ulicy Warszawskiej, tuż przed ulicą Przecznica. Taki sam los czeka domek stojący obok nich.
Choć baraki wyglądały nieciekawie, to mieściło się w nich wiele poważnych firm, biura projektowe przy Przedsiębiorstwie Rozwoju Miasta. W ubiegłym tygodniu je rozebrano i została po nich kupka gruzu. Do wyburzenia przewidziany jest stojący obok domek z mieszkaniami i sklepem. Mimo że działka nie jest jeszcze pusta, to na podwórku pojawiły się potężne wykopy.
- One są już pod inwestycję. Na dwóch działkach powstaną dwa identyczne budynku przylegające do siebie - mówi współwłaściciel terenu Robert Rosołowski. - W obu będą trzy kondygnacje z lokalami użytkowymi oraz z mieszkaniami. Część z nich wynajmiemy.
Dodaje, że tak jak na wizualizacji budynek będzie w kolorach złotym i białym. - Nazwiemy go „Pod złota podkówką” - informuje.
Inwestycja ma być gotowa w przyszłym roku. - Kiedy dokładnie, trudno powiedzieć, bo mam kłopot ze znalezieniem robotników. Chyba wszyscy fachowcy wyjechali z Polski - tłumaczy.

/ATA

:arrow: http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/?cat=10&id=32294

Awatar użytkownika
KamilEm
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: KamilEm » 24 września 2006, o 08:32

Czy dobrze rozumiem że to coś

Obrazek Obrazek

Ma wyglądać tak:

Obrazek

Jakieś takie wąskie im wyszło...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 24 września 2006, o 12:54

Ta inwestycja ma bardzo wielu wykonawcow i jest realizowana etapami, wiec na razie widac tylko czesc obiektu.

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 24 listopada 2006, o 22:40

Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 25 listopada 2006, o 10:02

cos strasznie im to wolno idzie :( i wogole mi to nie przypomina budynku z wizualizacji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 25 listopada 2006, o 13:49

Ten obiekt bedzie budowany etapami to dlatego.

Oskar
Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kontakt:

Post autor: Oskar » 25 grudnia 2006, o 17:15

Od miesiąca ani dgrnął.

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 25 grudnia 2006, o 18:47

Jak sie czlowiek spieszy to sie diabel cieszy :P
Moze za dwa lata cos wybuduja :?

ODPOWIEDZ