Echo Investment - Pasaż Świętokrzyski
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Pracownik
-
Deo
"Myślę, że NOMI na Zagnańskiej jest skazane na powolną zagładę. Pamietam, że wcześniej był tam supermarket "Szalony Max" . Pamiętacie może jakie były przyczyny likwidacji "Maxa"?" - najlepszy sklep jaki pamiętam
Ehhh, to były czasy
Szkoda, że już nie wrócą...
"Oj tak, to był pierwszy tak duży supermarket . Już myślałem, ze powodem była nieopłacalność, ale wtedy sytuacja była zupełnie inna. Oni byli prekursorami i wszyscy szli do nich, a teraz Nomi będzie miało problem, bo blizej centrum OBI, a do Castoramy tez łatwiej dojechać..." - zapomniałeś jeszcze o Praktikerze, do którego jest darmowy autobus (ten co jedzie do "Media Marktu")
"Oj tak, to był pierwszy tak duży supermarket . Już myślałem, ze powodem była nieopłacalność, ale wtedy sytuacja była zupełnie inna. Oni byli prekursorami i wszyscy szli do nich, a teraz Nomi będzie miało problem, bo blizej centrum OBI, a do Castoramy tez łatwiej dojechać..." - zapomniałeś jeszcze o Praktikerze, do którego jest darmowy autobus (ten co jedzie do "Media Marktu")
- Sz.J.
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Szkoda NOMI, ale mogli lepiej zaplanować swój rozwój. Powinni przenieść market na Ślichowice, a na Zagnańską przenieść swój magazyn centralny.
Może przeprowadzka do Piotrkowa za dużo ich kosztowała i nie mają funduszy na przejście do Pasażu?
Byłaby jeszcze dla nich nadzieja, jakby miasto zrealizowało plany połaczenia Uroczyska z Piaskami ( co ma być w planach zagospodarowania przestrzennego dla terenu zalewu ).
Może przeprowadzka do Piotrkowa za dużo ich kosztowała i nie mają funduszy na przejście do Pasażu?
Byłaby jeszcze dla nich nadzieja, jakby miasto zrealizowało plany połaczenia Uroczyska z Piaskami ( co ma być w planach zagospodarowania przestrzennego dla terenu zalewu ).
- cochi
rzeczywisciie byl pomysl przedluzenia Orkana do Zagnanskiej kiedys tam w zamieszchlych czasach, ale anie widu ani slychu, aby ten pomysl mial byc realizowany
a od Orkana do Zagnanskiej sa lasy wiec nie byloby problemu z poprowadzeniem drogi (nie bylyby potrzebne zadne wyburzenia budynkow itd.) poza tym Orkana jest dwupasmowa wiec ten nowy odcinek moglby byc dobrym uzupelnieniem ulicy i rozladowalby ruch...
cochi
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Wątpie w szanse realizacji takiego pomysłu. Brak zabudowań i mieszkańców w obszarze przyszłego przebiegu drogi podważa sensowność jej budowy. Orkana ani Klonowa nie jest znowu tak zakorkowana (nigdy!), aby nie można było przejechać do Jesionowej i potem w stronę Zagnańskiej. Być może, jęsli będa realizowanie plany poszerzania Zagnańskiej to takie rozwiazanie wejdzie w rachubę.
Komisja Rewizyjna czuwa!
- cochi
ale moznaby odciazyc Jesionowa , ktora w godzinach szczytu jest zakorokowana, poza tym moznaby po stronie polnocnej nowej Orkana zrobic miejsc epod nowe budownictwo (wykrczowac las itd.) bo po poludniowej to raczej cmentarz by byl. A Orkana zakorowana
Nigdy nie byla i to glownie dziki tym dwom pasom..
cochi
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
I głównie dzięki temu, że praktycznie nie odbywa sie tam tranzyt. Zostaje jeszcze Witosa.Kubio pisze:ale moznaby odciazyc Jesionowa , ktora w godzinach szczytu jest zakorokowana, poza tym moznaby po stronie polnocnej nowej Orkana zrobic miejsc epod nowe budownictwo (wykrczowac las itd.) bo po poludniowej to raczej cmentarz by byl. A Orkana zakorowanaNigdy nie byla i to glownie dziki tym dwom pasom..
Komisja Rewizyjna czuwa!
- cochi
ale swego czasu mowilo sie o marzeniach o schemacie pierescieniowym w miescie (tak jak np. w Krakowie) Orkana do Zagnaskiej, a Witosna np. do Smolaka czy przedluzonej Zelaznogorskiej lub chocby do Gruchawki i mamy dwie alternatywy dla DK 74 i zero korkow na tym odcinku. Wygoda dla mieszkancow miasta, a i miasto ma pewne alternatywy drogowe.
cochi
Panowie troszke odbiegliscie od tematu,nie gadajmy tu o drogach a o pasażu.Skoro Nomi prowadzi tak głupią lub krótkowzroczną politykę w mieście gdzie ma siedzibę jej zarząd to mówi się trudno.W Kielcach jest zlokalizowany chyba ich najgorszy market budowlany/w zaadaptowanym budynku/ co przy konkurencje Praktikera,Obi czy powstajacej Castoramie dobrze mu nie wróży.Szkoda,że nie powstał Gammavert.
Co do marketów,takie moje spostrzeżenie.@tygodnie temu jak byłęm w Kielcach,zachciało mi się w sobotę pojeździć po marketach za żarówkami halogenowymi do sufitów.Pojechałem do Praktikera,tylko OSRAM,jakieś podróby no name,w ogóle w środku syf,bałągan,ogólne złe wrażenie.Pojechałęm do MediaMarkt,pytam o żarówki a pan mi na to,że oni tylko do latarek mają/w Lublinie Media Markt budowany od postaw z pietrem biurowym ma chyba ze dwa razy większą powierzchnię/ i tam jest sporo większy asortyment towaru,byłem zawiedziony.Pojechałęm do OBI ,a tam porządek lepszy niż w Praktikerze,ale też jakieś Osramy,made in China i inne badziewia,niby marketów sporo a jak co do czego to klops.Nie znam po prostu małych,dobrych sklepów specjalistycznych,wiec jak każdy przyjezdny walnąłem po centrach handlowych.
I taka jeszcze mi uwaga przychodzi do głowy,Jurek już chyba wspomniał o tym.Czemy buduje się w Kielcach takie byle jakie baraki/Real/,centra handlowe II generacji o wątpliwej architekturze/Echo/ z dublującymi się sklepikami,czemu nie ma projektu jakiegoś Multiplesku ,kręgielni przy nowym centrum,przecież tam mieszka klkadzisiąt tysięcy ludzi,takie małe miasto.Czy to jest nieopłacalne?Kto odpowiada za takie projekty centrów?
Co do marketów,takie moje spostrzeżenie.@tygodnie temu jak byłęm w Kielcach,zachciało mi się w sobotę pojeździć po marketach za żarówkami halogenowymi do sufitów.Pojechałem do Praktikera,tylko OSRAM,jakieś podróby no name,w ogóle w środku syf,bałągan,ogólne złe wrażenie.Pojechałęm do MediaMarkt,pytam o żarówki a pan mi na to,że oni tylko do latarek mają/w Lublinie Media Markt budowany od postaw z pietrem biurowym ma chyba ze dwa razy większą powierzchnię/ i tam jest sporo większy asortyment towaru,byłem zawiedziony.Pojechałęm do OBI ,a tam porządek lepszy niż w Praktikerze,ale też jakieś Osramy,made in China i inne badziewia,niby marketów sporo a jak co do czego to klops.Nie znam po prostu małych,dobrych sklepów specjalistycznych,wiec jak każdy przyjezdny walnąłem po centrach handlowych.
I taka jeszcze mi uwaga przychodzi do głowy,Jurek już chyba wspomniał o tym.Czemy buduje się w Kielcach takie byle jakie baraki/Real/,centra handlowe II generacji o wątpliwej architekturze/Echo/ z dublującymi się sklepikami,czemu nie ma projektu jakiegoś Multiplesku ,kręgielni przy nowym centrum,przecież tam mieszka klkadzisiąt tysięcy ludzi,takie małe miasto.Czy to jest nieopłacalne?Kto odpowiada za takie projekty centrów?