Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Adasiek CK
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Dzisiaj przejeżdżałem ul. Hożą - mam zdjęcie rozbudowanej przychodzi stomatologicznej (wrzucę później). Widziałem też rozbudowany budynek na rogu ul. Hożej i Jagiellońskiej - domyślam się, że to ta przychodnia urologiczna. Powstaje budynek przy ulicy Hożej oraz za nim w podwórzu. Ten budynek przy Hożej zapowiada się dość fajnie - nie przyjrzałem się szczegółowo. Może ktoś będzie miał po drodze i zrobi zdjęcie.halny pisze:Ul Hoża (pomiędzy Mielczarskiego a Jagiellońską) dwie inwestycje " medyczne". Rozbudowa przychodni stomatologicznej Topdent i przychodni urologicznej .
- kamilkw
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
W Echu parę dni temu była informacja, że plan zagospodarowania dla inwestycji handlowej obok Makro został uchwalony. Ma być jakieś centrum handlowe z częścią biurową i magazynową (jeśli dobrze pamiętam
) Zna ktoś jakieś przecieki? I wie ktoś może co z planem dla Hipermarketu spożywczego który ma powstać na ul Ściegiennego? Z tego co pamiętam miasto miało się tym zająć w maju.
pletwa
- Petras
- Ranga: Kierownik budowy ;)
To wynalazek który wyrósł na Grunwaldzkiej, na przeciwko nowego parkingu. Nie zauważyłem żeby miał nowy temat zakładany, jeśli jest - pardon. Warsztat samochodowy to ostatnia rzeczy której się tam spodziewałem, ale cóż, tabliczka za szybą z logiem unii głosi o podnoszeniu konkurencyjności na rynku. Architektura... entuzjazmu nie wzbudza. Ale wjazd pod kątem 110 stopni z ruchliwej Grunwaldzkiej po prostu mnie rozwalił

"Rzecznik MZD zapowiada, że mimo protestów inwestycja zostanie zrealizowana."
TomanoMo pisze:Widziałem też rozbudowany budynek na rogu ul. Hożej i Jagiellońskiej - domyślam się, że to ta przychodnia urologiczna. Powstaje budynek przy ulicy Hożej oraz za nim w podwórzu. Ten budynek przy Hożej zapowiada się dość fajnie - nie przyjrzałem się szczegółowo. Może ktoś będzie miał po drodze i zrobi zdjęcie.

25.06.2011 r.
Nie wiem czy jest już o tym wątek
Kolejna duża galeria handlowa powstanie w centrum Kielc!
Obiekt ze sklepami i biurami powstanie w zaniedbanej części miasta przy ulicy 1 maja - będzie miał cztery kondygnacje, w tym jedna to podziemny parking. Kolejny inwestor szykuje się do budowy centrum handlowego w Kielcach. Nowy atrakcyjny obiekt ma powstać w zapomnianej i zaniedbanej części miasta, przy ulicy 1 Maja, w pobliżu kościoła Świętego Krzyża.
Do firmy HDS Plus należą trzy nieruchomości przy ulicy 1 Maja 62, 62a i 64. Są one zabudowane starymi kamienicami, które są przewidziane do wyburzenia. W ich miejscu powstanie nowoczesny budynek, ciągnący się od ulicy 1 Maja w głąb rozległego podwórza.
– Są wydane warunki zabudowy. Teren nadaje się pod budownictwo mieszkaniowe, usługi biurowe, medyczne czy hotelarskie. Może tam powstać podziemny parking – informuje Andrzej Kędra, dyrektor Wydziału Architektury i Urbanistyki Urzędu Miasta w Kielcach. – Wysokość nowej zabudowy musi być dostosowana do istniejących sąsiednich kamienic.
Hieronim Siwiec, jeden z udziałowców firmy HDS Plus, przyznaje, że trwają przygotowania do inwestycji. – Mieliśmy wybudować galerię handlową, ale zmieniliśmy plany i powstanie centrum handlowo-usługowe. Trwają prace nad nową koncepcją. Będzie to budynek trzykondygnacyjny, a czwartą kondygnację, podziemną, zajmie parking na około 100 miejsc. Nie wiemy jeszcze jakiej branży będzie dotyczyła część handlowa. Górę zajmą biura. Jeszcze w tym roku chcemy wystąpić o pozwolenie na budowę, a wiosną 2012 roku rozpocząć inwestycję – mówi.
Galeria goni galerię
Kielce ostatnio przeżywają prawdziwy boom jeśli chodzi o obiekty handlowe. W sierpniu otwarcie przebudowanej Galerii Echo – jednej z największej w Polsce. Wiosną 2012 roku otwarcie ogromnej Galerii Korona. Rozpoczęła się już budowa centrum handlowego przy ulicy Zagnańskiej, gdzie znajdzie się market budowlany, spożywczy i galeria ze sklepami różnych marek. Wkrótce rozpocznie się budowa gigantycznego centrum handlowego przy wylocie z Kielc na Łódź w okolicach skrzyżowania obwodnicy Kielc z drogą numer 74.
źródło: echo dnia
Prawdę mówiąc echo jak zwykle ma skłonność do patosu. Planują budynek handlowo-usługowy, a oni wielce piszą że kolejna duża galeria. Juz sieto zaczyna robić denerwujace, ze ktoś nie wie co to galeria handlowa.
Kolejna duża galeria handlowa powstanie w centrum Kielc!
Obiekt ze sklepami i biurami powstanie w zaniedbanej części miasta przy ulicy 1 maja - będzie miał cztery kondygnacje, w tym jedna to podziemny parking. Kolejny inwestor szykuje się do budowy centrum handlowego w Kielcach. Nowy atrakcyjny obiekt ma powstać w zapomnianej i zaniedbanej części miasta, przy ulicy 1 Maja, w pobliżu kościoła Świętego Krzyża.
Do firmy HDS Plus należą trzy nieruchomości przy ulicy 1 Maja 62, 62a i 64. Są one zabudowane starymi kamienicami, które są przewidziane do wyburzenia. W ich miejscu powstanie nowoczesny budynek, ciągnący się od ulicy 1 Maja w głąb rozległego podwórza.
– Są wydane warunki zabudowy. Teren nadaje się pod budownictwo mieszkaniowe, usługi biurowe, medyczne czy hotelarskie. Może tam powstać podziemny parking – informuje Andrzej Kędra, dyrektor Wydziału Architektury i Urbanistyki Urzędu Miasta w Kielcach. – Wysokość nowej zabudowy musi być dostosowana do istniejących sąsiednich kamienic.
Hieronim Siwiec, jeden z udziałowców firmy HDS Plus, przyznaje, że trwają przygotowania do inwestycji. – Mieliśmy wybudować galerię handlową, ale zmieniliśmy plany i powstanie centrum handlowo-usługowe. Trwają prace nad nową koncepcją. Będzie to budynek trzykondygnacyjny, a czwartą kondygnację, podziemną, zajmie parking na około 100 miejsc. Nie wiemy jeszcze jakiej branży będzie dotyczyła część handlowa. Górę zajmą biura. Jeszcze w tym roku chcemy wystąpić o pozwolenie na budowę, a wiosną 2012 roku rozpocząć inwestycję – mówi.
Galeria goni galerię
Kielce ostatnio przeżywają prawdziwy boom jeśli chodzi o obiekty handlowe. W sierpniu otwarcie przebudowanej Galerii Echo – jednej z największej w Polsce. Wiosną 2012 roku otwarcie ogromnej Galerii Korona. Rozpoczęła się już budowa centrum handlowego przy ulicy Zagnańskiej, gdzie znajdzie się market budowlany, spożywczy i galeria ze sklepami różnych marek. Wkrótce rozpocznie się budowa gigantycznego centrum handlowego przy wylocie z Kielc na Łódź w okolicach skrzyżowania obwodnicy Kielc z drogą numer 74.
źródło: echo dnia
Prawdę mówiąc echo jak zwykle ma skłonność do patosu. Planują budynek handlowo-usługowy, a oni wielce piszą że kolejna duża galeria. Juz sieto zaczyna robić denerwujace, ze ktoś nie wie co to galeria handlowa.