Echo Dnia pisze:Do Kielc zawitała też amerykańska firma Apollo-Rida Poland, z siedzibą w Warszawie. Jest to firma deweloperska zajmująca się zarządzaniem oraz inwestowaniem w nieruchomości komercyjne w Polsce. W ubiegłym roku, firma została właścicielem całego kompleksu handlowego przy ulicy Radomskiej. - W 2004 roku kupiliśmy od grupy Metro Real cały kompleks handlowy, na którym mieszczą się Real i Praktiker. W 2005 roku dokupiliśmy kolejny obiekt przy Radomskiej 18, gdzie obecnie sprzedawane są wykładziny, sprzęt elektroniczny. Udało nam się szczęśliwie połączyć te obiekty w jedną całość - wyjaśnia Wiktor Rodziewicz dyrektor do spraw inwestycyjnych Apollo Ridy.
Teraz amerykańska firma planuje budowę kolejnego obiektu. - Na południe od marketu budowlanego Praktiker chcemy wybudować halę o powierzchni dwóch tysięcy metrów kwadratowych - informuje dyrektor Rodziewicz. - Inwestycje zamierzamy podzielić na dwa jednakowe sklepy, po tysiąc metrów każdy. Sklepy będą uzupełniać ofertę tych, które już są i na pewno nie będą dla siebie konkurencją. Dyrektor nie chce na razie zdradzać szczegółów, co tam będzie, ale wyjaśnia, że swoją siedzibę znajdą tu międzynarodowe sieci handlowe. Firma ma już pozwolenie na budowę.
Apollo Rida Centrum - ul. Radomska 8
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Komisja Rewizyjna czuwa!
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Gdyby tam powstał Decathlon to byłoby miło, póki co brakuje mi w Kielcach megamarketu sportowego. No i ja jednak cały czas liczę na coś typu wyposażenie dom&ogród. Czy znalazł ktoś jakieś innformacje z jakimi sieciami apollo współpracuje?giani pisze:A ja cos czuje ze tam moze powstac sportowy Decathlon, bo w calym kompleksie jest tylko jeden taki sklep, Active (beznadzieja).
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
-
voodoo
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Na podstronie kieleckiego obiektu na stronie Apollo Rida pisze:Jarek pisze: Czy znalazł ktoś jakieś innformacje z jakimi sieciami apollo współpracuje?
Powierzchnia do potencjalnej rozbudowy: 3 750
Szczegółowych informacji udziela Dział Korporacyjno-Inwestycyjny:
http://www.apollorida.com.pl/main/main.php?id=25
Sprawy Korporacyjno-inwestycyjne
Rafał Nowicki
Senior Vice Prezes
rnowicki@apollorida.com.pl
tel. +48 (22) 528 22 22
Joseph Karp
Senior Vice Prezes
jkarp@apollorida.com.pl
tel. +48 (22) 528 22 22
Może tu sie dowiedzieć czegoś więcej
-
kamil olak
W Radomiu już ruszyły prace budowlane więc zgodnie z zapowiedziami niedługo rozpoczną sie prace w Kielcach
http://www.inwestycje.radom.pl/z_0064.php
Rozbudowa Centrum Handlowego M1
Status: w realizacji
Inwestor: Apollo-Rida Poland
Pierwsze informacje na temat planowanej rozbudowy Centrum Handlowego M1 pojawiły się w I połowie 2006r. Inwestor zamierza postawić drugi obiekt handlowy na działce 6tys. metrów kwadratowych. Obecnie trwa już porządkowanie terenu pod inwestycję.