Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Te cuda architektury sakralnej nigdy nie dorównają tym katedrom Notre Dame z Paryża czy tej z Chartres.Czy choćby tej z Barcelony ciągle nie dokończonego dzieła Gaudiego.Społeczeństwo się starzeje,laicyzuje a ponadto przyrost populacji w Polsce ujemny,więc pytanie kto będzie z nich korzystał za 20-30 lat ma sens.Bez obrażania uczuć katolików.
Dokładnie.
A a propos architektury - jakoś chyba nigdy o tym nie napisałem: kościół p.w. Św. Józefa z czasem zacząłem uważać za najlepszy powojenny obiekt architektoniczny w Kielcach. Przyjrzyjcie się jego wszystkim rozwiązaniom i detalom - szczególnie wewnątrz. Podobają mi się również bryły budynków kościołów: na Baranówku (Św. Stanisława) i obok Zagórskiej za basenem (Św. Maksymiliana)
A a propos architektury - jakoś chyba nigdy o tym nie napisałem: kościół p.w. Św. Józefa z czasem zacząłem uważać za najlepszy powojenny obiekt architektoniczny w Kielcach. Przyjrzyjcie się jego wszystkim rozwiązaniom i detalom - szczególnie wewnątrz. Podobają mi się również bryły budynków kościołów: na Baranówku (Św. Stanisława) i obok Zagórskiej za basenem (Św. Maksymiliana)
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)
-
maciej
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Zgadza się, RZ. Dlatego tym bardziej niepokoi mnie "modernizacja", która jest przeprowadzana od paru lat - cyklinowanie ławek, piaskowanie podłogi, tynkowanie betonu architektonicznego.. Wszystko żeby było "przytulniej" i cieplej. Tragedii nie ma, ale ten kościół powinien zachować bardziej surowy charakter, myślę że taki był zamysł architekta.
Nieprawda: http://www.stat.gov.pl/gus/5840_3906_PLK_HTML.htmdarek pisze:przyrost populacji w Polsce ujemny
- Jezpir
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Może jak sąsiad budował, to granicę wytyczył mu geodeta w innym miejscu. Może była w innym miejscu (granice czasem się koryguje). Może jet tam przejście (służebność dojścia) do innej działki. A może będzie w głębi synagoga i zrobili "ucho igielne"? Możliwości jest wiele. Ale wygląda to kiepsko.
Jeżpir
U zbiegu ulicy Barwinek i Starowapiennikowej (przy zakręcie) budowana jest czterostanowiskowa myjnia samoobsługowa. Inwestor to In Praxi a projektant Detan.
W związku z ubieganiem się o dofinansowanie projektu z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2007 – 2013,:
projektu pod nazwą: „Dywersyfikacja działalności spółki poprzez wprowadzenie nowej usługi w oparciu o innowacyjne rozwiązania technologiczne i organizacyjne ” polegającej na budowie czterostanowiskowej, samoobsługowej myjni samochodowej, spółka „In Praxi Inwestycje i Nieruchomości Marek Żmudzki, Krzysztof Wróbel Spółka jawna” z siedzibą w Kielcach ,ul. Starodomaszowska 30/48, zaprasza do składania ofert na następujące dostawy i roboty ogólnobudowlane.
W związku z ubieganiem się o dofinansowanie projektu z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego na lata 2007 – 2013,:
projektu pod nazwą: „Dywersyfikacja działalności spółki poprzez wprowadzenie nowej usługi w oparciu o innowacyjne rozwiązania technologiczne i organizacyjne ” polegającej na budowie czterostanowiskowej, samoobsługowej myjni samochodowej, spółka „In Praxi Inwestycje i Nieruchomości Marek Żmudzki, Krzysztof Wróbel Spółka jawna” z siedzibą w Kielcach ,ul. Starodomaszowska 30/48, zaprasza do składania ofert na następujące dostawy i roboty ogólnobudowlane.
-
baux
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Tak zgadza się to żaden klub tylko pralnia w amerykańskim stylu.
http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 38320.html
http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 38320.html