Filary w garazu podziemnym sa ustawione bardzo gesto i sa dosc duze, wiec sadze, ze jest taka mozliwosc, ale tutaj specjalisci raczej powinni sie wypowiedziec.B@rteK pisze:Ciekawe czy nadal chcą rozbudować się w stronę akademików. Zastanawia mnie to czy konstrukcja jest przystosowana do aż 3 piętrowej nadbudowy, ale mam nadzieję, że Echo wie co robi
Echo Investment - Galeria Echo
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
jak dla mnie to jest pic na wode fotomontarz ze strony naszego brukowca. rozbudowa galeri echo jest mozliwa tylko w strone akademikow. jest nawet specjalne przejscie (na tylach empiku) - w przypadku rozbudowy empik zostanie przeniesiony a na jego miejscu powstnie alejka prowadzaca do drogiej czesci i to pewnie ona bedzie 3 pietrowa (w tym pewnie dodatkowe miejsca parkingowe) wiec nie spodziewalbym sie zeby powierzchnia handlowa galeri echo sie jakos bardzo strasznie zwiekszyla.
bobek nie rozumiem Cie troche.
Jak powierzchnia GE ma sie znacznie nie zwiekszyc, skoro ma byc trzy poziomowa. Oczywiscie nie zwiekszy sie trzykrotnie w gore, bo zostanie zapewne dobudowana czesc tak jak piszesz, w kierunku akademikow.
I zgodze sie z Twoja opinia, ze w miejscu empiku i pewnie AGD powstanie nowe przejscie do nowej czesci galerii.
Wydaje mi sie ze gdy budowano GE brano pod uwage jej rozbudowe, i wlasnie w tym miejscu przewidziano łączącą (niewiem jak to sie pisze
) alejkę, dlatego empik i AGD sa nieco w glebi.
A po przeniesieniu tych sklepow, nowo powstala alejka utworzy swoisty punkt centralny galerii z glownym "skrzyzowaniem alejek"
Jak powierzchnia GE ma sie znacznie nie zwiekszyc, skoro ma byc trzy poziomowa. Oczywiscie nie zwiekszy sie trzykrotnie w gore, bo zostanie zapewne dobudowana czesc tak jak piszesz, w kierunku akademikow.
I zgodze sie z Twoja opinia, ze w miejscu empiku i pewnie AGD powstanie nowe przejscie do nowej czesci galerii.
Wydaje mi sie ze gdy budowano GE brano pod uwage jej rozbudowe, i wlasnie w tym miejscu przewidziano łączącą (niewiem jak to sie pisze
A po przeniesieniu tych sklepow, nowo powstala alejka utworzy swoisty punkt centralny galerii z glownym "skrzyzowaniem alejek"
-
kamil olak
też nie spodziewałbym się czegoś wielkiego tym bardziej ze mój ulubiony pan Gepner powiedział mi że takie słowa z jego ust nie padły a pani z echa chciała koniecznie cos napisać więc napisała ze trzy pietra wgórę:) nie raz przekonaliśmy się że echo bywa nierzetelne niestety:(bobek pisze:jak dla mnie to jest pic na wode fotomontarz ze strony naszego brukowca. rozbudowa galeri echo jest mozliwa tylko w strone akademikow. jest nawet specjalne przejscie (na tylach empiku) - w przypadku rozbudowy empik zostanie przeniesiony a na jego miejscu powstnie alejka prowadzaca do drogiej czesci i to pewnie ona bedzie 3 pietrowa (w tym pewnie dodatkowe miejsca parkingowe) wiec nie spodziewalbym sie zeby powierzchnia handlowa galeri echo sie jakos bardzo strasznie zwiekszyla.
rozbudowa
Jest już pierwsza wersja planu rozbudowy-część galerii głównej sciągnięta ze Złotych Tarasów a reszta to już koncepcja dopasowana do istniejącego budynku.Całość nadbudowy będzie nad hipermarketem,hipermarket przeniesie się do hali bocznej od strony akademików .Nad Euro i Empikiem będzie dalsza część nadbudowy .Wjazd do galerii będzie zabudowany a nie odkryty jek jest teraz i będzie przelotowy tam będzie nowy dojazd.Nad dojazdem będą sklepy .Cała konstrukcja nosna przeniesiona zostanie nad dojazd.Sciany wspinaczkowe jak i kaskada wodna w pionie istniejącego hipermarketu.Hala sprzedażowa Tesko ma zostać zwiekszona o około 1500 m/k Cała wersja planu i wizalizacja będzie przedstawiona w III kw.Prace mają tak być prowadzone aby nie kolidowały z pracą galerii a zamknięcie ma byc krótkie kiedy będą uruchamiane łączniki.Całość wygląda ciekawie ale zobaczymy czy będzie to już wersja ostateczna czy jeszcze będą zmiany.Niestety planów wstępnych nie mogę przedstawić jak i nie mogę podać kto projektuje.TAJEMNICA ale dodam ,że ten kto mysli to sam już wie gdzie plany się znajdują.
Ben Kielce
Wiem ,że projekty są ale następuje zmiana za zmianą ,projektanci -podwykonawcy jeszcze nie dali całkowitych planów ,nie ma dokładnego opracowania wod-kan. elektryka jest jeszcze w fazie rozwiązań i jeszcze warunki BHP są nie takie .Ale jak widziałeś to sam się orientujesz ,że jest ładnie nawet można powiedzieć że lux trochę tylko mnie dziwią materiały wykończeniowe ,których w starej galerii nie ma a w nowej są .Owszem cała sciana jak i kakada wodna jest oki,ale oświetlenie musi ulec zmianie.Łuki łącznikowe są ładne gorzej z alejkami zbyt wąskie miedzy starą a nową częścią ponoć to ma być rozwiązane w najbliższym czasie.Kolorystyka,lustra i szkło jest super.Dopracowuja zasilanie nowej windy i wentylacje kanału.Winda podobna do tej w Warszawskiej Promenadzie ,antresola wykonana ładnie i te wnęki to też jest oki jezeli wsadza tam kawiarnie i kluby tomamy Europę.Kłopot jest z zasilaniem za mała moc zamówiono i teraz problemyPotrzeba tyle co do zasilenia całych Chęcin.Dlatego wersja ostateczna będzie chyba w lipcu a roboty w IV kw.
Ben Kielce
no, no fajnie by było..
wreszcie skończyło się olewanie Kielc przez Echo Inv.
tylko jedna sprawa, słyszałem, że już przy budowie obecnej galerii były problemy z terenem i fundamentami, a przy budowie jeszcze następnych kondygnacji, mogłoby się to po prostu.. zawalić..
no ale bądźmy optymistami, ważne, że się coś wreszcie ruszyło.
wreszcie skończyło się olewanie Kielc przez Echo Inv.
tylko jedna sprawa, słyszałem, że już przy budowie obecnej galerii były problemy z terenem i fundamentami, a przy budowie jeszcze następnych kondygnacji, mogłoby się to po prostu.. zawalić..
no ale bądźmy optymistami, ważne, że się coś wreszcie ruszyło.