Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Z tego co wiem to projekt już jest robiony. Więc o czym tu w ogóle gadać? Zapłacisz za drugi projekt?Grzegorz pisze:A może powinniśmy uświadomić kogo trzeba, że kielczanie wolą poprzedni projekt? Przecież ten budynek będzie dla kielczan i to dzięki nim będzie zarabiać. Jestem przekonany, że większości spodobała by się poprzednia wizualizacja. Może jakaś ankieta w internecie z trzema (lub dwoma najnowszymi) projektami galerii, albo jeszcze lepiej, przeprowadzenie takiej ankiety na ulicach Kielc?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
Ja mam cicha nadzieje ze Galeria bedzie wygladala, cos takiego jak budynek na avatarze autora, jesli to ten budynek o ktorym mysle.
Ale to chyba taka niefortunna wizualizacja.
Wsumie to chyba dobrze jesli jest marna wizualka, bo efekt koncowy moze mile zaskoczyc. Juz nie raz mielismy piekne wizualizacje a efekt jaki byl taki byl.
Lepiej byc mile zaskoczonym niz rozczarowanym
Poczekajmy na jakas komputerowa, blyszczaca wizualizacje
Ale to chyba taka niefortunna wizualizacja.
Wsumie to chyba dobrze jesli jest marna wizualka, bo efekt koncowy moze mile zaskoczyc. Juz nie raz mielismy piekne wizualizacje a efekt jaki byl taki byl.
Lepiej byc mile zaskoczonym niz rozczarowanym
Poczekajmy na jakas komputerowa, blyszczaca wizualizacje
Wg mnie, jedyne co można stwierdzić patrząc na taką wizualkę, to to, że takiego budynku jeszcze w Kielcach nie ma. Wizualizacja jednej z elewacji, do tego średniej wielkości i jakości, a przede wszystkim przedstawiająca widok nocny i tyle stron (w większośći negatywnych) komentarzy? Panowie, drużyny nie ocenia się po jednym (w tym przypadnku nienajlepszym) zawodniku 
- Sz.J.
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
To taka mieszanka wrocławskiego domu handlowego "Renoma" i "Metropolitana" z Warszawy. Dlatego ja też jestem rozdarty.
Chyba wolałbym jednak projekt nr 2.
Podoba mi się, że budzi emocje i szokuje. Odwiedzający Kielce na pewno go zapamiętają. Dobre też rozwiązania komunikacyjne, główne wejście centralnie od Warszawskiej.
Nie podoba mi się wiata nad wejściem i napis nazwy (jak byłem mały miałem takie klocki
)
Chyba wolałbym jednak projekt nr 2.
Podoba mi się, że budzi emocje i szokuje. Odwiedzający Kielce na pewno go zapamiętają. Dobre też rozwiązania komunikacyjne, główne wejście centralnie od Warszawskiej.
Nie podoba mi się wiata nad wejściem i napis nazwy (jak byłem mały miałem takie klocki
jeśli chodzi o wygląd to mysle, ze nie ma co narzekać, tym bardziej, ze prawdopodobnie w rzeczywistosci bedzie to wygladac lepiej.
Ja bardziej jestem ciekawy, czy w zwiazku ze zmianą projektu- zmianie ulegną również gabaryty budynku, wielkość powierzchni użytkowej? To, że o ileś na pewno to wiadoma sprawa, ale o ile? Może przybyło powierzchni, ubyło ? Jeśli okna przedstawiają piętra, to widzę ich 5 + parter. Miało byc wczesniej jak dobrze pamietam mniej. a może to złudne po wizualce?
I jeszcze jedno - czytam z art. GW, że budowa moze się rozpocząć dopiero na koniec przyszłego roku z uwagi na plany przygotowywane przez miasto.
Inwestor mógłby przypuszczam "już". I to mnie wkurza.
Ja bardziej jestem ciekawy, czy w zwiazku ze zmianą projektu- zmianie ulegną również gabaryty budynku, wielkość powierzchni użytkowej? To, że o ileś na pewno to wiadoma sprawa, ale o ile? Może przybyło powierzchni, ubyło ? Jeśli okna przedstawiają piętra, to widzę ich 5 + parter. Miało byc wczesniej jak dobrze pamietam mniej. a może to złudne po wizualce?
I jeszcze jedno - czytam z art. GW, że budowa moze się rozpocząć dopiero na koniec przyszłego roku z uwagi na plany przygotowywane przez miasto.
Inwestor mógłby przypuszczam "już". I to mnie wkurza.
---- > Civitas Kielcensis < ----