Spacerkiem po placach budowy - raport
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
halny
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Pomiędzy wiaduktami na 1-maja, obok stacji obslugi Greger pojawiły się na zapuszczonej działce kontenery biurowe ,piętrowe. Jak na jakąs budowę w w/w miejscu to raczej za duże biuro, może to w związku z planowaną budow nowego wiaduktu herbskiego?? i drugi tenat nowa budowa na rogu Mielczarskiego i Hożej. Trwa wywózka dużej ilości ziemi. Nie spotkałem się z tym tematem na forum, aleee . . . 
-
Kot
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Być może coś mi umknęło, nie można wykluczyć, ale jeśli ktoś może mnie uświadomić kto buduje i z jakim przeznaczeniem na Wesołej 27A (w podwórzu) to będę wdzięczny i z góry dzięki. Tablicy informacyjnej nie dostrzegłem żadnej, za to płot ... galanty :-)
Zdjęcia z 30.04.2009 (trochę ciemne, robiłem wieczorem).

Zdjęcia z 30.04.2009 (trochę ciemne, robiłem wieczorem).

halny pisze:Pomiędzy wiaduktami na 1-maja, obok stacji obslugi Greger pojawiły się na zapuszczonej działce kontenery biurowe ,piętrowe. Jak na jakąs budowę w w/w miejscu to raczej za duże biuro, może to w związku z planowaną budow nowego wiaduktu herbskiego?? i drugi tenat nowa budowa na rogu Mielczarskiego i Hożej. Trwa wywózka dużej ilości ziemi. Nie spotkałem się z tym tematem na forum, aleee . . .
Na tej działce, gdzie stoją kontenery jest już spory wykop w ziemi, więc pewnie będzie coś budowane.
Budynek MOPR przy Studziennej będzie rozbudowany
Budynek Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie przy ulicy Studziennej w Kielcach będzie rozbudowany. Część parteru ma być powiększona w taki sposób, żeby ułatwić obsługę osób niepełnosprawnych- tłumaczy Marek Scelina, dyrektor kieleckiego MOPRu.
W tej chwili, warunki w jakich mogą oni załatwić formalności pozostawiają wiele do życzenia. Osoby na wózkach inwalidzkich nie mają w ogóle dostępu do części budynku, w której obsługiwani niepełnosprawni - przyznał dyrektor. Uniemożliwiają im to progi, zbyt wąskie drzwi i zakręty.
Do nowej części budynku, wjazd będzie prosty, a różnice poziomów przy wejściu zostaną całkowicie zlikwidowane. Rozbudowa budynku przy Studziennej ma potrwać do połowy lipca. Obiekt powiększy się o 100 metrów kwadratowych.
http://www.radio.kielce.pl/page,,Budyne ... 37103.html
===============================================
http://www.mopr.kielce.pl/wwwmopr/?act=m&id=102
Budynek Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie przy ulicy Studziennej w Kielcach będzie rozbudowany. Część parteru ma być powiększona w taki sposób, żeby ułatwić obsługę osób niepełnosprawnych- tłumaczy Marek Scelina, dyrektor kieleckiego MOPRu.
W tej chwili, warunki w jakich mogą oni załatwić formalności pozostawiają wiele do życzenia. Osoby na wózkach inwalidzkich nie mają w ogóle dostępu do części budynku, w której obsługiwani niepełnosprawni - przyznał dyrektor. Uniemożliwiają im to progi, zbyt wąskie drzwi i zakręty.
Do nowej części budynku, wjazd będzie prosty, a różnice poziomów przy wejściu zostaną całkowicie zlikwidowane. Rozbudowa budynku przy Studziennej ma potrwać do połowy lipca. Obiekt powiększy się o 100 metrów kwadratowych.
===============================================
Kielce dn. 20.04.2009 r.
MOPR/ZP/341/4/2009
Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Kielcach zawiadamia , że postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego na Rozbudowę budynku Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie – Kielce , ul. Studzienna 2 wraz z wykonaniem nowego ogrodzenia zostało rozstrzygnięte w dn. 20.04.2009 r.
W postępowaniu złożono 13 ofert. 11 ofert spełnia warunki udziału w postępowaniu . Wykonawcą została firma Remonty i Wykończenia Wnętrz Krzysztof Janaszek 25-132 Kielce,
ul. Batorego 59, z ceną ofertową = 379 853,22 zł. . Oferta otrzymała od 4 – osobowej Komisji Przetargowej ocenę 4x100= 400 punktów w jedynym kryterium oceny ofert –cenie.
-
shogun2111
- Kontakt: