Alutechnika Inwestycje - Odyssey ClubHotel Wellness&SPA

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Sz.J.
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Sz.J. » 18 lipca 2010, o 13:18

200 metrowy basen ? czyli jaki ?
A piąta gwiazdeczka bardzo cieszy ! Wreszcie !

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 5 sierpnia 2010, o 19:57

4-08-2010
Obrazek
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Awatar użytkownika
BziQ76
Kontakt:

Post autor: BziQ76 » 15 listopada 2010, o 20:39

Dwa szybkie "strzały" z drogi na Masłów
14.11.2010

Obrazek

Obrazek

Koomanos

Post autor: Koomanos » 15 listopada 2010, o 22:18

Ja od siebie mogę dodać, że za około 2 tygodnie ma być robiona droga dojazdowa do hotelu. Miejsca parkingowe już powstały chyba wszystkie. W pokojach dużo się nie ruszyło - w najbliższych dniach położone zostaną płytki w łazienkach, chyba we wszystkich pokojach i dzisiaj wchodzili tapeciarze. Reszta przyszłych pomieszczeń typu gabinety kosmetyczne itd. "robią" na razie za magazyny. W niektórych miejscach pojawiła się trawa. Z pomieszczeń skończonych lub już "kończących się" można wymienić jedynie kuchnię i saunę. Termin oddania oczywiście przesunięty, na nowy rok (podobno koniec stycznia, ale to takie usłyszane gdzieś od kogoś :wink:).

Jeśli będę miał możliwość zrobienia zdjęć to niedługo coś powinienem wrzucić, ale nic nie obiecuję.
Ostatnio zmieniony 2 lutego 2011, o 17:09 przez Koomanos, łącznie zmieniany 1 raz.

TomanoMo

Post autor: TomanoMo » 2 lutego 2011, o 13:33

Pierwszy pięciogwiazdkowy hotel pod Kielcami prawie gotowy.

Już na przełomie lutego i marca zostanie otwarty w Kielcach pierwszy pięciogwiazdkowy hotel w Dąbrowie pod Kielcami. Będzie się nazywał Odyssey ClubHotel Wellness & SPA, a jego właścicielem jest kielecki przedsiębiorca Piotr Syska.

- Już kilka lat temu chciałem stworzyć miejsce służące odnowie biologicznej i rekreacji. Projekt realizuję dopiero teraz, gdyż po konsultacji z firmami doradczymi postanowiłem poszerzyć inwestycję o bazę hotelową oraz restaurację – mówi właściciel nowego obiektu hotelowego.

Odyssey ClubHotel Wellness & SPA będzie się składał z czterech luksusowych apartamentów i 38 komfortowo wyposażonych pokoi. Jednocześnie przenocuje tutaj 81 osób. Pobyt w hotelu uatrakcyjnią gościom panoramiczne okna i słoneczne tarasy, które umożliwią podziwianie wyjątkowej panoramy. W hotelu zaplanowano także zaplecze konferencyjne wyposażone w nowoczesny sprzęt audiowizualny, system nagłaśniający oraz stały dostęp do Internetu. Goście będą mieli do dyspozycji trzy sale: dużą – Konferencyjną - mieszczącą 80 osób, mniejszą – Plenarną - dla 15 osób oraz niewielką – Klubową - stworzoną z myślą o spotkaniach towarzyskich w eleganckim, salonowym klimacie.

Największą powierzchnię na terenie Odyssey zajmie strefa Wellness & SPA. Na blisko 1400 metrach kwadratowych znajdzie się część relaksacyjna z dużym basenem rekreacyjnym z masażami podwodnymi oraz basenem solankowym w formie jaskini gdzie, ze względu na duże zasolenie wody, ciało będzie unosiło się swobodnie na powierzchni. Ciekawą atrakcją będzie także świat saun, w którego skład wejdą sauny: klasyczna fińska, ziołowa z niższą temperaturą, infrared na promienie podczerwone oraz łaźnia parowa z aromaterapią.
Wizualizacje: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ga ... usza-pod-k

Źródło: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 49958.html

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 6 lutego 2011, o 16:10

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Trojanek

Post autor: Trojanek » 13 lutego 2011, o 23:22

Działa już strona internetowa, jeszcze w niektórych zakladkach są braki, ale sporo już mozna sie dowiedzieć i zobaczyć, ciekawie to wygląda.
Podobno w marcu otwarcie.

http://hotelodyssey.pl/

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 23 marca 2011, o 17:08

Otwarto pierwszy w regionie pięciogwiazdkowy hotel [ZDJĘCIA]
marc
2011-03-23, ostatnia aktualizacja 2011-03-23 16:55

30 milionów złotych kosztowała budowa pierwszego w regionie pięciogwiazdkowego hotelu klasy wellness&SPA "Odyssey" w kieleckiej Dąbrowie. W środę został oficjalnie zaprezentowany.

- O budowie takiego obiektu myślałem od dawna. Chciałem stworzyć miejsce, w którym nie tylko kielczanie mogliby wypocząć podczas zabiegów relaksacyjnych, popływać na basenie i smacznie zjeść. Nareszcie udało mi się to marzenie zrealizować - mówi Piotr Syska, inwestor i kielecki biznesmen prowadzący od lat firmę Alutechnika.

Zastrzega, że nowy obiekt nie jest nastawiony na dużą ilość gości, ale jakość obsługi. - Mamy tylko 38 pokoi i cztery apartamenty, ale aż 14 gabinetów zabiegowych - wylicza Syska.

W przeliczeniu na każdy pokój przypada po 30 m kw. salonu SPA. Sam budynek robi imponujące wrażenie - z 300-metrowego tarasu roztacza się wspaniała panorama Kielc i m.in. zamku w Chęcinach. Każdy gabinet piękności ma swój charakter, jest więc np. sala w stylu gotyckim, gdzie można się wykąpać w winie lub mleku, a w sali masażu tajskiego uwagę zwracają liny, z których korzystają masażyści obsługujący gości. Panie zainteresuje warta 240 tys. zł maszyna ReayLife, która pomaga laserem zniwelować m.in. zmarszczki. Całość uzupełnia m.in. basen, sala do jogi, basen z solanką, łaźnia parowa.

Docelowo będzie tam pracowało 55 osób, a pierwsi goście przyjadą już w czwartek. - Chcemy, żeby to nasz obiekt był docelowym punktem podróży, dla osób, które chcą wypocząć. Dlatego nie organizujemy np. wesel, chociaż mamy sporo telefonów w tej sprawie - mówi Syska.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kielce

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... hotel.html

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 23 marca 2011, o 20:56

Pięciogwiazdkowy hotel pod Kielcami otwarty od jutra!

Największa w Polsce ściana z żywych kwiatów i sala do ćwiczeń jogi i tai-chi, szklana podłoga, pod którą jest piasek z plaży i egzotyczne gekony i żółwie można między innymi oglądać w Odyssey ClubHotel Wellness&SPA w podkieleckiej Dąbrowie. Dzisiaj pojawią się tu pierwsi hotelowi goście.

Czeka na nich 38 pokoi i cztery apartamenty z 37-calowymi ledowymi telewizorami, 14 gabinetów kosmetycznych, urządzonych w różnych stylach, trzy sale konferencyjne, dwa baseny, sauny, restauracja z 300-metrowym tarasem z najpiękniejszym widokiem w Kielcach na Góry Świętokrzyskie, zamek w Chęcinach i Karczówkę.

- Budowa tego obiektu była dla mnie wielkim wyzwaniem. I chociaż mam spore doświadczenie w budownictwie, nareszcie mogę odetchnąć z ulgą, bo wszystko się udało – powiedział zadowolony z ukończonej Piotr Syska, właściciel obiektu.

Rzeczywiście, obiekt, który zbudowany został na wysokości 365 metrów nad poziomem morza, na zboczu góry w Dąbrowie koło Kielc, kosztował sporo pieniędzy i wiele trudu wszystkich, którzy zaangażowani byli w jego budowę. - Niektóre elementy wyposażenia, jak ogromne wanny do kąpieli, trzeba było wnosić na górę na własnych plecach, bo ogromny długi samochód nie dał rady tu wjechać – śmieje się Robert Węglarz, dyrektor hotelu. Cała inwestycja pochłonęła około 30 milionów złotych, z czego 30 procent stanowił wkład własny, a część unijna dotacja.

Na powierzchni 5400 metrów kwadratowych powstała nie tylko ekskluzywna baza hotelowa, ale także miejsce służące odnowie biologicznej i rekreacji. To wszystko ma służyć luksu-sowi dla ciała i ducha i przyciągać gości z całej Polski, ale głównie warszawiaków, którzy ze stolicy mają tutaj naprawdę blisko. Skorzystają też mieszkańcy naszego regionu, którzy po takie luksusy musieli jeździć daleko, a teraz wszystko mają na miejscu.

:arrow: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 54165.html

Trojanek

Post autor: Trojanek » 1 maja 2011, o 01:35

Źródło:
Obrazek

LOOKSUS W ODYSSEY CLUBHOTEL

Podkielecki Odyssey ClubHotel Wellness & SPA w kwietniu gościł ekipę programu Looksus emitowanego przez Polsat Cafe.
Materiał o pierwszym w województwie świętokrzyskim pięciogwiazdkowym obiekcie ukaże się w 63 odcinku, którego premiera odbędzie się w środę 27 kwietnia.

W świat luksusu zabiera widzów znana fotograf, prywatnie żona Bogusława Lindy - Lidia Popiel. Program prezentuje najbardziej ekskluzywne i najdroższe produkty, gadżety, potrawy, samochody i miejsca, jakie są dostępne w Polsce. Do tego elitarnego grona dołączył dopiero co otwarty pod Kielcami Odyssey ClubHotel Wellness & SPA.

Obrazek

W środę 27 kwietnia w Looksusie Odyssey odkryje świat ekskluzywnego relaksu, w którym znajduje się m.in. duży basen z masażami podwodnymi z widokiem na Góry Świętokrzyskie, a także strefa SPA, gdzie można skorzystać z najbardziej luksusowych zabiegów i masaży w Polsce. Wśród nich nie zabraknie apartamentu SPA dla dwojga, gabinetu do masażu tajskiego oraz gabinetu w stylu gotyckim do kąpieli w kozim mleku, aromatycznych olejkach, piwie lub winie.

W programie pokazany zostanie również wyjątkowy element architektoniczny znajdujący się w recepcji głównej hotelu - zielone ściany, które zachwycają swym widokiem żywych roślin. O tym niecodziennym elemencie wystroju opowie pomysłodawca projektu, a jednocześnie właściciel obiektu – Piotr Syska.

Prowadząca program Lidia Popiel była pod wrażeniem Odyssey ClubHotel Wellness & SPA.
- Odyssey urzeka nie tylko wystrojem i designem, ale także wyjątkowym klimatem oraz świetną kuchnią - komentowała w przerwach miedzy nagraniami Lidia Popiel - Będę chciała tu jeszcze wrócić, ale już prywatnie, by skorzystać z dobrodziejstw SPA – dodała prowadząca.

Odyssey w Looksusie można oglądać...

Środa 27 Kwietnia, godz. 22:00, Polsat Cafe - Premiera
Piątek 29 Kwietnia, godz. 10:45, Polsat Cafe
Sobota 30 Kwietnia, godz. 13:30 Polsat Cafe
Niedziela 1 Maja, godz. 18:00, Polsat Cafe
Poniedziałek 2 Maja, godz. 7.00, Polsat Cafe

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 2 maja 2011, o 12:03

Looksus można obejrzeć za darmo online w programie Ipla.
Akurat jeszcze nie ma tego odcinka, jednak na pewno wkrótce się pojawi.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 7 czerwca 2011, o 21:48

Widziałem dzisiaj reklamę hotelu Odyssey na bilbordzie przy ul. Puławskiej (obok Królikarni) w Warszawie. Niestety nie zdążyłem się przyjrzeć, więc ciężko mi ocenić.

TomanoMo

Post autor: TomanoMo » 8 czerwca 2011, o 08:37

W niedzielę widziałem też przy Trakcie Lubelskim w Warszawie :)

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 8 czerwca 2011, o 08:49

Może jakaś fotka?

TomanoMo

Post autor: TomanoMo » 8 czerwca 2011, o 08:58

Byłem tylko przejazdem niestety, może MeehoweCK da radę :)

ODPOWIEDZ