Kolporter Siedziba - ul. Zagnańska 61

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 22 stycznia 2007, o 09:06

Ja tez nabieram przekonania do Kolportera, moze nie jest to szczyt architektoniczny, ale mysle ze nie bedzie wygladal najgorzej.
Podobaja mi sie okna, ladnie wyglada ciemne szklo na tle zlota :)
Napis na elewacji jakos mi niepasuje, ciekawe czy bedzie swiecil w nocy.

Awatar użytkownika
Jarek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Jarek » 22 stycznia 2007, o 11:38

Widok z góry na górną część :) Podoba mi się to okno/balkon na szczycie :) W tle widać stary biurowiec Kolportera, nie wiem czy logo ze Strycharskiej nie zawiśnie po drugej stronie wiezowca. IMHO jest ono takie same.

http://i10.tinypic.com/2eo8g9d.jpg
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tricky
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tricky » 22 stycznia 2007, o 11:41

na tym zdjeciu elewacja naprawde wyglada jak zlota :D

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 25 stycznia 2007, o 15:06

Obrazek
Biurowce firm-gigantów

Największe firmy mające siedziby w Kielcach przeprowadzą się za kilka miesięcy do nowych budynków.

W Kielcach zostaną wkrótce oddane do użytku cztery duże, nowoczesne biurowce. Znajdą się w nich siedziby firm należących do biznesmena Michała Sołowowa oraz Grupy Kapitałowej Kolporter.

Biurowiec Grupy Kapitałowej Kolporter zostanie oddany do użytku 31 marca br. Wieżowiec będzie miał 11 kondygnacji, kubaturę ponad 32 tys. m sześć., 8 tys. m kw. powierzchni z czego ponad 5 tys. m kw. zajmą biura. Swoje siedziby będą w nim miały wszystkie spółki Grupy Kapitałowej Kolporter - Kolporter Holding, Kolporter SA, Kolporter Sieci Handlowe, Kolporter Service, Kolporter Info, Kolporter Promocja, Kolporter Expo, Kolporter Development, SSA Kolporter Korona Condite i Pretorius.

NIE BĘDZIE LĄDOWISKA

W sumie w pomalowanym na złoty kolor wieżowcu w kształcie elipsy oraz w biurowcu, który Grupa Kapitałowa Kolporter zakupiła od Poligrafii SA - oba budynki będą stanowiły architektoniczną całość - w komfortowych warunkach będzie pracowało około 700 osób. Wbrew krążącym po Kielcach plotkom na dachu wieżowca nie będzie jednak lądowiska dla śmigłowców.

- Na dachu znajduje się taras widokowy, a nie lądowisko. Od strony konstrukcyjnej możliwe jest wprawdzie, aby na dachu tego budynku lądowały śmigłowce, nie pozwala na to jednak prawo budowlane - mówi Maciej Topolski, rzecznik prasowy Grupy Kapitałowej Kolporter.
(...)

:arrow: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... tokrzyskie

Awatar użytkownika
Michał

Post autor: Michał » 25 stycznia 2007, o 16:15

Jakoś na całym świecie na dachach budynków są lądowiska dla helikopterów (helipady), a już szczególnie na dachach szpitali... a w Polsce jak zwykle zacofanie? (oczywiście pretensje nie do Kolportera tylko do ustawodawcy)

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 25 stycznia 2007, o 16:36

Obrazek

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 25 stycznia 2007, o 17:48

Ja myślę, że to coś jest "na siłę" tarasem widokowym, bo musieli dać jakąś legalną funkcję. Podejrzewam, że zwyczajnie czekają, aż ktoś zmieni tę chorą ustawę i wtedy to będzie zwyczajnie lądowisko
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 25 stycznia 2007, o 18:14

MeehoweCK pisze:Ja myślę, że to coś jest "na siłę" tarasem widokowym, bo musieli dać jakąś legalną funkcję. Podejrzewam, że zwyczajnie czekają, aż ktoś zmieni tę chorą ustawę i wtedy to będzie zwyczajnie lądowisko
ciekawa teoria :wink: moze i prawdziwa ale tego dowiemy sei jak zmeinia sie przepisy :roll:

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 25 stycznia 2007, o 18:57

Teoria jak najbardziej prawdziwa :wink:

Awatar użytkownika
Grzegorz

Post autor: Grzegorz » 25 stycznia 2007, o 21:14

Nie sądzę, bo Klicki się wypowiadał, że na tym tarasie będzie miał swoje biuro z widokiem na miasto ;-)

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 25 stycznia 2007, o 21:19

Grzesiek pisze:Nie sądzę, bo Klicki się wypowiadał, że na tym tarasie będzie miał swoje biuro z widokiem na miasto ;-)
jakos sie wytlumaczyc musial z tego czemu wybudowal takie "cos" :D

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 25 stycznia 2007, o 21:47

Grzesiek pisze:Nie sądzę, bo Klicki się wypowiadał, że na tym tarasie będzie miał swoje biuro z widokiem na miasto ;-)
a co miał powiedzieć? Że to będzie lądowisko, ale dopiero gdy posłowie zmienią durny zapis w ustawie? :lol:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 25 stycznia 2007, o 21:54

Sirek1 pisze: Biurowiec Grupy Kapitałowej Kolporter zostanie oddany do użytku 31 marca br.
Wydaje mi się, że budynek już 'żyje'. Dziś jechałem przed siódmą i chyba na przedostatnim piętrze budynku po Poligrafii paliły się światła i piętro wyglądało na zagospodarowane.
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

Awatar użytkownika
tricky

Post autor: tricky » 25 stycznia 2007, o 21:59

Jarek pisze:Wydaje mi się, że budynek już 'żyje'. Dziś jechałem przed siódmą i chyba na przedostatnim piętrze budynku po Poligrafii paliły się światła i piętro wyglądało na zagospodarowane.
no termin sie zbliza musza pracowac pelna para zeby sie wyrobic :wink:

jasiek

Post autor: jasiek » 25 stycznia 2007, o 22:04

hmm, a ja slyszalem, ze to jednak ladowisko, tylko problem jest ze smiglowcem Klickiego, ma jednosilnikowy, a prawo zezwala na ladowanie dwusilnikowym.

ODPOWIEDZ