Becher - Platinum, Al. IX Wieków Kielc/ul. Cicha

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Xback
Kontakt:

Post autor: Xback » 31 marca 2010, o 11:22

MeehoweCK pisze:
Xback pisze:prezentuje sie naprawde ladnie
kwestia gustu :roll:
No to prawda.
Lecz jak dla mnie budynek wyróżnia sie od zabudowy srodmiescia dlatego mi osobiscie sie bardzo podoba.
A opinie pojawia sie na zakonczenie budowy :P

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 18 kwietnia 2010, o 10:17

Cena za metr kw. w dwóch lokalach na parterze (127 i 129 m.kw.) wynosi 17690 zł , czyli ponad 2,2 mln zł za lokal. Moim zdaniem takie ceny to lekka przesada ale pewnie ktoś to kupi...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 18 kwietnia 2010, o 10:20

hey pisze:Moim zdaniem takie ceny to lekka przesada ale pewnie ktoś to kupi...
W tym zdaniu sam sobie zaprzeczasz. Jeśli ktoś je kupi, to znaczy, że cena nie jest przesadzona.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Tomasso
Ranga: Kierownik budowy ;)
Kontakt:

Post autor: Tomasso » 26 kwietnia 2010, o 08:40

Dzisiaj montują elewację od strony Cichej - coś imitującego żółty piaskowiec ale to nie kamień, widziałem jak facet wciągał całą pakę tego linką. Gdyby to był kamień to by nie dał rady :)

Awatar użytkownika
RZ

Post autor: RZ » 26 kwietnia 2010, o 10:24

A już się zdążyłem ucieszyć, że to piaskowiec...

Przy okazji taka dygresja:
Dleczego wzdłuż IX Wieków nie wolno wybudować jeszcze jednej, cofniętej kondygnacji? Wizualnie i krajobrazowo niczego bardziej by nie zasłoniła, a z dalszej perspektywy 5 pięter reprezentacyjnej (mam nadzieję...) Alei lepiej by wyglądało niż 4. Jestem przeciwnikiem budynków jeszcze wyższych w tym rejonie, ale tego jednego piętra mi zdecydowanie brakuje. Obok (na rogu Warszawskiej) jest przecież blok z lat 60-tych de facto 5-pietrowy :!:
ZUS niedaleko też ma 5 pięter. Dziwne to tym bardziej, że w bardziej kontrowersyjnym miejscu, bo tuz pod samymi murami zamkowymi MPZP zezwolił przecież na 5 pięter (Solna).
Ciągle chodzi mi o te bardziej wielkomiejskie pierzeje, a al. IX Wieków jest wprost dla takiej pierzei wymarzona.
Nie należy lekceważyć drobnostek, bo od nich zależy doskonałość (Michał Anioł)

Awatar użytkownika
cm

Post autor: cm » 26 kwietnia 2010, o 20:38

^^^ To jest właśnie przykład tego, o czym już wspominaliśmy - nieszczęsne kieleckie równanie w dół :cry: Pozostaje się cieszyć, że nie uraczono nas pokraczką w stylu tego czegoś przy Źródłowej.

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 27 kwietnia 2010, o 10:03

Zgadza się, Al., 10 wieków Kielc powinna być wizytówką. Powinni także wymienić oświetlenie i chodniki przy tej ulicy, ustawić ławki, więcej zieleni, donic, kwiatów.
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II

Becher

Post autor: Becher » 4 maja 2010, o 10:30

Do Tomasso: Jeżeli już czymś chcesz uraczyć innych, to może swoje domniemania sprawdż. Inaczej jesteś osobą niewiarygodną, bo elewacja montowana jest z kamienia naturalnego.

maciej
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: maciej » 4 maja 2010, o 10:48

Po pierwsze witamy na forum :)
Od razu pytanie: czy i ew. kiedy zamierzacie zabudować sąsiednią działkę (od strony Koziej)? Czy to będzie całkiem nowy projekt?

Becher

Post autor: Becher » 4 maja 2010, o 17:30

Drugi budynek przy ul. IX Wieków Kielc jest już zaprojektowany. Termin jego realizacji zależy od decyzji o realizacji budynku na terenie Skateparku. Wygląda na to, że porozumienie z sąsiadami jest niemożliwe, więc ta inwestycja odwlecze się. Będziemy więc budować IX wieków. Wizualizacja do obejrzenia na razie tylko w biurze. Ostateczna decyzja należy do Szefów. Nie chcieliśmy, aby wypowiedź wyglądała agresywnie, ale któryś raz ktos podaje tu informacje nierzetelne, wielokrotnie później komentowane, a na końcu prostowane. Jeśli nie wiesz napewno nie pisz. Możesz zadzwonić i się zapytać bo my nie jesteśmy w stanie na bieżąco się tu wypowiadać, natomiast służymy wszelkimi wyjasnieniami w biurze czy na budowie. Projekt IX Wieków/Cicha realizowany jest zgodnie z projektem pod nadzorem autorskim i nikt ani z architektów ani z właścicieli firmy nie wprowadzał żadnych zmian. Co do wpisu michau to my nikogo jako wroga nie postrzegamy. Każdy jest partnerem z którym można się lepiej lub gorzej dogadać. Atmosferę wrogości wprowadza tu kilka osób swoimi wpisami.

Xback
Kontakt:

Post autor: Xback » 4 maja 2010, o 17:53

Skoro o wizualce możemy na razie tylko pomarzyć to zadam tylko pytanie ile pięter będzie miał ten drugi biurowiec na IX wieków?

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 4 maja 2010, o 18:18

Myślałem, że ten drugi to będzie lustrzane odbicie tego pierwszego.
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Xback
Kontakt:

Post autor: Xback » 4 maja 2010, o 18:38

Ostatnio byłem koło budowy i patrząc na działkę obok, wydaje mi się węższa i nie zmieścił by się tam identyczny budynek. Ale może mi się tylko wydawało...

hey

Post autor: hey » 4 maja 2010, o 18:48

Czy budowa drugiego biurowca będzie obejmowała działkę przy Koziej, gdzie kiedys mieścił sie pub "Od zmierzchu do świtu" ?

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 4 maja 2010, o 21:50

Becher pisze:Drugi budynek przy ul. IX Wieków Kielc jest już zaprojektowany. Termin jego realizacji zależy od decyzji o realizacji budynku na terenie Skateparku. Wygląda na to, że porozumienie z sąsiadami jest niemożliwe, więc ta inwestycja odwlecze się. Będziemy więc budować IX wieków. Wizualizacja do obejrzenia na razie tylko w biurze. Ostateczna decyzja należy do Szefów. Nie chcieliśmy, aby wypowiedź wyglądała agresywnie, ale któryś raz ktos podaje tu informacje nierzetelne, wielokrotnie później komentowane, a na końcu prostowane. Jeśli nie wiesz napewno nie pisz. Możesz zadzwonić i się zapytać bo my nie jesteśmy w stanie na bieżąco się tu wypowiadać, natomiast służymy wszelkimi wyjasnieniami w biurze czy na budowie. Projekt IX Wieków/Cicha realizowany jest zgodnie z projektem pod nadzorem autorskim i nikt ani z architektów ani z właścicieli firmy nie wprowadzał żadnych zmian. Co do wpisu michau to my nikogo jako wroga nie postrzegamy. Każdy jest partnerem z którym można się lepiej lub gorzej dogadać. Atmosferę wrogości wprowadza tu kilka osób swoimi wpisami.
Na forum komentujemy to co widzimy. Kolega Tomasso widział wciągane panele wyglądające na kamień jakąś linką i o tym napisał. Nie napisał tego złośliwie tylko tak jak on to odebrał. Proszę nie traktować tego jako osobistą wycieczkę i jakąś złośliwość. Pewnie Pan/Pani na taki widok zareagował by podobnie będąc na jego miejscu (postronnego obserwatora któremu zależy aby wszystko było w jak najlepszym wykonaniu).
Witamy na forum i prosimy o komentowanie swoich poczynań i o rozmowę z forumowiczami.
Zapewniam, że każdemu z nas zależy na jak najlepszych inwestycjach w naszym mieście ;)

P.S. Jeśli można, to proszę o komentarz nt. tych okien pod czarnymi szybami. Czy one są zabezpieczone folią która kiepsko wygląda, czy tak będą one wyglądać?
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

ODPOWIEDZ