Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MadMike
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MadMike » 23 listopada 2009, o 13:17

maciej pisze:
Liczba ekranów: 10
Szacowana liczba miejsc: 1 600
Niewiele miejsc jak na 10 sal... W naszym Kinoplexie jest tyle samo miejsc w 7 salach.

Awatar użytkownika
michal_ck
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: michal_ck » 23 listopada 2009, o 19:46

Cinema City- tanie środy Orange. Bilet za dyszkę wychodzi. Super.

Awatar użytkownika
AR
Kontakt:

Post autor: AR » 23 listopada 2009, o 19:53

Niekoniecznie taka promocja będzie obowiązywała za 2-3 lata...
Wszystkim się podoba, a tobie się nie podoba

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 23 listopada 2009, o 20:20

W Kiczoplexie były (albo może jeszcze są) wtorki z Orange. Mianowicie, gdy przyszedł SMS z propozycją rezerwacji biletu, można było odpisać i odebrać bilet przed seansem. 8)
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 23 listopada 2009, o 21:13

Pytałem się- nie ma. Niestety :-(

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 23 listopada 2009, o 21:13

Może wybierałem złe kina, ale te CC w których byłem, są beznadziejne
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
michal_ck

Post autor: michal_ck » 23 listopada 2009, o 21:23

to prawda. Kiedyś pięć razy przerywali seans "Senność" (film leciał dalej, nie cofali)- mało co z filmu zrozumiałem, a jak chciałem zwrotu pieniędzy to powiedzieli, że mogłem wyjść w czasie filmu a nie siedzieć do końca. To ja im na to: "jak to, przecież to jest nienależyte wykonanie zobowiązania", zacząłem im paragrafami rzucać dopiero mi dali darmowy voucher na dowolnie wybrany film- wybrałem kilka miesięcy później "Wątpliwości"- polecam.

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 23 listopada 2009, o 21:46

Chyba raczej "Wątpliwość", nie "Wątpliwości"... Z Meryl Streep...

Jeżeli mówimi o tym samym filmie, to również polecam :wink:

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 23 listopada 2009, o 22:13

Ja też byłem parę razy w CC i subiektywnie rzecz biorąc bardziej podoba mi się w Kinoplexie. Tym bardziej że cenowo - o ile zainwestuje się w ichniejszą kartę Kinokonik - jest bardziej atrakcyjnie.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 24 listopada 2009, o 11:05

Trzeci gigantyczny kinowy multipleks powstanie w Kielcach

Pierwszy mamy w Galerii Echo, drugi powstanie galerii Korona przy ulicy Warszawskiej, ale kilka dni temu podpisano umowę na budowę trzeciego, gigantycznego!

A znajdzie się on w galerii handlowej Kielce Plaza, jaka powstanie u zbiegu ulicy Zagnańskiej i Jesionowej w Kielcach. Nowy kinowy multipleks będzie gigantyczny. Widzowie otrzymają możliwość oglądania filmów aż na dziesięciu ekranach. Widownie pomieszczą łącznie 1600 widzów, a powierzchnia najmu według podpisanej kilka dni temu umowy wyniesie 2 220 metrów kwadratowych.

Firma Cinema City, która podpisała porozumienie z właścicielem centrum Kielce Plaza, czyli spółką Plaza Centers zapewnia, że jej kielecki multipleks będzie wyjątkowy. Zostaną tu zastosowane najnowocześniejsze technologie, w tym także 3D.
Oddanie do użytku centrum Kielce Plaza przewidziano na III kwartał 2012 roku.

http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 25962.html

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 2 grudnia 2009, o 13:22

Kielecka Plaza z nowym obliczem i multipleksem
Cinema City poprowadzi multipleks w kieleckiej Plazie. Podpisano już umowę, a przy okazji zaprezentowano zupełnie nową wizualizację galerii, która ma stanąć przy ul. Zagnańskiej.

Cinema City poprowadzi w Kielcach kino 10-salowe wyposażone m.in. w aparaturę do projekcji 3D. Będzie ono połączone z parkiem rozrywki organizowanym przez firmę Fantasy Park. To kolejna firma, m.in. po delikatesach Delima, która zapowiedziała swoją obecność w tym obiekcie.

Plaza Centers ujawniła też nową, znacznie bardziej szczegółową wizualizację obiektu, który ma stanąć przy ul. Zagnańskiej. Zmian jest sporo, a najbardziej rzuca się znacznie bardziej elegancka kolorystyka elewacji. Po raz kolejny zapowiedziano, że jego budowa rozpocznie się w 2010 roku, chociaż dopiero kilka tygodni temu radni zgodzili się na opracowanie nowego planu zagospodarowania przestrzennego. Potrwa to około roku. - Prace budowlane mogą się rozpocząć pod koniec 2010 roku. A inwestycja będzie gotowa w 2012 roku - mówi Tomasz Podolak z biura prasowego obsługującego Plaza Centers.
:arrow: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... eksem.html
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 2 grudnia 2009, o 14:22

No cóż... Przejrzałem zrealizowane projekty Plazy i nie znalazeł ani jednego ładnego obiektu. Nasza plaza, momo że ładna ne będzie, nie będzie też bardzo tragiczna.

Ciekawostka- Plaza w stolicy Łotwy:
Obrazek

Awatar użytkownika
MAŁY

Post autor: MAŁY » 2 grudnia 2009, o 14:50

coś okropnego :o
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!
Obrazek

Awatar użytkownika
tomasz2719
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: tomasz2719 » 3 grudnia 2009, o 16:23

Obrazek
Kielce Plaza! Tak będzie wyglądać nowe centrum

Oto najnowsza wizualizacja centrum handlowo – rozrywkowego Kielce Plaza, jakiego budowa rozpocznie się u zbiegu ulic Zagnańskiej i Jesionowej. Powstanie tu ogromny 10 – salowy multipleks, luksusowe delikatesy i wiele eleganckich sklepów. Dziś prezentujemy część tych marek, które na pewno zagoszczą w kieleckiej Plazie.

Dopiero co pisaliśmy kilka dni temu o wielkim multipleksie, a już wiadomo jak będzie wyglądać kolejna trzecia już galeria handlowa w Kielcach. Dotychczasową, niewiele mówiącą wizualizację inwestor zastąpił nową, o wiele bardziej przejrzystą, elegancką i chyba dużo ładniejszą. Prawdę mówiąc, ta nowa pozwala odetchnąć z ulgą.

W galerii handlowej Kielce Plaza atrakcją będzie z pewnością nowy kinowy multipleks. Widzowie otrzymają możliwość oglądania filmów aż na dziesięciu ekranach. Widownie pomieszczą łącznie 1600 widzów, a powierzchnia najmu według podpisanej kilka dni temu umowy wyniesie 2 220 metrów kwadratowych.

Firma Cinema City, która podpisała porozumienie z właścicielem centrum Kielce Plaza, czyli spółką Plaza Centers zapewnia, że jej kielecki multipleks będzie wyjątkowy. Zostaną tu zastosowane najnowocześniejsze technologie, w tym także 3D.

Wśród sklepów, które już na pewno pojawią się w nowym centrum handlowym można wymienić między innymi luksusowe delikatesy Delima, gdzie na 1200 metrach kwadratowych powierzchni klienci znajdą ponad 200 gatunków sera, 100 rodzajów dobrych win i egzotyczne, rzadko spotykane owoce.

Ale umowę na wynajem powierzchni sklepów podpisali też dystrybutorzy takich marek, jak obuwnicza Venezia, drogerie Rossmann, perfumeria Douglas, dystrybutor oprawek i szkieł okularowych Vision Express, jubilerski Apart oraz właściciel męskiej odzieży marki Sunset Suits.

Do dyspozycji klientów przewidziano parking na 1200 samochodów. Powierzchnia wynajmowalna tego centrum handlowo - rozrywkowego wyniesie 35 tysięcy metrów kwadratowych. Inwestor niezmiennie podtrzymuje deklaracje, że budowa kieleckiej Plazy ruszy już w 2010 roku, a zostanie ona oddana do użytku w III kwartale 2012 roku.

:arrow: http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 26477.html
Ostatnio zmieniony 23 kwietnia 2011, o 18:12 przez tomasz2719, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 3 grudnia 2009, o 19:34

tomasz2719 pisze:Ale umowę na wynajem powierzchni sklepów podpisali też dystrybutorzy takich marek, jak obuwnicza Venezia, drogerie Rossmann, perfumeria Douglas, dystrybutor oprawek i szkieł okularowych Vision Express, jubilerski Apart oraz właściciel męskiej odzieży marki Sunset Suits.
A orientuje się ktoś czy będzie gdzieś Sephora? W Koronie na przykład?
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

ODPOWIEDZ