... To ja byłem. Przy radiu tez jest dobre miejsce napewno, ale wydaje mi się, że była już pewnie rozwazana taka lokalizacja, na etapie szukania dzialki przez TVP i niewypaliłoAnonymous pisze:Też jest to doby pomysł, ciekawe tylko czy dogadli by się z radiem.
TVP3 Kielce nowa siedziba - ul. Ściegiennego
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Troszkę się zmieniła strona www TVP3Kielce,można oglądać codzienne Informacje ściągając je z serwera.Inna kompozycja strony.Co Wy na to,mnie to cieszy.Fajne prezenterki,co niektóre.Pozdrawiam.
Ciekaw jestem kiedy w końcu zwiększy się zasięg TVP3Kielce,jakoś już koniec lipca a mimo zapowiedzi nie uruchomiono tego nadajnika/chyba na 58 kanale/zwiększajacego zasięg.
No i ciekawe czy zapowiadana budowa nowej siedziby TVP Kielce rzeczywiście ruszy,czy znowu jakaś tajemna siła coś zablokuje/jak CER Poczty w Chęcinach/.
Ciekaw jestem kiedy w końcu zwiększy się zasięg TVP3Kielce,jakoś już koniec lipca a mimo zapowiedzi nie uruchomiono tego nadajnika/chyba na 58 kanale/zwiększajacego zasięg.
No i ciekawe czy zapowiadana budowa nowej siedziby TVP Kielce rzeczywiście ruszy,czy znowu jakaś tajemna siła coś zablokuje/jak CER Poczty w Chęcinach/.
Spojrzałem na strone, a tam duzo mlodych, nowych twarzy. Bardzo, bardzo mnie to cieszy. Niestety nie mam jak teraz ogladac TVP3 Kielce, ale mysle, ze personalne posuniecia jak najbardziej w porzadku, bo swieza krew powinna dac widoczne efekety. A kto teraz prowadzi Informacje? Pani Rokita jeszcze prowadzi?

Przekazanie działki pod budowę nowej siedziby TVP3 Kielce
Już na wiosnę 2007 roku może ruszyć budowa nowej siedziby Telewizji Kielce. 31 października odbyło się formalne przekazanie działki przy ul. Ściegiennego w Kielcach.
Akt notarialny podpisał marszałek województwa Franciszek Wołodźko i dyrektor Kieleckiego Oddziału Telewizji Marek Mikos. Następnym etapem będzie przetarg na wykonawcę budowy, która może ruszyć już wiosną 2007 roku.
Za 2 lata studio nagrań w Kieleckim Centrum Kultury zamienimy na większe przy ul. Ściegiennego 6. Na ponad 2 tys. metrów kwadratowych powstanie nowoczesny budynek przystosowany wyłącznie dla potrzeb telewizji.
Początki kieleckiej telewizji sięgają lat 60. Wtedy informacje z Kielc i regionu na antenę ogólnopolską, amatorską kamerą przygotowywali korespondenci. W 1981 roku redakcję zlikwidowano i reaktywowano dopiero po stanie wojennym. Kieleccy dziennikarze przygotowywali średnio 300 informacji w ciągu roku, głównie do „Kroniki Krakowskiej”. I tak było do 6 lutego 2000 roku.
W niedzielę o 8:00 rano po raz pierwszy w 2 i 3 programie pojawiła się „Kronika Świętokrzyska”. 1,5 roku później program gościł na antenie dwa razy w tygodniu. Od września 2002 roku codziennie od poniedziałku do piątku. Dwa lata później, 1 maja o godzinie 21:45 „Kronikę Świętokrzyską” po raz pierwszy nadaliśmy z naszego studia na żywo. Tak było do 3 stycznia 2005 roku.
Z datą wiąże się nie tylko zmiana nazwy programu i godzin emisji, ale przede wszystkim oddzielenie naszego ośrodka od Krakowa, powstał samodzielny Oddział Telewizji Polskiej w Kielcach. Od tego czasu nadajemy prawie 4 godziny programu dziennie – „Informacje”, „7 minut”, „Telesport”, „Przekładaniec Świętokrzyski” to tylko niektóre nasze porpozycje. 31 października 2006 roku też przejdzie do historii. Nowy budynek telewizji, to nowe wyzwania i ogromne możliwości