Kielce - Wielki plac budowy
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Jedna korekta - to mają być apartamentowce, wieć nie po 40 m2, ale trzeba liczyć min 60-70m2.Wilhelm pisze:całkiem nieprofesjonalnie:
razem 90 pięter czyli plus minus tak jakby 9standardowych bloków
czyli 900 mieszkań po 40metrów 36000x4000zł=144mln zł minimum
144mln zł
tyle mieszkańcy kielc musieliby wydać na
mieszkania w tych blokach
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Jeśli np. Kolporter miałby 30 pięter wyglądałby tak:

Nie jest to ciekawa bryła przy tak wysokim budynku. 30p budynek wg musiałby mieć bardziej zróżnicowaną bryłę i inne materiały ale chodzi mi o to, że nie zepsuje on ogólnego widoku na miasto bo nie ma czego posuć.
Przynajmniej taki budynek przyciągnie uwagę i zamiast parterowych domków w pamięci przejezdnych zostaną nowoczesne wieżowce.

Nie jest to ciekawa bryła przy tak wysokim budynku. 30p budynek wg musiałby mieć bardziej zróżnicowaną bryłę i inne materiały ale chodzi mi o to, że nie zepsuje on ogólnego widoku na miasto bo nie ma czego posuć.
Przynajmniej taki budynek przyciągnie uwagę i zamiast parterowych domków w pamięci przejezdnych zostaną nowoczesne wieżowce.
-
Boss
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
zwróccie uwage na to zdania:
tryb oznajmujący
tryb oznajmujący
"...ma wkrótce stanąc w Kielcach." więc jeśli to nie jakaś pomyłka/przeinaczenie(BRAK KOMPETENCJI) osoby piszącej artykuł to mozemy byc raczej pewni tej inwestycjiEkskluzywny 30-piętrowy apartamentowiec z biurowcami i galeriami ma wkrótce stanąć w Kielcach
CK|PL|EU
W TVP3 Informacjach coś mówili podobno. Oglądał ktoś? A może nagrał?:D
BTW szukałem kiedys informacji w necie i nic nie znalazłem. Ile ma nasz najwyższy budynek na targowej? Ile ma metrów do dachu i do czubka masztu. Zawsze mnie to intrygowało.
BTW szukałem kiedys informacji w necie i nic nie znalazłem. Ile ma nasz najwyższy budynek na targowej? Ile ma metrów do dachu i do czubka masztu. Zawsze mnie to intrygowało.
Ostatnio zmieniony 8 marca 2007, o 18:32 przez qbasck, łącznie zmieniany 2 razy.
1) Artykuł został potwierdzony przez pania Agnieszke Białek. Informacji wiecej nie sposob uzyskac, gdyz osoby zajmujace sie tematem nie moga udzielac ZADNYCH informacji.
2) Ktos pisal o 900 mieszkaniach. W zasadzie nawet jesli by tyle powstalo, to mysle, ze problemu z nimi nie bedzie, taka inwestycja moze przyciagnac kapital tych, ktorzy zarabiaja na emigracji i planuja kupic fajne mieszkanie w Kielcach.
3) Rano jeszcze mialem watpliwosci, ale raczej jestem za. Warunek to dobra architektura. Wg zamieszczonych widokow wiezowiec np. na terenie targowiska nie zasloni niczego... Mielczarskiego to samo... tak naprawde to mozemy miec w rejonie dworca piekne nowe miasto...nowy dworzec, apartamentowce, biura...
4) Cieszy sam fakt, ze Kielcami interesuja sie tacy inwestorzy.
2) Ktos pisal o 900 mieszkaniach. W zasadzie nawet jesli by tyle powstalo, to mysle, ze problemu z nimi nie bedzie, taka inwestycja moze przyciagnac kapital tych, ktorzy zarabiaja na emigracji i planuja kupic fajne mieszkanie w Kielcach.
3) Rano jeszcze mialem watpliwosci, ale raczej jestem za. Warunek to dobra architektura. Wg zamieszczonych widokow wiezowiec np. na terenie targowiska nie zasloni niczego... Mielczarskiego to samo... tak naprawde to mozemy miec w rejonie dworca piekne nowe miasto...nowy dworzec, apartamentowce, biura...
4) Cieszy sam fakt, ze Kielcami interesuja sie tacy inwestorzy.
- tom
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Jestem raczej sceptycznie nastawiony. 20-piętrowce przy Mielczarskiego mogę jeszcze poprzeć, natomiast mam wiele wątpliwości co do powstania 30-piętrowca (przede wszystkim nie wierzę w możliwość jego powstania). Poza tym wolałbym żeby budowano niżej, nawet nisko, ale przynajmniej o klasę wyżej niż obecnie pod względem architektury. Panowie, zejdźcie trochę na ziemię, jeden artykuł wiosny nie czyni
.
Komisja Rewizyjna czuwa!