Plaza Centers - ul. Zagnańska/Jesionowa

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
MadMike
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: MadMike » 22 marca 2009, o 11:14

3 tysiące metrów kwadratowych za 400 mln zł... To będzie bursztynowa komnata :lol: :wink:

Awatar użytkownika
kamilkw

Post autor: kamilkw » 22 marca 2009, o 13:11

Najważniejsze dla mnie w tej inwestycji będzie nowe kino.Bo skończy się dyktat cenowy kinoplexu. 18 zł za bilet studencki to jak dla mnie patologia.
pletwa

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 22 marca 2009, o 13:17

ja mam nadzieję, że Galeria IX Wieków powstanie szybciej... Tam też ma być kino.
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

michau

Post autor: michau » 22 marca 2009, o 13:22

Jak Echo dalej bedzie blokować budowe ta mała działką, to nie ma o tym mowy...

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 22 marca 2009, o 15:33

Poki co nie blokuje w ogole, bo nie ma takiej mozliwosci. Chcieli duzo, ale wlasciciele kamienicy zablokowali ich plany.

Ziarek

Post autor: Ziarek » 22 marca 2009, o 17:22

Autor pisze:
Echo Dnia pisze: Powierzchnia centrum handlowo - rozrywkowego Kielce Plaza wyniesie 3 tysiące metrów kwadratowych.
Oooo, dobre 8)
Zaszaleli z tymi metrami - dobre :lol: :D :) :P Jak by miał być Reserved w Plaza z taką samą powierzchnią co ma być w rozbudowanej GE, to pół Plazy zajęło by - haha.
Porównując Plazę do GE to tak jakby Plaza zajmuje 2 sklepy w GE.

A co do kina, to wiadomo jakie chce się zadomowić w Plaza Kielce??? Z tą dyktaturą cen Kinoplexu to masakra, jak mam iść do kina sam to aż mi się odechciewa jak mam płacić 16zł, już wolę iść z klasą bo wtedy jest 12zł lub poczekać z miesiąc i i obejrzeć w Skarżysku :P

newbie_e51

Post autor: newbie_e51 » 22 marca 2009, o 21:14

MAŁY pisze:Venezia, drogeria Rossmann, perfumeria Douglas, dystrybutor oprawek i szkieł okularowych Vision Express, jubilerski Apart oraz dystrybutor męskiej odzieży marki Sunset Suits.
Jak dla mnie nie mają się czym chwalić, już Leclerc pokazał jak zły dobór sklepów marnie się kończy, szczególnie kiedy galeria nie jest duża.
Vision, Apart, Sunset jest i w GaleriiEcho i w Leclercu, więc po co raz jeszcze :?:
A zamiast Douglasa lepsza byłaby np. Sephora. Jak nie dadzą jakiś popularnych, dostępnych cenowo marek, których nie ma w innych galeriach to skończy się pustkami, każdy wybierze Galerię Echo.

Awatar użytkownika
Wizard
Kontakt:

Post autor: Wizard » 22 marca 2009, o 21:32

Dlaczego marny dobór sklepów szybko się kończy na przykładzie Pasażu Świętokrzyskiego ? Nie widziałem tam żadnego wolnego lokalu, nawet nie kojarzę zmian najemców...
Every dream has a price

Awatar użytkownika
Gandalf
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: Gandalf » 22 marca 2009, o 22:00

I dodatkowo w Pasażu zwykle, szczególnie pod wieczór, jest duży tłok. Funkcje osiedlowego centrum handlowego spełnia ten punkt dosyć nieźle. W każdym razie z punktów które ja potrzebuję tj. od czasu do czasu zrobić większe zakupy (E.Leclerc), zakupić gazety/książki/multimedia (Salon Multimedialny Kolportera), ewentualnie coś zjeść, jest wszystko.

Z drugiej strony Plaza osiedlowym centrum handlowym nie będzie ponoć...

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 22 marca 2009, o 22:01

Ziarek pisze:A co do kina, to wiadomo jakie chce się zadomowić w Plaza Kielce???
Pewnie CinemaCity, jak we wszystkich Plazach... :roll:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
macgol

Post autor: macgol » 23 marca 2009, o 09:42

kamilkw pisze:Najważniejsze dla mnie w tej inwestycji będzie nowe kino.Bo skończy się dyktat cenowy kinoplexu. 18 zł za bilet studencki to jak dla mnie patologia.

Sądzisz że CC będzie tańsze od Heliosa?

Ja bym podszedł do tego z większym dystansem

CC jest droższe
Scyzoryk Scyzoryk tak na mnie wołają....

jasiek

Post autor: jasiek » 23 marca 2009, o 11:19

oczywiscie, ze nie beda tansi. Nowe kino raczej sie zrowna z cenami juz istniejacego.

Awatar użytkownika
MadMike

Post autor: MadMike » 23 marca 2009, o 12:50

Pewnie, że ceny biletów do kina pójdą w dół... W tej chwili są mocno zawyżone, ze względu na monopol Kinoplexu... W Heliosach w Warszawie i Wrocławiu bilety są tańsze niż w Kielcach, a porównajcie zarobki w tych miastach i ogólne koszty działalności... Sytuacja braku konkurencji sztucznie napompowała ceny... Jak w Kielcach będą 2-3 kina z prawdziwego zdarzenia, to ceny powinny się prędzej czy później ustabilizować na niższym poziomie....
Ostatnio zmieniony 23 marca 2009, o 15:38 przez MadMike, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gandalf

Post autor: Gandalf » 23 marca 2009, o 14:18

Sieci multipleksów mają zazwyczaj ustalone takie same ceny dla wszystkich obiektów. Różnice między kieleckim Kinoplexem a Heliosami mogą wynikać z właśnie przeprowadzanej (cały czas) akcji unifikacji Heliosa i Kinoplexu. Natomiast z tego co się orientuje CC ma wszędzie podobne (takie same?) ceny. I nie są to ceny wcale świetne.
Obecnie chyba najbardziej ekonomicznie jest korzystać z karty stałego "oglądacza" Kinoplexu - wtedy ceny są całkiem znośne.

baux

Post autor: baux » 23 marca 2009, o 14:36

Przecież jest jeszcze kino Moskwa, chyba 12 zł za studencki ostatnio płaciłem.

Co do doboru sklepów to póki co za wcześnie oceniać co tam będzie a czego nie będzie jak nawet jeszcze projektu nie ujawnili (pewnie się wstydzą 8) )

ODPOWIEDZ