Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Michał
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Re: Galeria TAK!!

Post autor: Michał » 3 września 2006, o 18:31

Angelika pisze:Ja jestem jak najbardziej za ta inwestycja w budowe tej galerii:wink:bedzie kolejne miejsce na zakupki 8) I mam nadzieje ze kiedy przyjade na ferie zimowe do kielc to bedzie mozna jush wejsc do tej galerii :lol: albo przynajmniej zeby bylo to gotowe na wakacje :D

a tak przy okazji pozdro dla Sylwka, Piotrka, Jasia, rodzinki i reszty :!: :wink: ;*
:shock: :o

Awatar użytkownika
CKfan
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: CKfan » 3 września 2006, o 22:48

Angelika pisze:a tak przy okazji pozdro dla Sylwka, Piotrka, Jasia, rodzinki i reszty :!: :wink: ;*
My pozdrawiamy Angelike :twisted: , a galeria to pewnie tak szybko nie powstanie :o
Sorry, takiego mamy prezydenta...

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 3 września 2006, o 22:50

Angelika pisze:Ja jestem ...
Powinno się ..... dla zdrowia psychicznego...
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.

msz

Post autor: msz » 6 września 2006, o 08:02

jarp pisze:
Angelika pisze:Ja jestem ...
Powinno się ..... dla zdrowia psychicznego...
Zebrałem kilka podpisów, ale do kogo to przesłać?

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 6 września 2006, o 15:04

Panowie, co robimy :?: Przecież jutro posiedzenie RM :!:

Ale w programie nie ma ani słowa o podjęciu jutro jakiejkolwiek decyzji: http://www.bip.kielce.pl/previewlayout. ... ADEK_OBRAD
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 września 2006, o 17:06

W zasadzie mozemy albo przeslac do prezydenta, przewodniczacego RM i radnych, chyba, ze ktos moze dostarczyc bezposrednio na sesje lub do UM.

ccc

Post autor: ccc » 7 września 2006, o 14:05

usłyszane w Radiu Kielce

W Kielcach planowane są obecnie 3 centra handlowe (stoi w kolejce 3 inwestorów) , jednym z nich jest Browar Belgia, który chce wybudowac kompleks handlowy przy ul. Sciegiennego

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 7 września 2006, o 14:08

ccc pisze:usłyszane w Radiu Kielce

W Kielcach planowane są obecnie 3 centra handlowe (stoi w kolejce 3 inwestorów) , jednym z nich jest Browar Belgia, który chce wybudowac kompleks handlowy przy ul. Sciegiennego
Drugim galeria przy Warszawskiej, a trzecim zapewne Społem przy Zagnańskiej. No chyba, że są jeszcze jakieś inne plany...
Pewnie dzisiaj się dowiemy szczegółów i poznamy decyzję w sprawie Warszawskiej.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 7 września 2006, o 20:31

Został nam czas do kolejnej sesji, co robimy w tym czasie?

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 7 września 2006, o 20:37

Czekamy na rozwój wypadków. W międzyczasie powinny pojawić się jakieś artykuły i wypowiedzi radnych na temat galerii. Będzie wiadomo jaka jest ocena inwestycji. Możemy także zbierać dalej podpisy i w odpowiednim czasie, wraz z listami do prezydenta i przewodniczącego RM dostarczyć je do UM.
Komisja Rewizyjna czuwa!

Awatar użytkownika
Nowak

Post autor: Nowak » 8 września 2006, o 13:57

Bardzo dobrze ze Belgia chce cos zbudować.. bo w południowej czesci Kielc pustynia w tych sprawach.. Wreszcie sie cos zaczyna rozwijac..

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 września 2006, o 09:51

Obrazek
Amerykanie wyburzą Merkurego

Obrazek Anna Roży, 2006-08-29

Budowa galerii handlowej w II Alei pochłonie 19 milionów euro. Po zimie rozpocznie się rozbiórka Domu Handlowego Merkury, by zwolnić działkę pod nowy gmach. Amerykańska firma Polimeni zaprezentowała plany swoich inwestycji i wizualizacje przyszłej galerii.

[...]

KOMENTARZ
Galeria szansą dla śródmieścia - komentarz "Gazety"
Obrazek Tomasz Haładyj

Plany amerykańskiemu dewelopera wobec Merkurego to dobra wiadomość nie tylko dla klientów, którzy zyskają owoczesną galerię handlową. Taka inwestycja potrzebna jest śródmieściu jak kani deszcz. Traci ono na atrakcyjności, podkopywane przez rozlokowane na obrzeżach supermarkety. Dlatego cieszę się, że Aleje zyskają obiekt centrotwórczy, podnoszący rangę śródmieścia.

Obawy okolicznych kupców? Takie były i w Poznaniu, gdy przy utworzonym jeszcze za PRL-u śródmiejskim deptaku Kulczykowie przebudowali Stary Browar. Wróżono rychły upadek sklepów na handlowej ulicy - a tymczasem rozkwitła! Atrakcyjność Starego Browaru spowodowała, że i na deptaku pojawiły się tłumy. Zaczęły się przy nim lokować eleganckie sklepy, wkrótce wzrosły też czynsze, co pozwoliło właścicielom kamienic wyremontować fasady. Dziś browar jest rozbudowywany, co tylko cieszy całą okolicę.

Zapowiadana modernizacja Merkurego jest więc szansą dla Alej - także dlatego, że za płotem, przy ul. Krakowskiej, ma powstać jeszcze większa galeria. Aleje, by przetrwać, muszą stać się bardziej atrakcyjne.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 9 września 2006, o 09:52

Napisałem to, zeby w razie czego ciemnocie przyblizyc opinie z innnych miast.

Awatar użytkownika
kaggy

Post autor: kaggy » 9 września 2006, o 10:29

obawiam się że ze strachem nie ma dyskusji na argumenty

kamil olak RK

wyjasnienie

Post autor: kamil olak RK » 10 września 2006, o 13:29

jeśłi chodzi o info uslyszane w radiu kielce to zostalo zle uslyszane:)

pierwszy "inwestor" to osoba prywatna, ktora nie bedac wlascicelem terenu wystapila dopiero o zmiane miejscowego planu zagospodarowania dla obszaru belgii jesli bedzie zgoda, pewnie dopiero kupi dzialki i wykona projekty ale to odlegla przyszlosc belgia z tego co udalo mi sie ustalic nie bierze udzialu w tym przedsiewzieciu

drugi inwetsor to oczywscie holender i ulica warszawska

a trzecia sprawa dotyczy piekoszowskiej III i to jest skandal z tego co sie dowiedzialem w UM to echo inv nie bedac wlascicielem gruntu wystapilo w obawie przed konkurencje o zmiane planu przestrzennego z usług i handlu na mieszkaniowke jak sie to skonczy nie wiadomo ale postepuja jak ostatnie... szkoda slow

a co do zagnanskiej to odlegla przyszlosc- jak mi powiedziala p. Gontarz zanim znajdzie sie inwestor chetny do współpracy do jeszcze minie duuuuuzo czasu

pozdrawiam

ODPOWIEDZ