Właśnie miałem to napisać!! Szok kompromitują sie sami tym że lotnisko w Radomiu było by alternatywą a jest blisko Wa-wy. No żeby suchej nitki na nich nie zostawili, a Lubawski wie co robiGandalf pisze:I ja właśnie czekam na odpowiedź od OA. Oby byłą jasna i kompromitująca dla Unii. ;pandrzej pisze:GW Kielce pisze:
Oczywiście Ove Arup nie pozostawi tego bez komentarza, bo to wpływa na reputację ich firmy. Na pewno się ustosunkują do tego raportu.
Lotnisko Kielce
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- MAŁY
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

-
maju
- Kontakt:
no to sie zacznie...
-
maju
- Kontakt:
a tak w ogóle...
...to po co lotnisko w Radomiu skoro będzie w Modlinie....no chyba że to w Modlinie też udupią - zacząłbym wierzyć w jakiś niesamowicie silny radomski lobbying w unijnych urzędach 
-
msz1
- Ranga: Kierownik budowy ;)
Re: no to sie zacznie...
Ale inwestować w Radom? Choćbyśmy chcieli to jest nawet prawnie nie możliwe.maju pisze:, w sumie jak sie zastanowić to na koniec wyciągnęli do nas reke, pt. przedstawcie rzeczywisty kosztorys to sie zastanowimy za rok, podejrzewam że jesli cena wyjdzie poniżej 100mln euro to sie będa jeszcze zastanawiac, a jak powyżej to sie bedą zastanawiać za 18 m-cy
- michal_ck
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
No i powraca temat, który kiedyś poruszałem. Czy nie lepiej jest budować lotnisko między Radomiem a Kielcami koło Skarżyska-Kamiennej. Podejrzewam, że UE dała by nam kasę jeśli lotnisko miałoby powstać w ok. S-K. A nie mówiłem...
1. Zastępca Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej SKI
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
2. Koordynator ds. zieleni miejskiej
3. Koordynator ds. zagospodarowania os. Dąbrowa II
- AR
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
Prezydent powiedział całą prawdę o tej sytuacji.andrzej pisze: Wojciech Lubawski, prezydent Kielc
Wcale nie zaplanowaliśmy za dużego lotniska. Jeśli budując mniejsze, możemy zaoszczędzić 10-15 proc., i to jest rada ekspertów, to oni się kompromitują. Owszem, możemy skrócić pas, ale wtedy nie obsłużymy ruchu towarowego cargo. Radom to nie jest żadna alternatywa dla Kielc. Ja życzę Radomiowi jak najlepiej, niech budują swoje lotnisko. Ktoś, kto daje takie rady, nie rozumie istoty rzeczy albo nie wie, ile jest lotnisk w Holandii czy Belgii. Co do rozbudowy Masłowa, to wciąż aktualna jest negatywna opinia Urzędu Lotnictwa Cywilnego. Oczywiście, musimy się rozliczyć przed społeczeństwem z pomysłu budowy lotniska w Obicach, ale Unia nam jest już do tego niepotrzebna. Rozmowy z Unią na ten temat trzeba zakończyć. Oczywiście Ove Arup nie pozostawi tego bez komentarza, bo to wpływa na reputację ich firmy. Na pewno się ustosunkują do tego raportu.
Nic dodac nic ując...
ups...Kiba69 pisze:Autopoprawka do budżetu z dnia 11 grudnia, a zatwierdzona dzisiaj.
http://www.um.kielce.pl/strony/bip/bip_budzet.php
Wydatki na lotnisko zaplanowane w budżecie zostały wycofane (również na przygotowanie II etapu rozbudowy Ściegiennego)... teraz wydaje mi sie ze są dwie możliwości: mamy inwestora prywatnego który przejmie wydatki... albo jak to mówił prezydent: odkładamy plany na półkę...
- Michel2
- Kontakt:
http://www.tur-info.pl/p/ak_id,6509,,lo ... niczy.html
Jeśli dało by sie na takim lokalnym lotnisku zbudować terminal o przepustowości 2-2,5mln pasażerów i terminal Cargo to warto pomyśleć o tym.
Jeśli dało by sie na takim lokalnym lotnisku zbudować terminal o przepustowości 2-2,5mln pasażerów i terminal Cargo to warto pomyśleć o tym.