Hala sportowa - ul. Boczna 15
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
- MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
- Kontakt:
21 marca w Hali przy ul. Bocznej będzie Gaelforce Dance - irlandzki spektakl taneczny. Stepowanie zapiera dech - polecam gorąco... Ja prawdopodobnie będę choć bilety drogie (80, 100, 120). Jak znam życie to się już niedługo skończą. Szkoda tylko, że nie w KCK 
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
ciekawe jak sobie poradza ze zla akustykaMeehoweCK pisze:21 marca w Hali przy ul. Bocznej będzie Gaelforce Dance - irlandzki spektakl taneczny. Stepowanie zapiera dech - polecam gorąco... Ja prawdopodobnie będę choć bilety drogie (80, 100, 120). Jak znam życie to się już niedługo skończą. Szkoda tylko, że nie w KCK
- Daniel
- Kontakt:

Specjaliści poradzą jak poprawić halę
Władze miasta będą konsultować się w sprawie poprawy akustyki hali widowiskowo-sportowej przy ulicy Bocznej w Kielcach.
– Zdajemy sobie sprawę z tego, że hala nie ma dobrej akustyki i dlatego będziemy radzić się specjalistów, co trzeba zrobić, aby ją poprawić – mówi Wojciech Lubawski, prezydent Kielc. – Na razie koncerty powinny odbywać z wykorzystaniem tylko jednej trybuny, tak jak to było podczas Psałterza Wrześniowego – opowiada.
Zapewnia, że poprawa akustyki stanie się to tak szybko, jak tylko możliwe, ale będzie uzależniona od kosztów przedsięwzięcia. – Jeśli ograniczą się one do 300 tysięcy, to jesteśmy w stanie wyłożyć je od razu. Jeśli natomiast inwestycja okaże się bardziej kosztowna, niewykluczone, że trzeba ja będzie odłożyć w czasie – informuje Wojciech Lubawski.

Na razie koncerty powinny odbywać z wykorzystaniem tylko jednej trybuny
Trzeba było myśleć przed budową o koncertach, a jeśli mają się odbywać z wykorzystaniem jednej trybuny to lepiej zostawić tę halę jako sportową, a te 300 tys zainwestować w halę na Żytniej, w końcu jest to hala widowiskowo-sportowa i dostosować jej drogi ewakuacyjne, tak żeby można było ją napełniac ludźmi jak za dawnych czasów.Zapewnia, że poprawa akustyki stanie się to tak szybko, jak tylko możliwe, ale będzie uzależniona od kosztów przedsięwzięcia. – Jeśli ograniczą się one do 300 tysięcy, to jesteśmy w stanie wyłożyć je od razu
- Daniel
- Kontakt:
Całkowity koszt inwestycji to ok. 25 milionów złotych.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Winiary_Arena
Szczerze powiem, że ta kaliska hala bardziej mi się podoba od naszej.
Szczerze powiem, że ta kaliska hala bardziej mi się podoba od naszej.

Czyli wychodzi na to, że nasza jest droższa, brzydsza, mniejsza, mniej funkcjonalna, dłużej budowana...
I małe podsumowanie:
(troche sie rozlazło ale cóż...
)
I małe podsumowanie:
Kod: Zaznacz cały
CECHA KIELCE KALISZ
Koszt 27,5 24,8
Czas budowy 17 mies. 15 mies.
Trybuny 3030 3170
Boisko 55x38 57,2x33,7
Parking ?? 500 miejsc
Telebimy - tak
Monitoring 60 kamer 50 kamer
Ostatnio zmieniony 18 lutego 2007, o 12:38 przez Michał, łącznie zmieniany 3 razy.