Qubus Hotel - Echo Investment ul. Składowa 2
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
Hotel Qubus dostanie wyższą kategorię
marc 2006-11-16, ostatnia aktualizacja 2006-11-16 16:41
O opinię w tej sprawie poprosił Urząd Marszałkowski. Po przeprowadzonej w ubiegłym tygodniu kontroli kategoryzacyjnej urzędnicy mieli wątpliwości, czy pokoje dwuosobowe w najnowszym kieleckim hotelu mają wymaganą powierzchnię minimum 16 m kw. - W Qubusie jest taka konstrukcja pokoi i przedsionków, że nie mieliśmy jasności czy przedsionek można zaliczyć do powierzchni pokoju - wyjaśniał Jacek Kowalczyk, członek zarządu województwa.
Ministerstwo przyznało, że przepisy są w tej części niejasne. - Ale panuje przekonanie, że jeżeli ta część pokoju nie jest oddzielona np. futryną czy progiem, to należy ją traktować jako powierzchnię mieszkalną. Dlatego to zastrzeżenie nie będzie blokowało nadania Qubusowi czterech gwiazdek - mówi Kowalczyk.
Hotel musi jednak usunąć do czwartku 16 listopada jeszcze inne drobne nieprawidłowości. - Jestem przekonany, że z tym nie będzie problemu - twierdzi Kowalczyk, ale nie chce zdradzić, jakie to braki.
Nieoficjalnie wiadomo, że nie ma wydzielonej windy towarowej oraz zadaszenia przed wejściem.
[Gazeta Wyborcza]
-
Teraz Łysogóry powinny się postarać o dodatkową gwiazdkę...
marc 2006-11-16, ostatnia aktualizacja 2006-11-16 16:41
O opinię w tej sprawie poprosił Urząd Marszałkowski. Po przeprowadzonej w ubiegłym tygodniu kontroli kategoryzacyjnej urzędnicy mieli wątpliwości, czy pokoje dwuosobowe w najnowszym kieleckim hotelu mają wymaganą powierzchnię minimum 16 m kw. - W Qubusie jest taka konstrukcja pokoi i przedsionków, że nie mieliśmy jasności czy przedsionek można zaliczyć do powierzchni pokoju - wyjaśniał Jacek Kowalczyk, członek zarządu województwa.
Ministerstwo przyznało, że przepisy są w tej części niejasne. - Ale panuje przekonanie, że jeżeli ta część pokoju nie jest oddzielona np. futryną czy progiem, to należy ją traktować jako powierzchnię mieszkalną. Dlatego to zastrzeżenie nie będzie blokowało nadania Qubusowi czterech gwiazdek - mówi Kowalczyk.
Hotel musi jednak usunąć do czwartku 16 listopada jeszcze inne drobne nieprawidłowości. - Jestem przekonany, że z tym nie będzie problemu - twierdzi Kowalczyk, ale nie chce zdradzić, jakie to braki.
Nieoficjalnie wiadomo, że nie ma wydzielonej windy towarowej oraz zadaszenia przed wejściem.
[Gazeta Wyborcza]
-
Teraz Łysogóry powinny się postarać o dodatkową gwiazdkę...
- Jarek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
Chyba się naraże, ale IMHO Qubus to własnie hotel 3*. Porównując nawet fakt, że np. Novotel w Warszawie (d. Forum) który ma przestronne pokoje, ma salę fitness i inne udogodnienia, też ma 3*.autor pisze:Jeśli tylko dostanie **** to bedzie dla miasta bardzo dobry znak, a przede wszystkim informacja dla gosci (glownie targowych), ze miasto sie zmienia!
W Kielcach przydałby się 4* hotel, ale niech będzie on z prawdziwego zdarzenia, a nie naciągana trójka.
Potrzeba nam jest też troche hoteli klasy ekonomicznej, ale to już nna bajka
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
- Jarek
Nie zapomnij, że były też informacje o innych rzeczacj, któe wymagałyby usunięcia, ale zostały określone jako łatwe do zrobienia. I tu moje pytanie - skoro normy hotelarskie są powszechnie znane, czemu nowo budowany hotel ich nie spełniał? I nie chodzi mi już o ta interpretację przedsionka, ale własnie nawet o te durne błache rzeczy. Skoro od początku myśleli o 4* to czemu nie robili go wg. norm 4-o gwiadkowych?autor pisze:Ale tu wcale nie jest powiedziane, ze ma byc z innego zdarzenia niz prawdziwe skoro byla niejasnosc, ktora tak naprawde niewiele zmienia w temacie komfortu mieszkania, bo powierzchnia odpowiednia jest tylko, ze czesc to przedsionek.
Jak dla mnie chore lekko :/
Kielce - tu jest moje miejsce, tu jest mój dom.
Jak dla mnie to tylko biznes o tym zadecydowałJarek pisze:I tu moje pytanie - skoro normy hotelarskie są powszechnie znane, czemu nowo budowany hotel ich nie spełniał?
-
Oskar
- Kontakt:
Wedlug mnie to zadne rozmarzanie. Targi sie rozwijaja i to jak? Kolejne dobre informacje w odpowiednim temacie. Wiecej wystaw. Na wiosne wreszcie zagra reprezentacja, a hoteli na wysokim poziomie jak bylo malo tak jest. Zreszta duzy wplyw bedzie miec tez decyzja co z lotniskiem. Uwazam, ze to kwestia gora roku jak naplyna do nas wiesci o kolejnych zagranicznych inwestorach chcacych budowac holete. Osobiscie licze na takie wiesci, chocby jedna juz tej zimy.Deo pisze:Rozmarzyłem się
- MAŁY
już tu było w tym temacie ale dopiero teraz z autobusu się przyjrzałem i od strony Czarnowskiej na tej bialej podświetlonej ścianie są okropne garby jakby ktoś śnieżkami obrzucil i od strony ronda skrawek białego też potworny, dobrze ze w dzień sie nei rzuca w oczęta! 
Kielce- Tu jest moje miejsce! Tu sie urodziłem i tu zakończyć żywot swój pragnę!

Nie mam nic do Włocławka, ale tam jest ****
http://www.hotelmlyn.pl/
Wydaje mi się, że obiekt o tym standardzie ma jeszcze większe racje bytu w Naszym mieście.
http://www.hotelmlyn.pl/
Wydaje mi się, że obiekt o tym standardzie ma jeszcze większe racje bytu w Naszym mieście.