Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

ciekawski

Post autor: ciekawski » 22 stycznia 2012, o 12:03

Potwierdzam przeszklenia są juz i stelaże pod elewację od polnej. Chyba z początkiem wiosny "zakwitnie" nam oryginalny budynek.

ciekawski

Post autor: ciekawski » 30 stycznia 2012, o 08:40

A na parkingu na dachu pojawily się już lampy.

Awatar użytkownika
andrzeej
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: andrzeej » 30 stycznia 2012, o 12:24

2012.01.26 - widok z ul. Kaczorowskiego:

Obrazek

Awatar użytkownika
Sirek1
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: Sirek1 » 30 stycznia 2012, o 18:44

Galeria Korona: Aż tysiąc miejsc pracy czeka na kielczan!

Sklepy spożywcze, odzieżowe i restauracje, które znajdą się w Galerii Korona, rozpoczęły już rekrutację na pracowników. Oferty można składać na oficjalnej stronie galerii i w Miejskim Urzędzie Pracy. A jest o co walczyć - wolnych jest tysiąc stanowisk!

Oferty można znaleźć pod adresem www.galeria-korona.pl/oferty_wszystkie.html. Znajduje się tam już niemal 50 ogłoszeń od firm poszukujących pracowników. Są wśród nich między innymi: Olimp, Pull&Bea, Zara, Bershka, Douglas czy Royal Collection. Swoje CV można też składać za pośrednictwem Miejskiego Urzędu Pracy w Kielcach. - Do tej pory zwróciło się już do nas kilku najemców, w tym market spożywczy "Piotr i Paweł", dla którego udało nam się znaleźć pierwszych pracowników. Na początku marca dla tej samej marki planujemy zorganizowanie giełdy pracy - mówi Rafał Szwed, rzecznik prasowy MUP Kielce.

Galeria Korona zostanie otwarta wiosną tego roku. Działać w niej będzie około 160 podmiotów gospodarczych

Więcej... http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262, ... z1kxrdmiXb

Awatar użytkownika
jaromlody

Post autor: jaromlody » 30 stycznia 2012, o 20:31

jak wracałem z pracy to na radzie na os. Swistokrzyskim pojawił sie bilbord z reklama korony jest nawet informacja o otwarciu wiosna 2012 jutro jak mi sie uda to szczele fote

boogie

Post autor: boogie » 31 stycznia 2012, o 18:42

@jaromlody takie billboardy wiszą w paru(nastu?) miejsach w Kielcach, nie tylko na Świętokrzyskim ;) Korona będzie chciała mocno zaznaczyć swoje otwarcie bo mają niewiele argumentów, w stosunku do GE, żeby kogoś przekonać do zaglądania tam.

ciekawski

Post autor: ciekawski » 31 stycznia 2012, o 19:58

A ja myślę ze ma wiele argumetnów za i echo może sporo stracić. Ciągłe poszukiwania miejsca na parkingu mimo takiej wielkości są na prawdę odpychające i nie zachęcają do odwiedzin mimo iz centrum fajne. Poza tym odległosc korony od centrum na duży plus dla niej z minusem dla echa. Na sobotę wiadomo nie w zimowej porze ale super rozwiązanie najpier do galeriii na zakupy połazić po sklepach, potem kino a na koniec spacerkiem do centrum na piwko ze znajomymi, odległość echa nie daje takiej mozliwości i oni chyba doskonale zdaja sobie z tego sprawę, asortyment podobny wiec będą mocno musieli walczyc cenowo. Owszem okres świateczno noworoczny ale to inna sprawa ale poza sezonami szczytowymi szykuje sie chyba ciekawa wojna o klienta.

Awatar użytkownika
bender
Ranga: Kierownik budowy ;)

Post autor: bender » 31 stycznia 2012, o 20:05

Zdradź mi proszę jakim cudem masz problemy ze znalezieniem miejsca parkingowego w GE. Przy wjeździe wiesz, na którym poziomie są wolne miejsca. Na poszczególnych piętrach wiesz również, w której alejce ile ich jest. Czego tam szukać?

W GE bywam dosyć regularnie i nigdy, nawet przed samymi świętami, nie poświęciłem na parkowanie dłużej niż 5 minut - z czego 4 zajęło wjechanie na wyższy poziom.

No chyba, że koniecznie chcesz parkować na dole i pchasz się widząc jedno czy dwa wolne miejsca...
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

jasiek

Post autor: jasiek » 31 stycznia 2012, o 20:11

No to miałeś szczęście i tyle. W tygodnie owszem luz, ale już w weekend jest masakra. Ostatnio myślałem sobie pojechać tylko do Tesco, pojezdzilem po parkingu i pojechałem tam gdzie nie mam nigdy problemu z parkowaniem czy przy kolejkach przy kasach czyli do Reala.

Awatar użytkownika
bender

Post autor: bender » 31 stycznia 2012, o 21:03

Ależ ja pisałem o weekendzie. O przepraszam - jeśli komuś brak instynktu samozachowawczego i pcha się do GE w sobotnie popołudnie to nie GE jest temu winna a on sam sobie.

Po co jeździłeś po parkingu jeśli przy wjeździe wiedziałeś, że nie ma miejsc?
Stowarzyszenie Blokujemy Kieleckie Inwestycje by T. Sayor

Awatar użytkownika
tomasz2719

Post autor: tomasz2719 » 5 lutego 2012, o 15:15

Szklą Koronę

Na budowie Galerii Korona zdemontowano już las dźwigów (z siedmiu żurawi został jeden) i położono niewidoczny z zewnątrz szklany dach. Trwa szklenie ścian frontowych, rozpoczyna się montaż charakterystycznej, perforowanej elewacji z alukobondu (materiału z aluminium). W tym celu dookoła budynku ustawiono już rusztowania. Ażurowy ekran ma nawiązywać do symbolu Kielc i będzie podświetlany wieczorami. W galerii znajdzie pracę około 1000 osób, zainteresowani już mogą się zgłaszać na stronie internetowej galerii. Otwarcie planowane jest na kwiecień.

:arrow: http://www.um.kielce.pl/gfx/kielce/file ... 6_2012.pdf

Awatar użytkownika
Ronaldo
Kontakt:

Post autor: Ronaldo » 5 lutego 2012, o 21:07

na Kwiecień :)
www.masazkielce24.pl Day Spa Kielce - ul. Warszawska ( naprzeciwko Galerii Korona )

hey
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: hey » 6 lutego 2012, o 20:23

Tylko u nas. Oficjalne otwarcie Galerii Korona w Kielcach 16 maja!

Już za niewiele ponad trzy miesiące budowana właśnie śródmiejska Galeria Korona Kielce zostanie uroczyście otwarta dla klientów. Ustalono już oficjalny termin otwarcia obiektu.

Centrum kulturalno-handlowo-rozrywkowe, które powstaje przy ulicy Warszawskiej w Kielcach od sierpnia 2010 roku, zostanie otwarte zgodnie z planem, czyli na wiosnę 2012 roku.

– Zimowa aura i niskie temperatury nie spowodowały żadnego opóźnienia prac budowlanych. Wszystko idzie zgodnie z ustalonym harmonogramem. Termin otwarcia Galerii Korona dla klientów został już ostatecznie ustalony na 16 maja tego roku - zapewnia Michał Tur, rzecznik prasowy firmy Church Land Development, która buduje obiekt w centrum Kielc.

Pogoda, mimo dużych mrozów, nie przeszkadza w prowadzeniu prac w środku obiektu, bo już dawno doprowadzono tam ogrzewanie i wszelkie instalacje. Pierwsi najemcy, którzy potrzebują najwięcej czasu na przygotowanie swoich lokali, zaczęli urządzać się już pod koniec zeszłego roku. Wraz z postępem prac, kolejni najemcy rozpoczynają prace przy swoich punktach. Na trzy miesiące przed otwarciem wynajęte jest już 90 procent powierzchni w obiekcie.

W Galerii Korona będzie działać około 170 lokali, między innymi siedmiosalowe Multikino, fitnessklub Pure, korty do squasha, pierwsze w regionie delikatesy Piotr i Paweł, salony odzieżowe, takie jak Royal Collection, Zara i Zara Home, Stradivarius, Massimo Dutti, TT Bagatt, Reserved, Denny Rose, Sesst, Ette Lou, Mohito, Caterina, Camaieu, Bugatti, Bianca Laudi, Laoli, Vistula, Doramafi, Lavard, Bytom czy Wólczanka.

Są oferty pracy

Trwa już rekrutacja pracowników do sklepów i lokali usługowych w Galerii Korona Kielce.

Szczegółowe oferty pracy znaleźć można na stronie internetowej centrum handlowego, pod adresem: www.galeria-korona.pl/oferty_wszystkie.html. Oprócz tego CV i listy motywacyjne można składać również do Miejskiego Urzędu Pracy, do którego zgłosiło się z prośbą o pomoc w rekrutacji kilku najemców, między innymi delikatesy Piotr i Paweł. Na początku marca Miejski Urząd Pracy planuje też zorganizowanie specjalnej giełdy pracy dla tej ostatniej marki.

http://www.strefabiznesu.echodnia.eu/ar ... 78523.html

Awatar użytkownika
ice
Ranga: Dyrektor budowy ;)

Post autor: ice » 6 lutego 2012, o 20:51

A znajoma znajomej mówiła, że otwarcie 1 kwietnia.
Chyba teraz komuś głupio ;)

Tydzień temu słyszałem, że MGC Invest zarezerwowało wszystkie pokoje w jednym z kieleckich hoteli na 15 maja, co mogło oznaczać tylko jedno.

Trojanek

Post autor: Trojanek » 6 lutego 2012, o 21:00

Trojanek pisze:26 kwietnia był wcześniej planowany, teraz oficjalne otwarcie jest planowane ok 10-15 maja
I kto ma dobre informacje ? sesese :P
Ronaldo pisze:To nie bajki i to moja znajoma.. Tak wiec 1 lub 14 kwietnia otwarcie.
Ale wy oczywiscie musicie swoje dyrdymały powatarzać.

Zresztą mam kolejną znajomą ktora zalatwiala robotnikom mieszkania i mają je do końca marca .. :D
Mam nadzieję, że przynajmniej Ty umiesz przyznać, że opowiadasz bajki, bo Bendera na to nigdy nie bedzie stać :D

ODPOWIEDZ