ul. Ściegiennego - Inwestycje przemysłowe

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 września 2006, o 21:19

W innym temacie to być powinno (Informacje z Kielc > jak przyciągnac inwestorow czy cos takiego, takze przenies prosze). Smialo mozna napisac do COI lub dyrektora Sobolewskiego z przypomnieniem. Moze uda sie gdzies wygospodarowac odpowiedni grunt.

msz

Post autor: msz » 19 września 2006, o 21:57

autor pisze:W innym temacie to być powinno (Informacje z Kielc > jak przyciągnac inwestorow czy cos takiego, takze przenies prosze). Smialo mozna napisac do COI lub dyrektora Sobolewskiego z przypomnieniem. Moze uda sie gdzies wygospodarowac odpowiedni grunt.
Szukałem tego wątku o przyciąganiu inwestorów ale go nie znalazłem.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 19 września 2006, o 22:19

Ściąganie inwestorów do Kielc - o tak się nazywa :):):)

http://inwestycje.jupiter.superhost.pl/ ... .php?t=380

Awatar użytkownika
Loan
Kontakt:

Post autor: Loan » 7 stycznia 2007, o 20:57

Jeszcze kilka inwestycji w tym rejonie i Sciegiennego sie juz w ogole zakorkuje na dobre. Czy sa prowadzone jakies dzialania w celu rozbudowy tej ulicy w obrębie miasta?

Nowy

Post autor: Nowy » 7 stycznia 2007, o 21:57

widziałem projekt drugiego pasma, ma być po lewej stronie jadąc od Kielc , ale kiedy zbuduja to nie wiem

Awatar użytkownika
AR
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: AR » 8 stycznia 2007, o 18:59

Nowy pisze:widziałem projekt drugiego pasma, ma być po lewej stronie jadąc od Kielc , ale kiedy zbuduja to nie wiem
Myślałem że drugie pasmo będzie po prawej stronie jadąc od Kielc.

Awatar użytkownika
ice

Post autor: ice » 9 stycznia 2007, o 10:16

Po lewej stronie jadac od Kielc ustawione sa juz nowe latarnie az do Rolmetu, takze wskazywalo by na to ze drugie pasmo bedzie po prawej stronie jadac od centrum.
Z drugiej strony zabudowania po lewej sa oddalone od obecnej ulicy tak jakby miedzy nimi miala byc nowa nitka.
Moze przekonamy sie za 10 lat :P

Awatar użytkownika
sueno
Kontakt:

Post autor: sueno » 9 stycznia 2007, o 11:13

Sirek1 pisze:Czyli Ściegiennego się rozwija w dobrym kierunku. :)
W bardzo dobrym rzekłbym nawet :D Mam działkę budowlaną w Bilczy :P
Najlepsza gra w sieci: http://www.reddragon.pl

"Są fachowcy i nie widzę potrzeby, żeby nauczyciel dyktował, jak ma się budować drogi" - autor znany :D

Awatar użytkownika
Loan
Kontakt:

Post autor: Loan » 9 stycznia 2007, o 14:31

ice pisze:Po lewej stronie jadac od Kielc ustawione sa juz nowe latarnie az do Rolmetu, takze wskazywalo by na to ze drugie pasmo bedzie po prawej stronie jadac od centrum.
Z drugiej strony zabudowania po lewej sa oddalone od obecnej ulicy tak jakby miedzy nimi miala byc nowa nitka.
Moze przekonamy sie za 10 lat :P
Latarnie w niczym nie przeszkadzaja, bo pewnie beda one w pasie rozdzielajacym po wybudowaniu drogi. Teraz tylko kciuki trzymac, aby szybko wykupili brakujace 30% dzialek i zaczeli budowe na poczatku przyszlego roku. Wtedy dojazd do nowych fabryk i przyszlego lotniska sie znacznie poprawi.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 4 lutego 2007, o 23:22

Byłem w tych rejonach ostatnio i :
1. W rejonie Mostostalu Kielce budynek w stanie surowym z dziwnym dachem "spływajacym do ziemi"
2. W okolicach nowobudowanego kościoła w rejonie Bilczy ??? po prawej stronie jadąc od Kielc zespół niebieskich Hal na których jak się nie myle wisiało logo KJK Kielce :arrow: http://www.kjk.com.pl/
3. Obok niej buduje się zielona hala

Tak że rozwija się dzielnica :D

woj

Post autor: woj » 17 kwietnia 2007, o 20:54

te stojące płyty na ostatnim zdjęciu wyglądają jak Stonehenge :lol:

Awatar użytkownika
CKfan

Post autor: CKfan » 17 kwietnia 2007, o 21:46

woj pisze:te stojące płyty na ostatnim zdjęciu wyglądają jak Stonehenge :lol:
A ja widzę ceowniki i kątowniki :lol:
Sorry, takiego mamy prezydenta...

woj

Post autor: woj » 17 czerwca 2007, o 09:29

Obrazek

Budowa rozpoczęta przy Ściegiennego, pomiędzy BrukBet-em, a drogą na Posłowice. To nie jest XL-Tape ale coś całkiem innego.

Awatar użytkownika
Sirek1

Post autor: Sirek1 » 23 czerwca 2007, o 13:31

woj pisze:Budowa rozpoczęta przy Ściegiennego, pomiędzy BrukBet-em, a drogą na Posłowice. To nie jest XL-Tape ale coś całkiem innego.
Raczej to nie budowa, lecz jakiś skład lub komis samochodowy, nawieźli kostki i wykładają plac, a te kontenery są nowiutkie i zmontowane "trwale" tzn nie jako tymczasowe zaplecze dla budowy.

Awatar użytkownika
vincent

Post autor: vincent » 10 października 2007, o 09:50

W tej chwili odbywa sie wlasnie wmurowanie kamienia wegielnego pod budowe nowej, bardzo duzej hali produkcyjnej na terenie Mostostalu Kielce. Firma dysponując dotychczasowa infrastruktura nie moze przerobic wszystkich zamowien. Swoja droga ciekawe, iż firma jeszcze w 2005 przyniosla 5 mln strat i byla na skraju bankructwa, natomiast zeszly rok zakonczyla zyskiem 6mln i w ciagu tych 2 lat prawie dwukrotnie zwiekszyla zatrudnienie do 240 osób. I tak jako ciekawostke moge podac pare inwestycji dla których dostarczali lub beda dostarczac konstrukcje, min. stadion Wisly Kraków i Polonii Warszawa maja juz chyba zlecenie na dach stadionu Zaglebia Lubin, aktualnie realizuja zlecenie dla litewskich Możejek i na dach terminalu na lotnisku w Dreźnie
Żółć i czerwień w naszych sercach aż po życia kres!!!

ODPOWIEDZ