Qubus Hotel - Echo Investment ul. Składowa 2

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

!!bart

Post autor: !!bart » 6 listopada 2005, o 16:54

całe szczęście ze fachowiec Charon wyraził opinie bo juz myślałem ze z oczami coś u mnie nie tak, dobrze ze ktoś z poza towarzystwa wzajemnej adoracji wyraził obiektywna krytykę hotelu

Nie uważam ze rondo to arcydzieło (tak jak IIgie niepasuje do I to I niepasuje do starej kamienicy obok i tak mozna w nieskończoność. Mi rondo I sie podoba a to ze jest oblepione to nie wina architekta ani inwestora i używanie tego argumentu przeciwko nim jest nieuzasadnione) a czy city park pasuje do budynku sex shopu tez nie, uważam ze aby stworzyc takie ''wyidealizowane'' miasto trzeba by stworzyc plan w sensie prawdziwy plan zabudowy/wizję którego trzeba by sie trzymać przez wiele lat kontynując konsekwentnie obrany kierunek wtedy miało by to ręce i nogi i tworzyło by logiczną całość a u nas wiadomo jak jest.

zresztą tematem jest Qubus, poprostu szukałem jakiejś konsekwencji w Waszej krytyce i byłem ciekaw czy oprócz mnie komuś sie ten hotel jeszcze nie podoba(lub widzi defekty) dzieki Bogu za Charona :lol:

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 listopada 2005, o 17:44

Ja jednak sie bede upieral przy swoim,ze od strony ronda wyglada badz co badz ale calkiem ok, no moze tyle,ze jest troche nudny,ale przyjamniej nie jest klockiem. Natomiast konkretnie nie podoba mi sie skrzydlo od ulicy Skladowej.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 listopada 2005, o 22:56

Mnie projekt hotelu bardzo się podoba... a co do Ciebie Bart... z tego co pamiętam to już podpadłeś przy którymś temacie, nieprawdaż? 8)
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

halny
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: halny » 11 listopada 2005, o 23:31

Jakiś dziwny adorator własnej osoby :lol: :lol: :lol:

!!bart

Post autor: !!bart » 16 listopada 2005, o 17:23

podpadłem :shock: o co cho?

moze Ci sie bardzo podobać możesz nawet wizualizacje nad łóżkiem zawiesić i nawet zamieszkać w tym hotelu jak cie stać ale mi sie nie podoba :lol:

tom

Post autor: tom » 22 grudnia 2005, o 22:49

no no ... budowa idzie całkiem sprawnie :lol: od strony Składowej widać już otwory okienne na poziomie parteru :lol:

tom

Post autor: tom » 26 grudnia 2005, o 11:04

Dziwi mnie trochę jedynie to, że ta owalna oszklona część hotelu nie jest skierowana centralnie w stronę ul. IX Wieków, tylko tak jakoś ukosem i bardziej ją ciągnie do Czarnowskiej :D . Trochę nieładnie to wygląda.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 5 stycznia 2006, o 23:46

Od Składowej powstaje już 2 piętro, a od ronda pierwsze. Na budowie praca wre :lol: . Oby tak dalej panowie... :) .

ice

Post autor: ice » 6 stycznia 2006, o 14:21

Nie ladny ten projekt i tyle :/
A z tym glownym wejsciem skierowanym w strone czarnowskiej to juz wogole klapa

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 6 stycznia 2006, o 15:35

Tak czy inaczej hotel powstaje. Lepiej zeby był jaki jest niz w ogóle, a najgorszy nie jest. Teraz całkiem fajnie będzie prezentowac sie rondo HG szczegolnie od strony Okrzei. Jeszcze tylko trzeba zrobic porządek z kamienicami na rogu Okrzei/IX Wieków. Najlepiej byłoby je wyburzyc. Od 1-Maja kamienice powinny zostać choxiaz nie prezentują się one zbyt okazale. Trochę kosmetyki i będzie dobrze :).

halny

Post autor: halny » 15 stycznia 2006, o 10:30

No włąśnie ta kamienica przy rondzie od strony Silnicy to porażka :lol: Szkoda że nie jest mniejsza bo łatwiej byłoby jej się pozbyć. Hotel ma już II piętro niedługo z IX w. Kielc nie będzie widać kościoła za nim.

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 15 stycznia 2006, o 10:32

Też zauważyłem, że ostatnio nadzwyczaj szybko im idzie. Przejeżdzam przez rondo HG codziennie i z każdym dniem widzę postęp :D.

halny

Post autor: halny » 15 stycznia 2006, o 10:38

Ciekawi mnie z działką z prawej strony Qubusia :D /patrząc od ronda/ Oby jak najszybciej coś tam powstało do kompletu

Awatar użytkownika
tom
Kontakt:

Post autor: tom » 15 stycznia 2006, o 10:40

Może zbudują nową plebanię?... :lol:.
Rzeczywiscie. Tak samo ma się sytuacja po lewej stronie, wzdłuż Czarnowskiej. Tereny nadzwyczaj dobre pod wszelkiego rodzaju inwestycje.

halny

Post autor: halny » 15 stycznia 2006, o 10:44

Tylko tam dużo wyburzeń i kosztów / z czasem/ a z prawej Qubusia tylko trawa :)

ODPOWIEDZ