Church Land Development - Galeria Korona ul. Warszawska

Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.

Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 sierpnia 2006, o 10:39

msz pisze:Tak napisali że Galeria Echo to centrum 3 generacji? Chyba ich powaliło, Złote Tarasy będą na jesieni jedynym centrum handlowym 3 generacji w Polsce.
MSZ, to prawda, ze GE jest centrum III generacji. Podział jest następujący:
I - blaszak
II - blaszak + maly pasaz handlowy
III - duza ilosc butikow, multikino, food court i delikatesy/market, podziemny parking.

msz

Post autor: msz » 6 sierpnia 2006, o 22:36

autor pisze:
msz pisze:Tak napisali że Galeria Echo to centrum 3 generacji? Chyba ich powaliło, Złote Tarasy będą na jesieni jedynym centrum handlowym 3 generacji w Polsce.
MSZ, to prawda, ze GE jest centrum III generacji. Podział jest następujący:
I - blaszak
II - blaszak + maly pasaz handlowy
III - duza ilosc butikow, multikino, food court i delikatesy/market, podziemny parking.
No nie wiem. Czytałem kiedyś artykuł o centrach 3 generacji i oprócz tego wszystkiego co posiada Galeria Echo w takich kompleksach znajdują się również biurowce (patrz Złote Tarasy) a nawet mieszkania.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 6 sierpnia 2006, o 22:55

tutaj.pl pisze:Nad Maltą powstanie Galeria Malta, centrum handlowe trzeciej generacji, łączące w sobie obok marketu i galerii handlowej, część rozrywkową z kinem i sztucznym lodowiskiem.
Więc wracamy do tematu galerii handlowej.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Ranga: Dyrektor budowy ;)
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 sierpnia 2006, o 18:26

mam pytanie do Jurka albo do kogoś innego orientującego się... Sprawdziłem z ciekawości powierzchnię kieleckich centrów handlowych. Galeria ECHO ma ok. 58.000 m kw, a ta nowa galeria ma mieć 35.000! Coś mi tu nie pasi. Może chodzi o powierzchnię zabudowy? Wtedy całkowita powierzchnia to byłoby coś ok. 100.000 i by logicznie to wychodziło. Przecież nowa galeria ma być chyba większa od ECHO :roll:
Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2006, o 22:34

Chodzi o dwie rozne powierzchnie powierzchnie. Nowy obiekt ma miec powierzchnie wynajmowalną ok. 35000 m2, a GE ma 25 900.

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 11 sierpnia 2006, o 22:43

nie wiem czy zrozumiałem :P ale dzięki :wink: chodzi o powierzchnię wszystkich lokali pod sklepy i usługi, tak?

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 11 sierpnia 2006, o 22:45

tak naprawde dla klienta liczy sie powierzchnia, ktora jest dla niego dostepna, czyli sklepy, food court, kino itp. To jest ta powierzchnia, na ktorej zarabia wlasciciel :) tak mi sie przynajmniej wydaje.

Awatar użytkownika
cochi
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: cochi » 12 sierpnia 2006, o 11:56

GE galeria 3 generacji? Chyba bardzo przesadzone... raczej taki najmlodszy brat w rodzinie chodzacy w spranych ubranlach po calej gamie starszych braci...

A Piotr i Pawel oj przydalby sie w Kielach :)
cochi

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 12 sierpnia 2006, o 13:00

Kubio pisze:GE galeria 3 generacji? Chyba bardzo przesadzone... raczej taki najmlodszy brat w rodzinie chodzacy w spranych ubranlach po calej gamie starszych braci...
Nie mam tu watpliwosci, ze jest to III generacja. GE była jednym z pierwszych takich obiektow poza Warszawa.

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 16 sierpnia 2006, o 22:23

o galerii wspomniały już Eurobuild i Murator (na podstawie art. prasowych):

http://www.muratorplus.pl/17140_27843.htm

Awatar użytkownika
MeehoweCK
Kontakt:

Post autor: MeehoweCK » 16 sierpnia 2006, o 22:44

myślę, że Rada Miasta nie zajmie się głosowaniem w tej sprawie aż do wyborów, bo niezależnie od tego jak zagłosują, to sobie przysporzą wielu przeciwników... wie ktoś jakie partie są za a jakie przeciw? Wiem tylko tyle, że SLD i LPR są przeciw... to byłaby nieodżałowana strata dla Kielc, trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy (czyli niestety niewiele :roll: ), aby galeria powstała
szedłem dzisiaj obok skrzyżowania Warszawskiej i IX Wieków Kielc i zamarzył mi się piękny budynek w tle za Domem Księży Emerytów :)

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 16 sierpnia 2006, o 22:53

MeehoweCK pisze:szedłem dzisiaj obok skrzyżowania Warszawskiej i IX Wieków Kielc i zamarzył mi się piękny budynek w tle za Domem Księży Emerytów :)
Mnie rowniez... jesli chodzi o Echo Dnia, to jest taka idea, by ewentualnie pisac do naczelnego i pokazac ile opinii zostalo wyslanych, napisac o rzetelnosci i obiektywizmie. To w razie czego.

Ben
Kontakt:

Galeria Warszawska

Post autor: Ben » 16 sierpnia 2006, o 23:38

Jesteś w błędzie możemy dużo zrobić aby Galeria powstała wystarczy tysiąc listów lub maili aby RM musiała rozpatrzyc wniosek .Jestem przekonany ,że na 200 tyś .mieszkańców tylko 10 % taka budowa przeszkadza .W dzisiejszych czasach każdy może wypowiadać się swobodnie gwarantuje mu to konstytucja a wiekszość decyduje .Dlatego apeluje raz jeszcze rozpowszechniajcie stronę ,,Kieleckie inwestycje" tam gdie możecie niech i władza lokalna o niej wie i wszystkie media zarówno lokalne jak i krajowe.Nasze dążenia aby Kielce stały się stolicą województwa z prawdziwego zdarzenia muszą przez naszą cięzką pracę propagandową się ziścić.Nie dajmy sobą pomiatać ,nie dajmy nami manipulować.Nasze wypowiedzi na forum niech będą przykładem lokalnego patriotyzmu przywiązania do Kielc i troski o swoje miasto.Jest nas dużo a to już siła -siła argumentów.Do tej pory wiele rzeczy zaprzepaszczono,wiele budowli i inwestycji przemysłowych straciliśmy bezpowrotnie ,dlatego walczmy bo jest o co MY TU MIESZKAMY I Zyjemy
Ben Kielce

Awatar użytkownika
Autor
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Autor » 20 sierpnia 2006, o 20:32

UWAGA :!:
Michał, znany jako MeehoweCK, przesłał mi gotową petycję, w której wyrażone jest pozytywne nastawienie do budowy galerii, slowem potrzebne wsparcie i poparcie. Taka liste mozna przekazac na sesji RM prezydentowi i przewodniczacemu RM. Do petycji zostala przygotowana lista, wiec bedzie mozna (trzeba) zebrac podpisy. Teraz musimy ustalic w jaki sposob. Nasz pomysl jest taki, by sobie to wydrukowac (wersja .doc bedzie udostepniona) i we wlasnym zakresie wsrod znajomych zebrac troche podpisow. Czekam na inne pomysly, bo do wrzesnia musimy to zrobic. Opinie rowniez tutaj z checia wypisujemy! Czołem :roll:

Awatar użytkownika
Tomek
Ranga: Inspektor nadzoru ;)

Post autor: Tomek » 20 sierpnia 2006, o 21:11

A może stolik na Sienkiewicza, jakiś plakat tylko i zbierałoby sie podpisy w plenerze (nie wiem czy trzeba miec tylko na takie coś jakieś zezwolenie)

ODPOWIEDZ