Wszystko na temat nowych inwestycji w Kielcach.
Moderatorzy: Nowak, Autor, sueno, Daniel, Sirek1
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
msz pisze:Tak napisali że Galeria Echo to centrum 3 generacji? Chyba ich powaliło, Złote Tarasy będą na jesieni jedynym centrum handlowym 3 generacji w Polsce.
MSZ, to prawda, ze GE jest centrum III generacji. Podział jest następujący:
I - blaszak
II - blaszak + maly pasaz handlowy
III - duza ilosc butikow, multikino, food court i delikatesy/market, podziemny parking.
-
msz
autor pisze:msz pisze:Tak napisali że Galeria Echo to centrum 3 generacji? Chyba ich powaliło, Złote Tarasy będą na jesieni jedynym centrum handlowym 3 generacji w Polsce.
MSZ, to prawda, ze GE jest centrum III generacji. Podział jest następujący:
I - blaszak
II - blaszak + maly pasaz handlowy
III - duza ilosc butikow, multikino, food court i delikatesy/market, podziemny parking.
No nie wiem. Czytałem kiedyś artykuł o centrach 3 generacji i oprócz tego wszystkiego co posiada Galeria Echo w takich kompleksach znajdują się również biurowce (patrz Złote Tarasy) a nawet mieszkania.
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
tutaj.pl pisze:Nad Maltą powstanie Galeria Malta, centrum handlowe trzeciej generacji, łączące w sobie obok marketu i galerii handlowej, część rozrywkową z kinem i sztucznym lodowiskiem.
Więc wracamy do tematu galerii handlowej.
-
MeehoweCK
- Ranga: Dyrektor budowy ;)
-
Kontakt:
autor: MeehoweCK » 11 sierpnia 2006, o 18:26
mam pytanie do Jurka albo do kogoś innego orientującego się... Sprawdziłem z ciekawości powierzchnię kieleckich centrów handlowych. Galeria ECHO ma ok. 58.000 m kw, a ta nowa galeria ma mieć 35.000! Coś mi tu nie pasi. Może chodzi o powierzchnię zabudowy? Wtedy całkowita powierzchnia to byłoby coś ok. 100.000 i by logicznie to wychodziło. Przecież nowa galeria ma być chyba większa od ECHO

Ambicja to coś co prowadzi ludzkość do postępu, a ludzi do depresji
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
Chodzi o dwie rozne powierzchnie powierzchnie. Nowy obiekt ma miec powierzchnie wynajmowalną ok. 35000 m2, a GE ma 25 900.
-
MeehoweCK
-
Kontakt:
autor: MeehoweCK » 11 sierpnia 2006, o 22:43
nie wiem czy zrozumiałem

ale dzięki

chodzi o powierzchnię wszystkich lokali pod sklepy i usługi, tak?
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
tak naprawde dla klienta liczy sie powierzchnia, ktora jest dla niego dostepna, czyli sklepy, food court, kino itp. To jest ta powierzchnia, na ktorej zarabia wlasciciel

tak mi sie przynajmniej wydaje.
-
cochi
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
GE galeria 3 generacji? Chyba bardzo przesadzone... raczej taki najmlodszy brat w rodzinie chodzacy w spranych ubranlach po calej gamie starszych braci...
A Piotr i Pawel oj przydalby sie w Kielach

cochi
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
Kubio pisze:GE galeria 3 generacji? Chyba bardzo przesadzone... raczej taki najmlodszy brat w rodzinie chodzacy w spranych ubranlach po calej gamie starszych braci...
Nie mam tu watpliwosci, ze jest to III generacja. GE była jednym z pierwszych takich obiektow poza Warszawa.
-
MeehoweCK
-
Kontakt:
autor: MeehoweCK » 16 sierpnia 2006, o 22:44
myślę, że Rada Miasta nie zajmie się głosowaniem w tej sprawie aż do wyborów, bo niezależnie od tego jak zagłosują, to sobie przysporzą wielu przeciwników... wie ktoś jakie partie są za a jakie przeciw? Wiem tylko tyle, że SLD i LPR są przeciw... to byłaby nieodżałowana strata dla Kielc, trzeba zrobić wszystko co w naszej mocy (czyli niestety niewiele

), aby galeria powstała
szedłem dzisiaj obok skrzyżowania Warszawskiej i IX Wieków Kielc i zamarzył mi się piękny budynek w tle za Domem Księży Emerytów

-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
MeehoweCK pisze:szedłem dzisiaj obok skrzyżowania Warszawskiej i IX Wieków Kielc i zamarzył mi się piękny budynek w tle za Domem Księży Emerytów

Mnie rowniez... jesli chodzi o Echo Dnia, to jest taka idea, by ewentualnie pisac do naczelnego i pokazac ile opinii zostalo wyslanych, napisac o rzetelnosci i obiektywizmie. To w razie czego.
-
Ben
-
Kontakt:
Jesteś w błędzie możemy dużo zrobić aby Galeria powstała wystarczy tysiąc listów lub maili aby RM musiała rozpatrzyc wniosek .Jestem przekonany ,że na 200 tyś .mieszkańców tylko 10 % taka budowa przeszkadza .W dzisiejszych czasach każdy może wypowiadać się swobodnie gwarantuje mu to konstytucja a wiekszość decyduje .Dlatego apeluje raz jeszcze rozpowszechniajcie stronę ,,Kieleckie inwestycje" tam gdie możecie niech i władza lokalna o niej wie i wszystkie media zarówno lokalne jak i krajowe.Nasze dążenia aby Kielce stały się stolicą województwa z prawdziwego zdarzenia muszą przez naszą cięzką pracę propagandową się ziścić.Nie dajmy sobą pomiatać ,nie dajmy nami manipulować.Nasze wypowiedzi na forum niech będą przykładem lokalnego patriotyzmu przywiązania do Kielc i troski o swoje miasto.Jest nas dużo a to już siła -siła argumentów.Do tej pory wiele rzeczy zaprzepaszczono,wiele budowli i inwestycji przemysłowych straciliśmy bezpowrotnie ,dlatego walczmy bo jest o co MY TU MIESZKAMY I Zyjemy
Ben Kielce
-
Autor
- Site Admin
-
Kontakt:
UWAGA
Michał, znany jako MeehoweCK, przesłał mi gotową petycję, w której wyrażone jest pozytywne nastawienie do budowy galerii, slowem potrzebne wsparcie i poparcie. Taka liste mozna przekazac na sesji RM prezydentowi i przewodniczacemu RM. Do petycji zostala przygotowana lista, wiec bedzie mozna (trzeba) zebrac podpisy. Teraz musimy ustalic w jaki sposob. Nasz pomysl jest taki, by sobie to wydrukowac (wersja .doc bedzie udostepniona) i we wlasnym zakresie wsrod znajomych zebrac troche podpisow. Czekam na inne pomysly, bo do wrzesnia musimy to zrobic. Opinie rowniez tutaj z checia wypisujemy! Czołem

-
Tomek
- Ranga: Inspektor nadzoru ;)
A może stolik na Sienkiewicza, jakiś plakat tylko i zbierałoby sie podpisy w plenerze (nie wiem czy trzeba miec tylko na takie coś jakieś zezwolenie)